21 κι ακομα τιποτα

18.10.2013
Οταν ερχεται η ωρα να γινει κατι το αποφευγω, οχι γιατι δεν θελω αλλα γιατι φοβαμαι να μη γινω ρεζιλι επειδη μεχρι τωρα δεν εχω κανει κατι.

Γεια σου Θεια λουκια. Διαβαζω πολυ συχνα τη στηλη σου και εφτασε η ωρα να ζητησω τη βοηθεια σου. Ειμαι η Μαρια,21χρονων και δεν εχω εχω φιλησει ακομα κανεναν. Το παραλογο της υποθεσης ειναι οτι πολλα αγορια εχουν ενδιαφερθει για μενα,εχω κανει πολλες γνωριμιες που ειτε πηγαιναν για σχεση ειτε για κατι πιο συντομο και παρολο που μου λενε γενικα οτι ειμαι πολυ ομορφη (εγω δεν εχω αυτοπεποιθηση και δεν το πολυπιστευω) οταν ερχεται η ωρα να γινει κατι το αποφευγω, οχι γιατι δεν θελω αλλα γιατι φοβαμαι να μη γινω ρεζιλι επειδη μεχρι τωρα δεν εχω κανει κατι. Σκεφτομαι οτι εκεινη την ωρα μπορει να φανει αυτο επειδη δεν θα ξερω τι να κανω και οτι θα το σχολιασουν αρνητικα και θα το πουν και σε αλλους.
Αυτο δεν συμβαινει μονο τωρα που ειμαι μεγαλυτερη και ειναι εν μερει δικαιολογημενο αφου θεωρειται σχεδον αυτονοητο να εχω καποια εμπειρια αλλα αυτο μου συνεβαινε και παλαιοτερα. Απο τα 15 περιπου που με ηθελαν καποια αγορια και πηγαινε να γινει κατι, παντα φοβομουν τι θα πουν αν καταλαβουν οτι δεν εχω ξανακανει τιποτα. Δεν ξερω τι να κανω. Σκεφτομαι τις ευκαιριες που ειχα τοσες φορες και τα βαζω με τον εαυτο μου που συμπεριφερθηκα ετσι. Το ιδιο εγινε και πριν λιγους μηνες. Βγηκα με ενα παιδι και μολις πηγε να με φιλησει το απεφυγα. Ετσι ομως εχασα κ αυτον. Δωσε μου μια συμβουλη για να μου φυγει αυτο το αγχοσ, φοβια η οπως αλλιως θες πες το. Αλλοι παραπονιουνται επειδη δεν τους την πεφτουν και εμενα μου συμβαινει και κολλαω σε βλακειες. Νιωθω πολυ χαλια και φοβαμαι οτι μπορει να μην το ξεπερασω ποτε και να μην κανω ποτε μου σχεση. Σε παρακαλω θεια απαντησε μου. Δεν εχω καποιον αλλον να του τα πω. Ντρεπομαι πολυ γι'αυτο το θεμα. Ακομα και στα κοριτσια που κανουμε παρεα (οχι φιλες) οταν συζηταμε τετοια θεματα λεω οτι ειχα σχεσεις κτλ. Χρειαζομαι τη συμβουλη σου!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαρία μου, ποτέ δεν θα σπάσεις τον φαύλο κύκλο στον οποίο έχεις κλείσει τον εαυτό σου, αν δεν πάρεις απόφαση ότι πράγματι μπορεί να πληγωθείς και να "τσαλακωθείς" από μια σχέση. Κι αυτό μπορεί να συμβεί όχι μόνο μία, αλλά πολλές φορές. Όμως πρέπει επίσης να καταλάβεις ότι ακόμα κι αν συμβεί κάτι τέτοιο, δεν θα είναι το τέλος του κόσμου, θα το ξεπεράσεις και θα μπορέσεις να κάνεις μια νέα αρχή, επιλέγοντας τον επόμενο σύντροφο σου πιο προσεκτικά.

Επίσης, από τη στιγμή που δεν βλάπτεις κάποιον με τη συμπεριφορά σου, το τι θα σκεφτούν ή τι θα πουν "οι άλλοι" είναι ανούσιο να σε απασχολεί. Όπως "οι άλλοι" δεν ενδιαφέρονται για το τι θα σκεφτείς εσύ και κάνουν ό,τι θέλουν, το ίδιο ακριβώς μπορείς και πρέπει να κάνεις κι εσύ.

Σταμάτα λοιπόν να βάζεις αδιέξοδα στον εαυτό σου και την επόμενη φορά που θα σου δοθεί η ευκαιρία άρπαξε την από τα μαλλιά. Άλλωστε, κάποια στιγμή πρέπει να κάνεις το πρώτο βήμα κι όσο το καθυστερείς, τόσο πιο δύσκολο θα σου φαίνεται.

Όχι ότι σε έχουν πάρει και τα χρόνια, για να εξηγούμαστε. Νέο κορίτσι είσαι ακόμα και δεν απαιτεί κανείς να είσαι εξπέρ στα ερωτικά. Ούτε και μιλάμε για πυρηνική φυσική. Για την σεξουαλική σου έκφραση μιλάμε, η οποία είναι εντελώς προσωπική υπόθεση και για την οποία κανένας δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι υπάρχει "λάθος" και "σωστό", γι' αυτό και δεν υπάρχει τρόπος να γίνεις ρεζίλι ακόμα κι αν θα το ήθελες.

Μάλιστα, όπως θα ανακαλύψεις και μόνη σου, η ερωτική έκφραση είναι σαν μια καινούργια γλώσσα, όπου όσο περισσότερο τη χρησιμοποιείς, τόσο καλύτερα θα τη χειρίζεσαι, αρκεί να επιτρέψεις επιτέλους στο ένστικτο σου να σε οδηγήσει. Γιατί είναι σίγουρο ότι θα σε οδηγήσει ακριβώς εκεί που πρέπει κι εκεί που θέλεις.