Μέγα θέμα

19.11.2013
Θέλει να κάνουμε έρωτα, αλλά υπάρχει πρόβλημα. Της έχω πει ότι έχω πάει και με άλλη, ενώ δεν είχα πάει...

Θεία Λουκία, είμαι 14 ετών αγόρι και έχω μεγάλο θέμα. Η κοπέλα μου θέλει να κάνουμε έρωτα, στο οποίο δεν έχω αντίρρηση, αλλά υπάρχει πρόβλημα. Της έχω πει ότι έχω πάει και με άλλη, ενώ δεν είχα πάει... Αυτή ξέρει να ξεχωρίζει παρθένο πεος κάτι εδώ είναι το πρόβλημα. Πώς θα το κάνω να φαίνεται μη παρθένο; Επίσης όταν κατεβάζω το δέρμα στο πέος πονάω πάρα πολύ στο "πετσακι" τι να κάνω για αυτό; Δεν έχω κάποιον άνδρα στο σπίτι να ρωτήσω. Όλοι εδώ είναι γυναίκες...

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Θωμά μου, το πρόβλημα σου δεν είναι ότι η κοπέλα σου μπορεί να "ξεχωρίσει ένα παρθένο πέος". Αλλού είναι το πρόβλημα σου και για την ακρίβεια δεν είναι ένα, αλλά δύο. Το πρώτο είναι αυτό που καταλαβαίνεις κι από μόνος σου, ότι δηλαδή έχεις κάποιο θέμα φίμωσης (που σε πονάει όταν τραβάς το πετσάκι) και το δεύτερο κι εκείνο που μπορεί να μην καταλαβαίνεις, είναι ότι με την κοπέλα σου έχετε μια ανταγωνιστική σχέση, δηλαδή όχι μια σχέση εμπιστοσύνης και αποδοχής, όπως θα έπρεπε να είναι.

Και μόνο το γεγονός ότι έχεις μπει στη διαδικασία να πρέπει να της αποδείξεις κάτι που δεν είσαι (έμπειρος) σημαίνει ότι η επικοινωνία μεταξύ σας δεν είναι αυτή που θα έπρεπε για να προχωρήσεις μαζί της σε οτιδήποτε, πόσο μάλλον στην πρώτη σου ολοκληρωμένη σεξουαλική εμπειρία.

Ε, λοιπόν, θα σου πω τα νέα: δεν χρειάζεται να αποδεικνύεις τίποτα και σε κανέναν στη ζωή σου. Είσαι αυτός που είσαι και οποιοσδήποτε ή οποιαδήποτε ενδιαφέρεται για σένα θα πρέπει να μπορεί να το αποδεχτεί και να το αγκαλιάσει με αγάπη κι όχι να σε κρίνει γι' αυτό που δεν είσαι. Σ' αυτή τη λογική πρέπει να πατάει οποιαδήποτε σχέση σου και μ' αυτή τη λογική πρέπει να κινείσαι, αν θέλεις να δεις Θεού πρόσωπο στα αισθηματικά σου.

Τώρα, αν η κοπέλα αυτή έχει ανάγκη στο πλευρό της ένα "έμπειρο" αγόρι, σίγουρα δεν είσαι εσύ αυτός, αλλά αυτό είναι ένα δικό της πρόβλημα κι όχι δικό σου. Άλλωστε, είσαι μόνο 14 κι η εμπειρία είναι κάτι που θ' αποκτήσεις θες δε θες με τον καιρό κι όχι κάποιο χαρακτηριστικό που εξαρτάται από τα γονίδια σου και που δεν μπορείς ν' αλλάξεις.

Συνεπώς, ως προς το κορίτσι, πες της απλά ότι της έκανες πλάκα που της έλεγες ότι έχεις προηγούμενες εμπειρίες κι ότι αν της είναι τόσο σημαντικό, τότε δεν σου κάνει και να βρει άλλον.
Αυτό βέβαια είναι το λιγότερο, γιατί όσο δύσκολο κι αν σου φαίνεται τέτοια κορίτσια μπορείς να βρεις δέκα στον σωρό.

Εκείνο όμως στο οποίο πρέπει να δώσεις βάση είναι το θέμα της φίμωσης, γιατί αυτό θα το βρεις μπροστά σου, ακόμα κι αν είσαι με το πιο συμπονετικό κορίτσι του κόσμου. Βλέπεις, αν πονάς τραβώντας το πετσάκι, θα δυσκολεύεσαι να κάνεις έρωτα κι αυτό σιγά-σιγά θα σου δημιουργήσει μια φοβία που δεν υπάρχει κανένα λόγος να έχεις.

Για να λύσεις αυτό το πιο σημαντικό πρόβλημα θα χρειαστείς τη βοήθεια ενός γιατρού. Όμως, αφού λες ότι έχεις όλο γυναίκες γύρω σου, δεν χρειάζεται να πεις λεπτομέρειες, απλά πες ότι θέλεις να δεις έναν γιατρό "γιατί πονάς εκεί κάτω και δεν μπορείς να τους πεις" κι εκείνος θα σε κατευθύνει για το τι μπορείς να κάνεις στη συνέχεια. Το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστείς μια μικρή επέμβαση που λέγεται περιτομή, αλλά το καλύτερο είναι να πάρεις και την επιστημονική γνώμη του γιατρού, ο οποίος έχει τον τρόπο να ενημερώσει και το περιβάλλον σου με την απαραίτητη διακριτικότητα.

Για να μάθεις περισσότερα σχετικά με τη λειτουργία των γεννητικών σου οργάνων, μπορείς να διαβάσεις το άρθρο μας "Τα μυστήρια της ανδρικής ανατομίας" το οποίο θα σου λύσει κάθε απορία για τη χρησιμότητα του "εξοπλισμού" σου. Όμως, αυτό που οπωσδήποτε πρέπει να μάθεις μέσα από αυτή την εμπειρία είναι ότι για να παίρνεις αυτό που θέλεις κι έχεις ανάγκη (αποδοχή, σεβασμό, φροντίδα), πρέπει να το διεκδικείς με τον κατάλληλο τρόπο, είτε μιλάμε για τις γυναίκες της οικογένειας σου, είτε για τα κορίτσια εκεί έξω.