Αυτοικανοποιηση

28.04.2014
Πραγματικά το θεωρείς άσχημο πράγμα για ένα κορίτσι στην εφηβεία να θέλει να εξερευνήσει το σώμα της και να βρει τι της αρέσει και γενικά να το ευχαριστηθεί;

Γεια σου θεία Λουκία. Ονομάζομαι Ελεανα και είμαι 18 χρονών. Πρόσφατα είχα μια σχετικη συζήτηση με κάποιον φίλο μου και του ανέφερα ότι αυτοϊκανοποιουμαι. Να σημειώσω ότι είμαι παρθένα. Αυτός λοιπόν αντέδρασε πολύ άσχημα και μου είπε πως για αυτόν τουλάχιστον είναι πολύ άσχημο αυτό που κάνω. Πραγματικά το θεωρείς άσχημο πράγμα για ένα κορίτσι στην εφηβεία να θέλει να εξερευνήσει το σώμα της και να βρει τι της αρέσει και γενικά να το ευχαριστηθεί;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Όχι βρε κορίτσι τώρα, τι είναι αυτές οι παλαιολιθικές αντιλήψεις; Εννοείται ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να αυνανίζεσαι, σ' αυτή ή σε οποιαδήποτε ηλικία και πολύ καλά κάνεις! Μάλιστα, καθώς εξοικειώνεσαι με το σώμα σου από τώρα, τόσο καλύτερα προετοιμασμένη θα είσαι για να απολαύσεις περισσότερο τη συντροφική σεξουαλική ζωή σου στο μέλλον.

Επιπλέον, ο αυνανισμός -όπως και το συντροφικό σεξ- προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία, αφού ενισχύει το καρδιαγγειακό και το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ λειτουργεί χαλαρωτικά και προστατεύει από το άγχος.

Αυνανίσου ελεύθερα λοιπόν, χωρίς να δίνεις σημασία στη γνώμη του φίλου σου. Το τι πιστεύει εκείνος για τον γυναικείο ή τον ανδρικό αυνανισμό είναι δικαίωμα του, αλλά δεν χρειάζεται να σ' επηρεάζει ούτε και να σε κομπλεξάρει ή να σου δημιουργεί ενοχές. Απλά μην το ξανασυζητήσεις μαζί του κι αν σου επαναφέρει την κουβέντα πες του ότι του έκανες πλάκα την άλλη φορά για να δεις πώς θ' αντιδράσει.