Ανατομική ανωμαλία στον παρθενικό υμένα

20.05.2013
Με λιγα λογια μπορω να εισχωρησω δαχτυλα μεσα στον κολπο μου απο τρια διαφορετικα σημεια.

Θεια Λουκια το προβλημα μου ειναι αρκετα σοβαρο καθως προκειται για ανωμαλια στον κολπο μου. Αρχικα υπαρχουν τα μεγαλα χειλη και επειτα τα μικρα. Μεσα στα μικρα χειλη υπαρχει απο πανω μια μικρη τρυπουλα και απο κατω ενα οβαλ θα ελεγα σε σχημα, νομιζω ο κολπος. Στα δεξια και στα αριστερα του κολπου μου καθως και απο κατω, αμα βαλω μεσα τα δαχτυλα μου εισχωρουν κανονικα. Ομως δεν καταλαβαινω, ειναι φυσιολογικο να εχω μια μικρη τρυπα δεξια που να μπαινει το δαχτυλο και απο αριστερα αλλη μια και απο κατω απο τον κολπο μου; Με λιγα λογια μπορω να εισχωρησω δαχτυλα μεσα στον κολπο μου απο τρια διαφορετικα σημεια. Στο σεξ θα εχω καποιο προβλημα γιατι οι τρυπες αυτες ειναι πολυ μικρες (οπως καταλαβαινεις ειμαι παρθενα). Σε παρακαλω θεια Λουκια απαντησε μου γιατι εχω αγχωθει πολυ!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαράκι μου, άδικα αγχώνεσαι. Σύμφωνα με την περιγραφή σου, ο παρθενικός σου υμένας είναι μια χαρά και δεν χρειάζεται να σε προβληματίζει. Όπως μπορείς να δεις πιο κάτω στη φωτογραφία με τα διάφορα είδη παρθενικών υμένων, ο δικός σου είναι τρίθυρος, δηλαδή έχει τρία ανοίγματα σαν αυτόν που βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο.

Το πιο συνηθισμένο είδος, δηλαδή αυτό που έχουν τα περισσότερα κορίτσια, είναι αυτό που βρίσκεται πάνω αριστερά και μοιάζει με μισοφέγγαρο. Τα υπόλοιπα είδη είναι απλά πιο σπάνια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι φυσιολογικά.

Επιπλέον, ανάμεσα στους εννέα βασικούς τύπους παρθενικού υμένα που βλέπεις, υπάρχουν και διάφορες παραλλαγές, αφού ο παρθενικός υμένας είναι μοναδικός για κάθε κοπέλα, όπως τα χαρακτηριστικά του προσώπου της, ή τα δακτυλικά της αποτυπώματα.

Οι 9 βασικές μορφές παρθνικού υμένα

Συνολικά, από αυτά τα βασικά είδη μόνο τρία μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ερωτική πράξη. Πιο συγκεκριμένα, μιλάμε για τον ηθμοειδή ή πολύτρητος (μεσαία σειρά δεξιά), γι' αυτόν με πολύ μικρό άνοιγμα (κάτω σειρά στο κέντρο) και τον άτρητο (κάτω δεξιά). Και οι τρεις αυτοί τύποι παρθενικού υμένα είναι εξαιρετικά σπάνιοι.

Ο ηθμοειδής και εκείνος με πολύ μικρό άνοιγμα, επιτρέπουν μεν τη ροή της περιόδου, αλλά όχι τη χρήση ταμπόν, ενώ αν είναι ιδιαίτερα σαρκώδεις θα υποχωρήσουν δύσκολα στην πρώτη σεξουαλική επαφή και ίσως προκαλέσουν έντονο πόνο και αιμορραγία. Ο άτρητος πάλι, γίνεται αντιληπτός πολύ πριν την πρώτη ερωτική επαφή, καθώς δεν δίνει διαφυγή στο αίμα της περιόδου με αποτέλεσμα σοβαρές ενοχλήσεις, γι' αυτό και χρειάζεται χειρουργική αντιμετώπιση. Βέβαια, το ίδιο μπορεί να χρειαστεί και με τον ηθμοειδή ή εκείνον με μικρό άνοιγμα, σε περίπτωση που η απόπειρα σεξουαλικής επαφής είναι ιδιαίτερα επώδυνη.

Όπως κι αν έχει εσένα δεν σε αφορούν αυτές οι περιπτώσεις και δεν έχεις κανένα λόγο να συνεχίσεις να σκέφτεσαι το συγκεκριμένο θέμα.