Δεν ξερω αν ειναι η καταλληλη στιγμη

23.05.2014
Μου είπε όταν είσαι έτοιμη θα προχωρήσουμε. Δεν έχουμε έρθει σε καμία επαφη ολο αυτό το καιρο μόνο φιλια και χάδια.

Θεια Λουκία καλησπέρα σου εχω στείλει αρκετές φορές και δεν έχω πάρει απάντηση ελπίζω αυτή την φορά να έχω. Είμαι 16 χρονων και είμαι με ένα παιδί 18 χρονων εδώ και δέκα μήνες. Έχουμε μιλήσει για το θεμα του σεξ και μου είπε όταν είσαι έτοιμη θα προχωρήσουμε. Δεν έχουμε έρθει σε καμία επαφη ολο αυτό το καιρο μόνο φιλια και χάδια. Εγω πιστεύω πως είμαι έτοιμη να προχωρήσω μαζι του αλλα δεν ξερω τις κατάλληλες προφυλάξεις που πρέπει να παρω και πως να του πω ότι το θελω. Νομίζω ότι τον φοβίζει επειδή είναι η πρωτη μου φορα. Τι μπορω να κανω; Σε ευχαριστώ πολύ θεια μου.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαρία μου, ως προς το θέμα της προστασίας από την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και τις σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις σίγουρα ξέρεις ότι τα προφυλακτικά είναι η καλύτερη μέθοδος για μια κοπέλα που δεν έχει σταθερές ερωτικές σχέσεις, συνεπώς είναι περιττό να το συζητάμε.

Ως προς την προσέγγιση του αγοριού σου τώρα, αυτά τα πράγματα δεν γίνονται μηχανικά και κατά παραγγελία, αλλά ακολουθούν τη φυσική εξέλιξη. Πιο συγκεκριμένα, από τη στιγμή που έχεις πάρει την απόφαση σου αρκεί να του το δείξεις περισσότερο με πράξεις παρά με λόγια, προχωρώντας έναν βήμα τη φορά.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει πρώτα να προχωρήσετε στα προκαταρκτικά (αμοιβαίο παιχνίδι με τα γεννητικά όργανα και τις ερωτογενείς ζώνες) κι αφού μετά από κάποιο καιρό θα έχετε κατακτήσει αυτό το στάδιο και νιώθεις ότι πράγματι θέλεις κάτι περισσότερο, τότε να το εκφράσεις με απλά λόγια, χωρίς υπονοούμενα ή περιστροφές.

Μ' αυτόν τον τρόπο, σιγά-σιγά και οι δυο σας θα νιώσετε πιο άνετα με τη σεξουαλική έκφραση και το σώμα ο ένας του άλλου και η φάση της κολπικής διείσδυσης θα έρθει από μόνη της όταν πρέπει και αν πρέπει, χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες και περιττές αγωνίες.

Διαφορετικά, αν προσπαθήσεις να πηδήξεις από το στάδιο της αγκαλιάς και των φιλιών στο στάδιο της διείσδυσης, η όλη φάση θα είναι πάρα πολύ αμήχανη και αφύσικη με αποτέλεσμα να απογοητευτείς και να κάνεις ένα κακό ξεκίνημα στην σεξουαλική σου ζωή.