Προσπαθώ να νιώσω κάτι αλλά τίποτα

23.10.2014
Μήπως είμαι ερωτευμένη η τον αγαπώ και δεν το έχω καταλάβει ακόμα;

Θεία Λουκια, σου στέλνω γιατί νομίζω δεν είμαι ερωτευμένη με τον φίλο μου. Είμαστε μαζί 8 μήνες και προσπαθούσα να νιώσω κάτι αλλα τίποτα. Ακόμα δεν είμαι σίγουρη αν τον αγαπώ η αν είμαι ερωτευμένη και χρειάζομαι την βοήθεια σας. Τον εκτιμάω και χαίρομαι που ένας αντρας ενδιαφέρεται για εμενα. Επειδή δεν θέλει να με χάσει είμαι μαζί του και προσπαθώ να νιώσω κάτι. Μήπως είμαι ερωτευμένη η τον αγαπώ και δεν το έχω καταλάβει ακόμα;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ραφαέλα μου, τα συναισθήματα δεν εκβιάζονται. Δηλαδή, δεν γίνεται να ερωτευτείς κάποιον με προσπάθεια. Ο έρωτας ή υπάρχει ή δεν υπάρχει. Μπορεί να τον αγαπάς σαν φίλο σου, ή να κολακεύεσαι από το ενδιαφέρον του, αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να μείνεις με μαζί του αφού δεν καλύπτει ούτε εσένα ούτε εκείνον. Απλά κοροϊδευόσαστε για να μην μείνετε μόνοι. Όμως είναι κρίμα να χαλάς τον χρόνο σου αλλά και τον δικό του, ενώ θα μπορούσατε να βρείτε ο καθένας κάποιον άλλον με τον οποίον να είσαστε πραγματικά ευτυχισμένοι.

Εφόσον λοιπόν, δεν είσαι σίγουρη για τα συναισθήματα σου θα πρέπει να του το πεις. Μπορεί να είναι κάπως αμήχανο, αλλά αυτό είναι το σωστό και θα σε ανακουφίσει. Πες του πολύ απλά, χωρίς να τον κατηγορήσεις ή να κατηγορείς τον εαυτό σου, ότι φανταζόσουν τη σχέση σας εντελώς αλλιώς, όμως δεν σου βγαίνει και δεν θέλεις να συνεχίσετε έτσι. Ακόμη κι αν συγκινηθείτε στην αρχή και σας φαίνεται δύσκολο να ξεκολλήσετε, θα δεις ότι μόλις βρεθείς μόνη σου, θα αναγνωρίσεις μέσα σου ότι αυτό έπρεπε να γίνει.