Ανοργασμικος

18.09.2013
Μου ειπε οτι εχει ενα προβλημα σεξουαλικο. Συγκεκριμενα μου ειπε οτι δεν εχει εκσπερματωσει ποτε στην ζωη του ουτε μονος του ουτε με κοπελα...

Θεια Λουκια καλησπερα! Θελω επειγοντως την βοηθεια σου. Παιζεται κατι με ενα παιδι εδω και 2 εβδομαδες περιπου ειναι πολυ καλος μαζι μ με προσεχει μου μιλαει ομορφα με θαυμαζει σε ολα τα παμε τελεια! Πριν λιγες μερες μου ειπε οτι εχει ενα προβλημα σεξουαλικο. Συγκεκριμενα μου ειπε οτι δεν εχει εκσπερματωσει ποτε στην ζωη του ουτε μονος του ουτε με κοπελα... Ειναι 25 χρονων και εμφανισιμος αρκετα και εμεινα, γιατι πραγματικα δεν φαινοταν οτι εχει καποιο τετοιο προβλημα. Μου ειπε οτι εχει δοκιμασει τα παντα, φαρμακευτηκες αγωγες, αλλα του ειπαν οτι ειναι θεμα ορμονικο και το αγχος σιγουρα τον επηρεαζει και αυτο αρνητικα. Δεν ξερω τι να κανω δεν θελω να κανω μια σχεση και η ερωτικη μου ζωη να ειναι ετσι. Υποτιθεται ευχαριστιουνται και οι δυο με αυτην την πραξη. Ενα τετοιο προβλημα σιγουρα θα με κανει να νιωσω ασχημα και "αχρηστη" και απο την αλλη ειμαι μολις 19 χρονων δεν θα πρεπει να εχω μια υγιη σχεση και σεξουαλικη δραστηριοτητα; Δεν εχουμε προχωρησει ακομα και το σκεφτομαι αν πρεπει. Ειμαι πολυ μπερδεμενη θα ηθελα πολυ να ακουσω την αποψη σ.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαρία μου, δυστυχώς έπεσες στην περίπτωση καθώς είναι εξαιρετικά σπάνιο για έναν νεαρό άντρα να εμφανίζει τέτοια συμπτώματα. Καταλαβαίνω ότι είσαι σε δύσκολη θέση, αφού δικαίως θέλεις να διεκδικήσεις μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή και παράλληλα δεν θέλεις να πληγώσεις αυτόν τον άνθρωπο που σε ενδιαφέρει, παρατώντας τον στο έλεος της ατυχίας του.

Εφόσον λοιπόν το λέει η καρδούλα σου και θα ήθελες να του δώσεις μια ευκαιρία, σου προτείνω να επιμείνεις λίγο περισσότερο σ' αυτή τη συζήτηση, ρωτώντας τον πώς φαντάζεται την ερωτική του ζωή γενικότερα κι αν έχει σκοπό να κάνει κάτι για να θεραπευτεί από την ανοργασμία του. Γιατί βέβαια, αν εκείνος έχει παραιτηθεί πλήρως από το ενδεχόμενο να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη σεξουαλική ζωή, τότε δεν υπάρχουν ελπίδες να αποκτήσεις ούτε εσύ μια ολοκληρωμένη ερωτική σχέση μαζί του.

Στην περίπτωση λοιπόν, που εκείνος θα ήθελε να κάνει κάτι περισσότερο αλλά δεν ξέρει τι, μπορείς να του προτείνεις να απευθυνθεί σε ένα σεξολογικό ινστιτούτο, όπου θα έχει πρόσβαση σε όλες τις ιατρικές ειδικότητες που ασχολούνται με το θέμα. Βλέπεις, μπορεί η βάση του προβλήματος του να είναι ορμονική, αλλά μπορεί να εμπλέκονται κι άλλοι παράγοντες, όπως η αρνητική ψυχολογία του που κάνουν το πρόβλημα να επιμένει παρά την όποια φαρμακευτική θεραπεία.

Από εκεί και πέρα, εφόσον εκείνος δεχτεί να το παλέψει λίγο παραπάνω, δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις την τύχη σου μαζί του στο κρεβάτι, χωρίς όμως να πάρεις προσωπικά την όποια "αποτυχία". Ούτως ή άλλως, πρέπει να έχεις καταλάβει ότι το πρόβλημα δεν είναι δικό σου αλλά δικό του και στην χειρότερη περίπτωση θα φύγεις μονομερώς ικανοποιημένη.

Αν ωστόσο όλα αυτά σε ξενερώνουν και μόνο με τη σκέψη, αρκεί να του πεις ότι σε τρομάζει το γεγονός πως έχει παραιτηθεί από ένα τόσο σημαντικό θέμα –κάτι που, μεταξύ μας είναι όντως ανησυχητικό για την ψυχική του ισορροπία - και να αποχωρήσεις διακριτικά.

Εν κατακλείδι, όλη η στάση σου εξαρτάται από το πόσο πολύ σ' ενδιαφέρει αυτός ο άνθρωπος και αν είσαι διατεθειμένη να ζοριστείς –έστω για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που θα ορίσεις η ίδια στον εαυτό σου- προκειμένου να φτάσεις στον στόχο σου. Σε κάθε περίπτωση, αν αποφασίσεις να προχωρήσεις μαζί του, να ξέρεις ότι δεν το χρωστάς σε κανέναν κι ότι ανά πάσα στιγμή μπορείς ν' αλλάξεις γνώμη.