Έρπης από στοματικό;

10.11.2014
Αν καποια κοπέλα εχει ερπη στα χειλη της και κανει στοματικο ερωτα στο αγορι της θα του μεταδωσει τον ιο του ερπητα των γεννητικων οργανων;

Θεια Λουκία κατ αρχας θα ηθελα να σε ευχαριστησω για τις συμβουλες σου για τις απαντησεις σου στα θέματα που μας απασχολουν. Θα ηθελα να σε ρωτήσω αν καποια κοπέλα εχει ερπη στα χειλη της και κανει στοματικο ερωτα στο αγορι της θα του μεταδωσει τον ιο του ερπητα των γεννητικων οργανων; Γιατι συχνα βγαζω λογω αγχους ενα μικρο σπυρακι με λιγο πυον στο κατω χειλος κ μαλλον πρεπει να ναι ερπης. Κι επειδη ειχα το ιδιο σπυρακι κ πριν τρεις μερες κ εκενα στοματικο ερωτα στο αγορι μου τοτε, θα ηθελα να γνωριζω αν υπαρχει περιπτωση μεταδοσης του ιου κι αν κολλησει κι εκεινος εμενα μεσα απο την ελευθερη επαφη που εχουμε. Σ' ευχαριστω πολυ και παλι. Να σαι καλα κι ελπιζω να καταφρεις να μου απαντησεις. Φιλιαααα

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ρούλα μου, πρώτα απ' όλα σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Στο θέμα σου τώρα, πράγματι μπορεί να συμβεί αυτό που υποψιάζεσαι, δηλαδή να του μεταδώσεις τον έρπη στα γεννητικά όργανα κι εκείνος μετά να στον περάσει μέσω του κολπικού σεξ. Ωστόσο, αν συμβεί κάτι τέτοιο, τα συμπτώματα που θα παρουσιάσεις θα είναι πολύ πιο ήπια, δεδομένου ότι έχεις ήδη στον οργανισμό σου τον ιό και έχεις ήδη αναπτύξει μια αντοχή σε αυτόν. Το ίδιο ισχύει και για το αγόρι σου, αν κι εκείνος βγάζει έρπη στα χείλη.

Τώρα για να αποτρέψεις τον κίνδυνο αυτό, καλό θα ήταν να μην κάνεις στοματικό σε κανέναν από τη στιγμή που νιώθεις αυτό το γαργαλητό το οποίο μαρτυράει ότι σε λίγο θα σου βγει έρπης, μέχρι να επουλωθεί πλήρως το σημείο. Το ίδιο ισχύει και για το αγόρι σου, αν κι εκείνος παρουσιάζει έρπη στα χείλη.

Τέλος, θα πρέπει να σου πω ότι ο έρπης των χειλιών ονομάζεται τύπου Ι, ενώ ο έρπης των γεννητικών οργάνων ονομάζεται τύπου ΙΙ. Δηλαδή, αν κολλήσεις έρπη στα γεννητικά όργανα από στοματικό, θα έχεις κολλήσει έρπη τύπου Ι και όχι "έρπη των γεννητικών οργάνων".

Πρακτικά βέβαια, δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ τους και η αλήθεια είναι ότι ο έρπης είτε στα γεννητικά όργανα είτε στα χείλη είναι κυρίως ένα ενοχλητικό σύμπτωμα, χωρίς άλλες σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. Ωστόσο, εννοείται ότι είναι καλύτερα να προστατεύεσαι από αυτόν.