Άγχος

08.05.2013
Εχω πάντα το άγχος μετά και με πιάνει πανικός, μήπως έχει πάει κάτι λάθος και προκύψει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή κατι.

Θεία έχω ένα πρόβλημα το οποίο είναι μάλλον ψυχολογικό. Όσες φορές και αν έρθω σε ερωτική επαφή με την οποιαδήποτε κοπέλλα, έχω πάντα το άγχος μετά και με πιάνει πανικός, μήπως έχει πάει κάτι λάθος και προκύψει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή κατι. Αυτό συμβαίνει είτε χρησιμοποιήσουμε προφυλακτικό, είτε όταν η κοπέλα μου παίρνει αντισυλληπτικά, είτε είναι η τελευταία μέρα πρίν την περίοδο οτιδήποτε. Eλέγχω πάντοτε το προφυλακτικό όταν τελειώσουμε, αλλά πάντα έχω την εντύπωση πως κάτι μπορεί να πήγε λάθος. Nα έχει βγεί κάτι απο την άκρη του προφυλακτικού, μήπως είχα κάτι στα χερια μου κτλ κτλ. Πώς να το διορθώσω για να βοηθηθώ. Δεν μπορώ να το κάνω αυτό στον εαυτό μου κάθε φορά, χαλιέμαι και το χαλάω και στην κοπέλλα που είμαι μαζί της! Βοήθησε με σε παρακαλώ!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κώστα μου, από τη στιγμή που ακολουθείτε (ο ίδιος ή και η κοπέλα σου) μια αξιόπιστη αντισυλληπτική μέθοδο, ο μόνος τρόπος να ξεπεράσεις τη φοβία σου –γιατί περί φοβίας μιλάμε- είναι να δεχτείς ότι το ενδεχόμενο μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά, συνήθως με άμβλωση.

Βέβαια, δεν είναι και ό,τι καλύτερο να σου συμβεί, αλλά δεν είναι και η συντέλεια του κόσμου. Οπότε, απλά πάρ' το απόφαση, κράτα πάντα κάτι στην άκρη γι' αυτό το ενδεχόμενο (γύρω στα 500 ευρώ υπολόγιζε σε αξιόπιστη κλινική) και σταμάτα να βασανίζεσαι άδικα.

Εφόσον γνωρίζεις ότι έχεις κάνει ό,τι περνάει από το χέρι σου για να μην αφήσεις έγκυο τη σύντροφο σου, είναι κρίμα να επιτρέπεις στις ενοχές να σε τιμωρούν μ' αυτόν τον τρόπο για την ηδονή που παίρνεις από το σεξ. Γιατί μάλλον στις ενοχές για την ερωτική πράξη οφείλεται αυτή η παράνοια που μου περιγράφεις.

Επιπλέον, σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά (π.χ. σπάσει το προφυλακτικό, ή εκείνη ξεχάσει να πάρει στην ώρα του το αντισυλληπτικό της), υπάρχει και η λύση του χαπιού της επόμενης μέρας, το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε ακόμη και προκαταβολικά από οποιοδήποτε φαρμακείο και το οποίο κοστίζει λιγότερο από την άμβλωση (ούτε καν 10 ευρώ) και είναι απόλυτα ασφαλές στην πρόληψη της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.

Λέγοντας αυτό, για να μην πάρεις και πολύ θάρρος, οφείλω να συμπληρώσω ότι το χάπι της επόμενης μέρας δεν πρέπει να λαμβάνεται πάνω από μία φορά στον ίδιο κύκλο, ούτε και αποτελεί τακτική μέθοδο αντισύλληψης. Ωστόσο, είναι μια αξιόπιστη μορφή επείγουσας αντισύλληψης, αν θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο σε περίπτωση κάποιας στραβής και δουλεύει καλύτερα όσο πιο σύντομα ληφθεί μετά την ύποπτη επαφή.

Χαλάρωσε λοιπόν, σταμάτα να αυτομαστιγώνεσαι και δούλεψε μέσα σου το κομμάτι με τις ενοχές περί σεξ που πιθανότητα σου έχει εμφυσήσει η αγωγή που πήρες από το περιβάλλον σου.