Αναζητηση σεξουαλικης ταυτοτητας

09.12.2013
Ειδα στην τηλεοραση λεσβιακο ερωτα, ερεθιστηκα απο αυτο και ηρ8ε στο μυαλο μου οτι οταν ημουν παιδι, σε ηλικια του δημοτικου ειχαν παιχτει φιλια και χαδια με 3 κοριτσια...

Καλή μου θεια Λουκία, εχω προβλημα... Ειμαι 20 χρονων με ενεργη σεξουαλικη ζωη με τον φιλο μου. Ειμαστε μαζι 7 μηνες. Παντα ειχα σχεσεις με αγορια και παντα ελκομουν απο αυτα. Εχθες δεδομενου οτι ειδα στην τηλεοραση λεσβιακο ερωτα και δη ερεθιστηκα απο αυτο, ηρ8αν στο μυαλο μου οτι οταν ημουν παιδι, σε ηλικια του δημοτικου ειχαν παιχτει φιλια και χαδια με 3 κοριτσια με τα οποια δεν εχω γενικα δεν εχω ελξη. Αν δω μια κοπελα δηλαδη δεν νιωθω ελξη, αλλα ετυχε οταν πειραματιζομασταν σε κεινη την ηλικια να ηταν αρεστο. Με κανει λεσβια αυτο ή μπαισεξουαλ; Επισης περνανε πολλεσ σκεψεις απο το μυαλο μου, εικονες να κανω εγω ερωτα σε καποια αλη κοπελα και τετοια. Γενικα ποτε δεν ειχα φαντασιωσεις με κοπελες, απο περιεργεια και μονο θα κανα κατι ,αλλα αν μου αρεσε; Θεε μου.... δεν θελω να ειμαι λεσβια επειδη μικρη ετυχε να πειραματιστηκα. Παντα ειχα σχεσεις με αγορια και μου αρεσει αυτο. Θελω να μαι με τον φιλο μου, πιστευω οτι ειμαι straight αλλα δεν ξερω ... Μηπως δεν ειμαι 100 % straight; Ποτε οταν περιτριγυριζομουν δεν ενιωθα ελξη ... Βοηθειαααα!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Έλα βρε κοπέλα μου τώρα... Πρώτα απ' όλα ακόμα κι αν ήσουν γκέι, δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να πανικοβάλλεσαι και να απελπίζεσαι. Ό,τι κι αν είσαι, θα πρέπει να μάθεις να αποδέχεσαι και να αγαπάς τον εαυτό σου και να είσαι υπερήφανη γι' αυτόν και για τη μοναδικότητα του.

Από εκεί και πέρα, το γεγονός ότι ερεθίστηκες παρακολουθώντας λεσβιακό σεξ ή ότι μπορεί να έχεις κατά καιρούς ανάλογες φαντασιώσεις, δεν σημαίνει ότι είσαι ομοφυλόφιλη. Άλλωστε, πρόκειται για ένα άκρως αισθησιακό θέαμα αφού προβάλλει την πιο "τρυφερή" πλευρά του σεξ και καθώς είσαι γυναίκα, είναι λογικό να ταυτίζεσαι με τις πρωταγωνίστριες.

Όσο για τις σεξουαλικές εξερευνήσεις της παιδικής σου ηλικίας με άλλα κορίτσια, είναι κάτι πολύ συνηθισμένο και αναμενόμενο που δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για τον σεξουαλικό προσανατολισμό σου ως ενήλικη. Καθώς τα κορίτσια της σχολικής ηλικίας συνήθως παίζουν με άλλα κορίτσια και θέλουν να ικανοποιήσουν την φυσιολογική περιέργεια για το σώμα τους και το σώμα των άλλων, λογικό είναι να επιδίδονται σε τέτοιους πειραματισμούς, άνευ περαιτέρω σημασίας.

Αυτό που έχει σημασία, είναι πώς τη βρίσκεις πραγματικά σήμερα στην πράξη και στην καθημερινότητα σου. Αν την βρίσκεις σεξουαλικά με τους άντρες στο κρεβάτι, ερωτεύεσαι άντρες και ονειρεύεσαι να μοιραστείς τη ζωή σου με κάποιον κάποια στιγμή, τότε δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι είσαι ετεροφυλόφιλη, έστω κι αν φαντασιώνεσαι κάποιες φορές και γυναίκες, ή αν δοκιμάσεις με κάποια την αίσθηση του ομοφυλοφιλικού σεξ, ακόμη κι αν σ' αρέσει.

Εν κατακλείδι, το γενικότερο πλαίσιο είναι που μετράει σ' αυτά τα θέματα και όχι οι μικρές τεχνικές λεπτομέρειες. Χαλάρωσε λοιπόν και σταμάτα να σκέφτεσαι άκυρα.