Σκληρες τριχες στο προσωπο μου!

22.05.2014
Η μακιγιέζ νόμιζε πως ηταν τριχα απ τη βούρτσα του make up. Mε έπιασε μεγαλη ντροπή.

Θεία Λουκία μου είμαι 19 και δεν ξέρω τι σημβαινει με μενα αλλα πριν κάποιους μήνες παρατήρησα μια αρκετα μεγαλη και σκούρα τρίχα στο πρόσωπο μου (κοντα στην φαβορίτα). Την παρατήρησα διότι ήταν κατι καινούριο και γενικα δεν είμαι πολύ τριχωτή. Είναι τόσο εμφανής που η μακιγιέζ νόμιζε πως ηταν τριχα απ τη βούρτσα του make up. Mε έπιασε μεγαλη ντροπή. Την έβγαλα με τσιμπιδάκι απ τη ρίζα γιατι εχω ακούσει οτι αν βγάζεις τις τριχες απ' τη ριζα αδυνατίζουν. Τώρα πρόσφατα λοιπόν παρατήρησα και μια αλλη παρόμοια τριχα. Είναι πολύ διαφορετικες απ'τις αλλες τριχες του προσώπου που φαίνονται σαν χνουδάκια. Τί μπορώ να κάνω για να εξαφανιστούν και πώς λες να προέκυψαν; Μήπως είναι λύση το λειζερ;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Σμαράγδια μου, το λέιζερ παρότι ακριβότερο σίγουρα είναι η καλύτερη λύση για την εξαφάνιση της σκούρας τριχοφυΐας, αφού μετά από σχετικά λίγες συνεδρίες σε απαλλάσσει οριστικά από το πρόβλημα –όταν βέβαια γίνεται σωστά από τίμιους δερματολόγους ή αισθητικούς.

Εναλλακτικά, αν μιλάμε για λίγες τρίχες μπορείς να καταφύγεις στο τσιμπιδάκι (όπως κάνεις τώρα), ή αν μιλάμε για περισσότερες τρίχες στο πρόσωπο στο ξάνθισμα, στις ηλεκτρικές συσκευές αποτρίχωσης ή στο κερί.

Ωστόσο, όποια μέθοδο αποτρίχωσης κι αν διαλέξεις θα πρέπει να διαπιστώσεις προηγουμένως την αιτία για την εμφάνιση αυτής της τριχοφυΐας, η οποία είναι πολύ πιθανόν να συνδέεται με κάποια ανωμαλία στην ισορροπία των ορμονών.

Σου προτείνω λοιπόν πριν επενδύσεις χρήματα, χρόνο και… πόνο σε κάποια από τις παραπάνω αποτριχωτικές μεθόδους να συμβουλευτείς έναν δερματολόγο ή έναν ενδοκρινολόγο και να ζητήσεις να κάνεις έναν ορμονικό έλεγχο, καθώς αν υπάρχει πράγματι κάποια τέτοια αιτία, θα πρέπει να την καταπολεμήσεις πρώτη προκειμένου να κερδίσεις τον πόλεμο της τρίχας.