Δεν μπορώ να τελειώσω

15.01.2014
Έκανα αποχή απο το σεξ για 10 χρόνια και τώρα που είμαι σε σταθερή σχέση όσες φορές δοκιμάσαμε δεν μπορώ να τελειώσω.

Έκανα αποχή απο το σεξ για 10 χρόνια και τώρα που είμαι σε σταθερή σχέση όσες φορές δοκιμάσαμε εγώ δεν μπορώ να τελειώσω σε αντίθεση με τον φίλο μου. Μπορεί αυτό να οφείλεται στην μεγάλη αποχή που υπήρξε; Συγκεκριμένος λόγος αποχής δεν υπήρχε, απλά ήθελα να είμαι σίγουρη πριν μπω σε αυτή τη διαδικασία. Σημειώστε ότι είμαι 30 χρονών.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαρία μου, θα σου απαντήσω με μια μεταφορά: αν ήσουν αθλήτρια και απείχες από τον στίβο για δέκα χρόνια, θα περίμενες να έχεις τα ίδια αντανακλαστικά και τις ίδιες επιδόσεις όπως τη στιγμή που αποσύρθηκες; Προφανώς όχι.

Άρα, δεν είναι λογικό να περιμένεις να απολαύσεις το σεξ έτσι ξαφνικά, σαν να μην πέρασε μια μέρα. Επιπλέον, αν τυχόν στο διάστημα αυτό απείχες και από τις "κρυφές" προπονήσεις μέσω του αυνανισμού, είναι λογικό το σώμα σου να έχει ξεχάσει εντελώς τη διαδικασία του ερωτικού παιχνιδιού, από τον ερεθισμό μέχρι την κορύφωση.

Βέβαια, ανάμεσα στον αθλητισμό και το σεξ υπάρχει μια σημαντική διαφορά κι αυτή είναι ότι στο σεξ αυτό που μετράει είναι η συνολική εμπειρία και η απόλαυση κι όχι οι επιδόσεις. Δηλαδή, αρκεί να τη βρίσκεις γενικότερα και σιγά-σιγά θα έρθει και το σκορ, αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος.

Ο στόχος είναι να καταφέρεις να έρθεις πραγματικά κοντά στον σύντροφο σου, χωρίς προκαταλήψεις και χωρίς προσδοκίες, απολαμβάνοντας απλώς την ένωση σας, με όποιον τρόπο κι αν συμβαίνει αυτό. Άλλωστε, η ερωτική ένωση ενός ζευγαριού είναι κάτι μοναδικό που δεν χωράει συγκρίσεις, πιέσεις, μέτρα και σταθμά.

Εσύ όμως αντί να λες "προχωρήσαμε", ή "κάνουμε έρωτα", λες "δοκιμάσαμε" όπως θα μιλούσες αν δοκίμαζες ένα φαγητό για να δεις αν σ' αρέσει ή όχι για να το απορρίψεις.

Μήπως λοιπόν, απλά δεν επιθυμείς εσύ η ίδια αρκετά τον σύντροφο σου, ή μήπως τον περνάς από τα σαράντα κόσκινα προκειμένου να παραμείνεις βολεμένη στην μοναχικότητα σου, χωρίς τα –αναπόφευκτα- τερτίπια ενός στενού ερωτικού δεσμού;

Αυτό όμως είναι μια άλλη ερώτηση την οποία μόνο εσύ μπορείς να απαντήσεις στον εαυτό σου. Ωστόσο, αν είσαι σίγουρη ότι θέλεις πραγματικά αυτόν τον άντρα, ψυχή τε και σώματι, τότε η απάντηση είναι μία και μόνη: υπομονή, επιμονή και πολλές-πολλές επαναλήψεις (ακριβώς όπως και στα σπορ, δηλαδή). Είπαμε, ο μοναδικός στόχος είναι το μοίρασμα κι όλα τα άλλα, αν είναι να 'ρθουν, θε να 'ρθουον.