Παρθενικός Υμένας

04.09.2014
Μου είπε ότι το αγόρι μου δεν το έκανε σωστά, κι ότι ο παρθενικός μου υμένας δεν έσπασε, εφόσον δεν πόνεσα πολύ...

Καλησπέρα σας, είμαι 15 χρονών κοντεύοντας τα 16. Πριν από ενάμισι περίπου μήνα βρεθήκαμε σε πάρα πολύ κοντινή επαφή με το αγόρι μου. Κάναμε τα προκαταρκτικά, τα οποία είχαμε ξανακάνει στο παρελθόν μόνο που αυτή τη φορά είπαμε να προχωρήσουμε. Η αλήθεια είναι ότι δεν πόνεσα ιδιαίτερα πολύ, αλλά αίμα βγήκε με την πρώτη φορά. Σύμφωνα με μία 20χρονη κοπέλα, η οποία μου είπε ότι το αγόρι μου δεν το έκανε σωστά, ο παρθενικός μου υμένας δεν έσπασε, εφόσον δεν πόνεσα πολύ. Έχω μπερδευτεί και δεν ξέρω τι να πιστέψω. Επίσης περίοδος μου ήρθε κανονικά στις μέρες μου και δεν καθυστέρησε όπως μου είχαν πει άλλωστε ότι θα αργήσει λίγες μέρες..
(***ήταν η πρώτη μου φορά και μέχρι στιγμής η τελευταία.)
Ευχαριστώ!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ιωάννα μου, είναι προτιμότερο να στηρίζεσαι στην προσωπική σου εμπειρία, τη λογική και στο ένστικτο σου και να μην πιστεύεις κάθε κοτσάνα που λένε οι άλλοι, ακόμη κι αν είναι μεγαλύτεροι από εσένα.

Δεν αμφιβάλλω ότι αυτή η κοπέλα να είχε μια ιδιαίτερα επώδυνη εμπειρία από την πρώτη της φορά. Όμως αυτό ούτε κανόνας είναι, ούτε σημαίνει κάτι περισσότερο από το γεγονός ότι είναι άσχετη κι απλά επαναλαμβάνει τα παραμύθια που της έλεγε η μαμά της κι η γιαγιά της -για να την φοβίσουν- προκειμένου να υποτιμήσει το αγόρι σου και να σε κάνει να αισθανθείς μειονεκτικά απέναντι της.

Όπως έχουμε πει πολλές φορές σ' αυτή τη στήλη, ο παρθενικός υμένας δεν είναι ίδιος σε όλα τα κορίτσια. Ακριβώς όπως έχουμε διαφορετικές γλώσσες, μύτες, διαφορετικά αυτιά ή διαφορετικό στήθος η μία από την άλλη, έτσι κάποιες έχουν πιο παχύ ή πιο ελαστικό παρθενικό υμένα από άλλες, ενώ κάποιες μπορεί να μην έχουν καθόλου. Άρα, η εμπειρία της κάθε μίας από την πρώτη της φορά θα είναι διαφορετική από πλευράς πόνου κι αιμορραγίας ακόμη κι αν έκαναν όλες έρωτα με το ίδιο αγόρι.

Συνεπώς, η λογική λέει ότι η φίλη σου υπήρξε μάλλον άτυχη γιατί όχι μόνο είχε σκληρό και παχύ παρθενικό υμένα, αλλά έπεσε και σε ατζαμή που την έκανε να υποφέρει ακόμη χειρότερα.

Από εκεί και πέρα το άλλο παραμύθι περί καθυστέρησης δεν έχει καμιά επιστημονική βάση. Απλά στις πρώτες τους ερωτικές εμπειρίες πολλά κορίτσια αγχώνονται υπερβολικά για το ενδεχόμενο μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης κι αυτό αρκεί για να τους προκαλέσει καθυστέρηση.

Καλά θα κάνεις λοιπόν, να πάψεις να ανησυχείς άδικα. Αντίθετα, θα πρέπει να είσαι πολύ ευχαριστημένη από το γεγονός ότι είχες μια φυσιολογική εμπειρία από την πρώτη σου κολπική σεξουαλική επαφή, καθώς και από το γεγονός ότι το αγόρι σου ήταν αρκετά επιδέξιο για να διευκολύνει την κατάσταση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ