Περιτομη;

19.12.2013
Απολαμβανω το σεξ. Πρεπει ομως να κανω περιτομη υποχρεωτικα;

Γεια σου θεια Λουκια! Θα ηθελα να ρωτησω κατι. Το πετσακι απο το πεος μου νομιζω δεν εχει κοπει ακομα. Ειμαι 25 και εχω ελευθερη επαφη με την κοπελα μου. Δεν εχω απολυτως κανενα προβλημα και το κεφαλακι βγαινει κανονικα χωρις να με ενοχλει και φυσικα απολαμβανω το σεξ. Πρεπει ομως να κανω περιτομη υποχρεωτικα; Ευχαριστω εκ των προτερων.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Έλεος Άγγελε μου! Γιατί να κάνεις μια επέμβαση όταν δεν αντιμετωπίζεις κανένα πρόβλημα; Η περιτομή χρειάζεται σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου ο άντρας δεν μπορεί να ολοκληρώσει με κολπική διείσδυση, γενικότερα πονάει σε κάθε απόπειρα σεξουαλικής επαφής ή δυσκολεύεται να διατηρήσει καθαρή την περιοχή της βαλάνου με αποτέλεσμα να υποφέρει από τοπικές μολύνσεις.

Βέβαια, μέχρι το τέλος της εφηβείας (π.χ. 17-18 ετών) πολλά αγόρια μπορεί να δυσκολεύονται κάπως με την αποκάλυψη της κεφαλής του πέους, αλλά στη συνέχεια, με τον αυνανισμό και τα προκαταρτικά, ξεπερνούν σταδιακά το πρόβλημα χωρίς ιατρική παρέμβαση.

Αν ωστόσο, ένας νεαρός άντρας έχει ξεπεράσει αυτή την ηλικία χωρίς να βλέπει πρόοδο στο συγκεκριμένο θέμα, τότε σίγουρα θα πρέπει να ζητήσει τη γνώμη ενός ουρολόγου ο οποίος θα μπορέσει να εκτιμήσει την κατάσταση και να κρίνει αν όντως χρειάζεται περιτομή ή όχι, προκειμένου να μην βασανίζεται άσκοπα.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η περίπτωση σου. Εφόσον το πετσάκι σου υποχωρεί κατά τη στύση ή όταν το τραβάς προς τα πίσω για να πλυθείς και επανέρχεται χωρίς πρόβλημα, ενώ δεν σε προβληματίζει με οποιονδήποτε άλλο τρόπο στη σεξουαλική σου ζωή, θα πρέπει να το αφήσεις στην ησυχία του και να είσαι και πολύ ευχαριστημένος με την ανταπόκριση του.