Το μεγάλο πρόβλημα

06.12.2013
Είμαι παντρεμένη λίγους μήνες και το πρόβλημα μου είναι ότι δεν έχω έντονη ερωτική επιθυμία να κάνω σέξ με τον συντροφό μου.

Θεία Λουκία καλησπέρα χρειάζομαι τη βοηθειά σου άμεσα. Είμαι η Δανάη, είμαι 28 χρονών, είμαι παντρεμένη λίγους μήνες και αντιμετωπίζω πρόβλημα στην ερωτική σχέση με το σύζυγό μου. Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν έχω έντονη ερωτική επιθυμία να κάνω σέξ με τον συντροφό μου. Όταν συνευρισκόμαστε σεξουαλικά το κάνω αναγκαστικά μόνο και μόνο γιατί πρεπει. Το πρόβλημα αυτό ειναι εντονο τον τελευταίο 1 χρόνο κυρίως. Η αλήθεια είνα ότι τον αγαπάω τον ανδρα μου απλώς δεν υπάρχει το πάθος. Τί μπορώ να κάνω για να αναθερμάνω τη σχέση μου μαζί του; Χρειάζομαι το πάθος που δεν έχω τώρα στον έρωτα μαζί του! Ευχαριστώ!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Δανάη μου, αν δεν είχες νιώσει ποτέ πάθος για τον άντρα σου, φοβάμαι ότι δεν πρόκειται να το νιώσεις ξαφνικά τώρα, εκτός κι αν συμβεί κάτι πραγματικά συναρπαστικό που θα σε κάνει να νιώσεις εξ ολοκλήρου διαφορετικά για εκείνον.

Αν πάλι ένιωθες κάποτε ερωτικό πάθος γι' αυτόν κι απλά σου έχει τελειώσει εδώ και ένα χρόνο, τότε θα πρέπει να ψάξεις μέσα σου, με το χέρι στην καρδιά, για να εντοπίσεις τους πραγματικούς λόγους που σε ξενέρωσαν και αν είναι δυνατόν, να τους εκλογικεύσεις και να τους εξουδετερώσεις.

Βλέπεις, το πάθος είναι ένα ευαίσθητο συναίσθημα που αντανακλά τις ενδόμυχες σκέψεις μας για ένα πρόσωπο. Αν ενδόμυχα για κάποιο λόγο απογοητεύτηκες (για κάποιες συμπεριφορές που σε πλήγωσαν ή κάποιο περιστατικό που μεσολάβησε) και έχεις απαξιώσει στο βάθος της ψυχής σου αυτή τη σχέση τότε είναι επόμενο να μην νιώθεις και κανένα πάθος για τον άντρα σου.

Γι' αυτό, αν θέλεις να ξαναζωντανέψεις το πάθος σου για εκείνον, θα πρέπει να βρεις τι είναι εκείνο που το σκότωσε και να το αντιμετωπίσεις ανάλογα. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν άλλα μυστικά κόλπα, ούτε μαγικές συνταγές. Απλά και μόνο η ειλικρίνεια απέναντι στον εαυτό σου φτάνει.