Μυρωδιά στο πέος

13.06.2013
Το πεος του εχει μυρωδια σαν ψαρι ενω τα δικα μου υγρα δεν μυριζουν. Τι μπορει να συμβαινει;

Καλημερα! Εχω ενα προβλημα και ηθελα τη συμβουλη σας! Πριν ερθω σε επαφη με τον αντρα μου διαπιστωσα οτι το πεος του εχει μυρωδια σαν ψαρι ενω τα δικα μου υγρα δεν μυριζουν. Τι μπορει να συμβαινει; Μπορει να εχει επαφες και με αλλες γυναικες γι αυτο εχει αυτη τη μυρωδια; Ευχαριστω!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ολίνα μου, αυτό που λες, δηλαδή να πρόκειται για μια μεταδοτική βακτηριδιακή μόλυνση είναι ένα ενδεχόμενο, αλλά δεν είναι καθόλου απαραίτητο. Γιατί η μυρωδιά του ψαριού στο πέος μπορεί να προκληθεί κι από άλλους παράγοντες που έχουν τη βάση τους στην πλημμελή καθαριότητα, ιδιαίτερα στους άντρες που δεν έχουν υποστεί περιτομή και διατηρούν άθικτο το πετσάκι τους.

Μπορεί ας πούμε ο άντρας σου να είχε αυνανιστεί προηγουμένως και να μην είχε πλύνει το πέος του μετά, ή να περνάει γενικότερα φάση απλυσιάς, με αποτέλεσμα τα νεκρά κύτταρα και οι εκκρίσεις που συσσωρεύονται στην περιοχή να αναπτύσσουν βακτηρίδια τα οποία προκαλούν αυτή τη δυσάρεστη οσμή.

Ένας άλλος λόγος που συνδυάζεται με τον παραπάνω -αν και πολύ σπανιότερος- είναι να περνάει κάποια ουρολοίμωξη, ή να έχει κάποιο θέμα υγείας με διαβήτη, προβλήματα που οπωσδήποτε χρειάζονται ιατρική διάγνωση και θεραπεία, αλλά που σίγουρα θα έχουν εκδηλωθεί και με άλλα συμπτώματα.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον δεν πρόκειται για μεταδοτική βακτηριδιακή μόλυνση, το πρόβλημα συνήθως λύνεται με καλύτερη υγιεινή. Όπως συνιστούν οι γιατροί, κάθε άντρας πρέπει να πλένεται καθημερινά με χλιαρό νερό και μαλακό σαπούνι τραβώντας καλά το πετσάκι για να αποκαλυφθεί η βάλανος, και να φροντίζει να σκουπίζεται προσεκτικά στη συνέχεια, ώστε να μην μένουν ίχνη υγρασίας, η οποία δημιουργεί εστίες μικροβίων.

Πιθανόν βέβαια, να ήταν κάτι συμπτωματικό, αλλά αν δεις ότι η οσμή του ψαριού επιμένει, μπορείς να του πεις ότι έχει αλλάξει η μυρωδιά του "εκεί κάτω" και ότι πρέπει να φροντίσει καλύτερα την καθαριότητα του, ή αν ορκίζεται ότι το κάνει ήδη, να συμβουλευτεί έναν γιατρό για να εντοπίσει την αιτία και να την θεραπεύσει.