Γάμος δίχως σεξ

11.09.2013
Συνεχιζε να με αποφεύγει μεχρι που εμεινα ξανα εγκυος και τωρα εχει απο τον Ιουνιο του '11 να κανουμε έρωτα.

Θεια Λουκία ειμαι παντρεμένη σχεδον 4 χρονια και εχω δυο παιδάκια. Μετα που γεννηθηκε το πρωτο μου μωρο καναμε 6 μηνες να βρεθουμε ερωτικα και αυτο μετα απο πολλες επιμονες προσπαθειες δικες μου (συνολο να βρεθηκαμε 3 φορες) . Αυτος συνεχιζε να με αποφεύγει μεχρι που εμεινα ξανα εγκυος και τωρα εχει απο τον Ιουνιο του '11 να κανουμε έρωτα. Εχω εξαντλησει καθε μεθοδο να τον συγκινησω αλλα αυτος μενει ασυγκινητος με τη δικαιολογια οτι ειναι κουρασμένος, οτι πονει τη μεση του και αλλες δικαιολογιες. Τωρα τελευταια αρχισε να με ριχνει αυτο ψυχολογικά γιατι κουραστηκα να τρωω πόρτα και να νιωθω άχρηστη. Να το συζητησει δεν θελει. Δεν υπαρχει λογος λεει και οτι τα παντα δεν είναι το σεξ. Τι νομιζεις οτι πρεπει να κανω αλλο, να χωρισω δεν τολμω...

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μόλυ μου, δεν υπάρχουν και πολλά που μπορείς να κάνεις. Ή θα τον χωρίσεις, ή θα υπομείνεις το υπόλοιπο της ζωής σου στερημένη από μια από τις μεγαλύτερες χαρές της ενήλικης ζωής, ή θα το παλέψεις ενεργητικά προκειμένου να εντοπίσετε και να λύσετε τους κόμπους που έχει δεμένους στην ψυχή του και τον εμποδίζουν από το να απολαύσει μια ολοκληρωμένη προσωπική ζωή.

Γιατί περί αυτού ακριβώς πρόκειται: ο άντρας σου έχε κάποια δικά του, εσωτερικά ψυχικά κολλήματα που τον αποτρέπουν από το να σε δει ερωτικά, και να εναρμονίσει μέσα του το ρόλο σου ως μητέρας των παιδιών του και σεξουαλικής του συντρόφου. Διαφορετικ'α, η πιθανότητα να είναι κουρασμένος επί δύο χρόνια ή/και να τον πονάει η μέση του ταυτόχρονα, για το ίδιο διάστημα συνεχώς, είναι απλά μηδενική.

Φυσικά και το σεξ δεν είναι τα πάντα. Αλλά όταν μιλάμε για ζευγάρια και ιδιαίτερα νέα ζευγάρια, το σεξ είναι αυτό που κρατάει τα θεμέλια της σχέσης ενωμένα γερά, κάτι που αναγνωρίζει μέχρι και ο νόμος –ο οποίος ως γνωστόν δεν φημίζεται για τις προχώ αντιλήψεις του επί των σεξουαλικών- που θεωρεί τη "μη τήρηση των συζυγικών καθηκόντων" (βλ. σεξάκι) ως αιτία σοβαρού κλονισμού του γάμου.

Καλά θα κάνεις λοιπόν, αν θέλεις να δώσεις μια ευκαιρία ακόμη σ' αυτό το αρσενικό, είναι να του κρούσεις τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας του ότι είτε θα αναγνωρίσετε και –ενδεχομένως- θα λύσετε μαζί το πρόβλημα με τη βοήθεια κάποιου σεξολόγου, είτε θα πρέπει να σφυρίξετε τη λήξη αυτού του γάμου και να τραβήξετε ο καθένας τον δρόμο του.

Μπορεί εκείνος να σε βλέπει πλέον σαν την άμωμο Παρθένο καθότι μητέρα των παιδιών του, αλλά είμαι σίγουρη ότι δεν ήταν αυτή η αρχική σας συμφωνία όταν παντρευόσασταν... Κι αν εκείνος δεν είναι σε θέση να τηρήσει την αρχική σας συμφωνία, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να την τηρήσεις εσύ.