Κολεοσπασμός

20.01.2014
Φοβαμαι να κανω σεξ και οταν κανω ποναω πολυ. Ο γυναικολογος μου δεν εχει να μου προτεινει κατι και αυτη τη στιγμη δεν εχω τα χρηματα για σεξολογο

Θεια Λουκια, θα μπω αμεσως στο θεμα. Μετα απο μια σαλπιγγογραφια εχω παθει κολεοσπασμο. Φοβαμαι να κανω σεξ και οταν κανω ποναω πολυ. Ο γυναικολογος μου δεν εχει να μου προτεινει κατι και αυτη τη στιγμη δεν εχω τα χρηματα για σεξολογο η καποιο αλλο γιατρο. Πως μπορω να το ξεπερασω αυτο μονη μου; Περασε ενας χρονος μεχρι να καταλαβω τι εχω. Φανταζεστε την ταλαιπωρια μου. Ευχαριστω για το χρονο σας.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κοριτσάκι μου, όπως έχεις καταλάβει προφανώς, η αντίδραση σου στο κολπικό σεξ έχει γίνει αντανακλαστική. Δηλαδή, κατά τη διαδικασία της σαλπιγγογραφίας κάτι δεν πήγε και πολύ καλά με αποτέλεσμα να συνδέσεις ενστικτωδώς μέσα στο κεφάλι σου την κολπική επαφή με τον πόνο (ως αυτοτιμωρία; Από ενοχές; Από φόβο;).

Σε κάθε περίπτωση, έκτοτε κάθε φορά που υπάρχει η προοπτική της διείσδυσης, το σώμα σου αντιδράει με έναν σπασμό, προκειμένου να προστατευτεί από τον απειλούμενο "κίνδυνο". Αυτό ονομάζεται ευαισθητοποίηση και μοιάζει με την αντίδραση των βλεφάρων όταν ένα αντικείμενο πλησιάζει πολύ κοντά στον βολβό, τα οποία ασυναίσθητα κλείνουν.

Όμως, όπως πιθανόν να ξέρεις από τις οφθαλμολογικές εξετάσεις, έχουμε μέσα μας τη δύναμη να ελέγξουμε αυτές τις αντανακλαστικές αντιδράσεις επιβάλλοντας στο σώμα μας την αντίδραση που επιθυμούμε. Με άλλα λόγια, μπορείς να αποσυνδέσεις τη σωματική αντίδραση (σπασμός) από το ερέθισμα που την προκαλεί (κολπικό σεξ) κι αυτό ονομάζεται απευαισθητοποίηση. Άλλωστε, κατά βάθος ήδη ξέρεις ότι το σεξ δεν πονάει, από την προηγούμενη εμπειρία σου, προ της κολποσκόπησης.

Φυσικά, αν απλά πιέσεις τον εαυτό σου να ανεχτεί την κολπική διείσδυση, λέγοντας μέσα σου, "δεν είναι λογικό", ή "δεν πρέπει να πονέσω" το αποτέλεσμα θα είναι να πονάς κάθε φορά, αφού ο μηχανισμός αυτός δεν ελέγχεται μόνο με τη λογική (όπως στις οφθαλμολογικές εξετάσεις), αλλά σχετίζεται στενά με τις αντιλήψεις και τις προκαταλήψεις σχετικά με το σεξ που είναι ριζωμένες βαθιά μέσα στο μυαλό σου, οι οποίες σε επηρεάζουν χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι και συνδέουν το σεξ με την αμαρτία.

Ο κολεοσπασμός είναι με λίγα λόγια η "τιμωρία" που επιβάλεις στον εαυτό σου, επειδή επιθυμείς το σεξ και είναι πολύ συνηθισμένος επίσης σε νεαρά κορίτσια που έχουν δεχθεί μια αυστηρή διαπαιδαγώγηση και κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη σεξουαλική τους ζωή.

Αυτές οι πληροφορίες είναι πολύ σημαντικές για να μπορέσεις να συνειδητοποιήσεις τι σου συμβαίνει ακριβώς και να καταφέρεις να ελέγξεις την κατάσταση. Ήδη το γεγονός ότι έχεις δώσει ένα όνομα σ' αυτόν τον πόνο, είναι πολύ σημαντική πρόοδος. Εξίσου σημαντικό όμως, είναι ν' απομονώσεις το σεξ από οποιαδήποτε ηθικολογική αντίληψη σε εμποδίζει να το δεις στις πραγματικές του διαστάσεις: μια αμοιβαία αισθησιακή εμπειρία που μοιραζόμαστε με κάποιον με τον οποίο νιώθουμε συναισθηματικά κοντά μας. Δηλαδή, το σεξ δεν είναι ούτε βρώμικο, ούτε απαγορευμένο, ούτε "επικίνδυνο" από μόνο του.

Από εκεί και πέρα και αφού θα έχεις συνειδητοποιήσει τα παραπάνω, για να απαλλαγείς από την αντανακλαστική αντίδραση του σώματος σου, θα πρέπει να εφαρμόσεις κάποιες πρακτικές ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να (ξανα)συστηθείς με τα γεννητικά σου όργανα, σαν να ανακαλύπτεις το σεξ για πρώτη φορά.

Αρχικά και ως απαραίτητη προϋπόθεση, θα πρέπει να απέχεις από το συντροφικό σεξ με διείσδυση οποιουδήποτε είδους (πέος, δάχτυλα), μέχρι να νιώσεις απολύτως έτοιμη (χάδια και φιλιά επιτρέπονται). Παράλληλα, όταν είσαι μόνη σου, θα πάρεις έναν καθρέφτη και θα αρχίσεις να παρατηρείς τα εξωτερικά γεννητικά σου όργανα και τις αντιδράσεις τους στο άγγιγμα σου. Πώς σε κάνει να νιώθεις το άγγιγμα της κλειτορίδας (λίγο σάλιο μπορεί να βοηθήσει εδώ); Πώς αντιδρούν τα μεγάλα χείλη σου στον ερεθισμό της; Μην βιάζεσαι καθόλου, δοκίμασε ξανά και ξανά, σε διαδοχικές μέρες κάθε φορά, απλά παρατηρώντας το σώμα σου, χωρίς να το κρίνεις.

Αφού θα έχεις εξοικειωθεί πλήρως με την όψη και τις αντιδράσεις των γεννητικών σου οργάνων, μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις στον κόλπο σου το μικρό σου δάχτυλο -ίσα-ίσα την άκρη του- απλά για να διαπιστώσεις την αίσθηση που σου αφήνει. Εφόσον νιώθεις απολύτως άνετα μ' αυτό (όχι απαραίτητα την ίδια μέρα) μπορείς να διεισδύσεις λίγο περισσότερο κι όταν δεν θα έχεις πια κανένα πρόβλημα, να κάνεις το ίδιο σταδιακά με τον παράμεσο και στη συνέχεια με το μεσαίο σου δάχτυλο. Κάποια μέρα θα διαπιστώσεις ότι μπορείς να βάλεις και δύο δάχτυλα στον κόλπο σου, χωρίς να νιώθεις κανένα πόνο, ή μπορεί και κάποια μικρή ευχαρίστηση.

Όταν πια θα έχεις εξοικειωθεί πλήρως με τη αίσθηση των τριών δακτύλων μέσα στον κόλπο σου, θα είσαι έτοιμη για την επόμενη πίστα που είναι η επανάληψη της ίδιας διαδικασίας (μικρό δαχτυλάκι, παράμεσος, μέσος, δύο δάχτυλα, τρία δάχτυλα) με τον σύντροφο σου.
Εφόσον θα μπορείς να δεχτείς τρία δάχτυλα μέσα στον κόλπο σου από τον σύντροφο σου, χωρίς να νιώθεις καμιά ενόχληση θα είσαι έτοιμη για την υποδοχή του πέους του.

Εννοείται ότι όταν φτάσει εκείνη η ώρα, δεν θα βιαστείτε καθόλου. Δηλαδή, θα πρέπει να είσαι πραγματικά ερεθισμένη από όλο το προκαταρκτικό ερωτικό παιχνίδι ώστε να θέλεις να τον δεχτείς μέσα σου με όλη σου την ψυχή. Και όταν έρθει η ώρα της διείσδυσης, συγκεντρώσου μόνο στην αίσθηση που σου αφήνει το πέος του και στην προσδοκία της ικανοποίησης από τη σεξουαλική πράξη.

Όταν θα έχεις επαναλάβει με άνεση τη διαδικασία της διείσδυσης του πέους δυο-τρεις φορές, μπορείς να ξεχάσεις εντελώς την αρνητική εμπειρία του κολεοσπασμού και συγκεντρωθείς αποκλειστικά στην εμπειρία του σεξ.

Μ' αυτό τον τρόπο θα χτίσεις τη ερωτική σου αυτοπεποίθηση και δεν θα χρειαστεί να ξαναπεράσεις την ίδια ταλαιπωρία ποτέ ξανά, ανεξάρτητα από τις όποιες ιατρικές, ή άλλες αρνητικές εμπειρίες σου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ