Κύκνος στα 24

12.11.2014
Ειμαι 24 κ εχω διασπαρτες λευκες τριχες κ καποιες τις εκοψα με το ψαλίδι κοντα στην ριζα...

Αγαπητη μου θειουλα καλησπερα! Σίγουρα το πρόβλημα μου δεν είναι σοβαρό μα οσο κ αν εψαξα μονη μου στο ίντερνετ λυση δεν βρηκα και και θα το εκτιμούσα δεόντως αν αφιερωνες λιγο χρονο να απαντήσεις στην δικη μου ερώτηση. Ειμαι 24 κ εχω διασπαρτες λευκες τριχες -θα το χαιρομουν αν ημουν ζωο γτ με τοσα λευκα θα γινόμουν κυκνος- κ καποιες τις εκοψα με το ψαλίδι κοντα στην ριζα να μην φαίνονται κ θελω να μου πεις κανω καλά; Γιατί οπως κατάλαβες δεν θελω να τα βαψω κ δεύτερη ερωτηση θα βγαζω κ άλλες απο δω κ περα; Δηλαδή θα ασπρισω φουλ; Να σημειώσω οτι εχω ιστορικο απο τα προωρα λευκα απο την μαμα μου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων κ ελπίζω σε απάντηση σου για να κινηθώ αναλόγως.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Οντέτ μου, πριν απ' όλα να πούμε ότι ο κύκνος δεν είναι ζώο, αλλά πτηνό κι ότι το πιο χαρακτηριστικό από τα ζώα με λευκό τρίχωμα είναι η πολική αρκούδα. Αυτά χάριν ακριβείας, καθώς μπορείς φυσικά να φαντάζεσαι τον εαυτό σου όπως σου αρέσει καλύτερα. Αφού προτιμάς κύκνος, ας είναι κύκνος λοιπόν...

Χωρίς πλάκα τώρα και χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι αν έχεις τάση να ασπρίσεις από τόσο νωρίς, τότε δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις για να το σταματήσεις. Απλά θα πρέπει να δεχτείς ότι σταδιακά το κεφαλάκι σου θα γκριζάρει κι ότι έχεις δύο επιλογές: ή θα το αφήσεις στο φυσικό του, είτε θα το βάψεις.

Πάντως, το να κόβεις τις τρίχες που βγαίνουν δεν σου προσφέρει κάτι, αφού θα πρέπει να το κάνεις συνέχεια και καθώς οι τρίχες θ' αρχίσουν να μεγαλώνουν ακατάστατα θα βρεθείς με ένα μάλλον περίεργο σχήμα μαλλιών, αλλού κοντά, αλλού μακριά. Εκτός βέβαια κι αν αποφασίσεις να ξυριστείς εντελώς και να γίνεις θηλυκός Πίτμπουλ (Pitbull), αλλά και πάλι θα πρέπει να προσαρμόσεις και τη συμπεριφορά σου αναλόγως, οπότε δεν λέει.

Άρα ξαναγυρνάμε στο δίλημμα, φυσικό ή βαφή; Αν συμφιλιωθείς με την ιδέα του γκρίζου χρώματος στα μαλλιά σου, μπορεί ν' ανακαλύψεις ότι σου χαρίζει έναν πολύ ιδιαίτερο τύπο, σου προσθέτει μυστήριο και υπογραμμίζει την προσωπικότητα σου, καθώς ο συνδυασμός του με το νεανικό δέρμα σου δημιουργεί ένα δυναμικό δίδυμο που θα σε κάνει πολύ ξεχωριστή -ακόμη περισσότερο δε, αν διαλέξεις να το υπογραμμίσεις με ένα πολύ προχωρημένο κούρεμα.

Αν έχεις οποιαδήποτε αμφιβολία γι' αυτό, αρκεί να ρίξεις μια ματιά πιο κάτω στις φωτογραφίες της σχεδόν συνομήλικης σου, Ριάνα (Rihanna), της Κέλι Όσμπορν (Kelly Osbourne), της Πινκ (Pink) και της Νικόλ Ρίτσι (Nicole Richie) που δεν δίστασαν να κυκλοφορήσουν γκριζαρισμένες, είτε στο φυσικό τους είτε ντεκαπαρισμένο επίτηδες.

Τώρα, αν δεν μπορείς να συμφιλιωθείς με την ιδέα του γκρίζου χρώματος ή ανά πάσα στιγμή το βαρεθείς, μπορείς άνετα να το βάψεις στο φυσικό σου, ή σε όποιο άλλο χρώμα θέλεις και ταιριάζει με την απόχρωση της επιδερμίδας σου. Ωστόσο, καθώς θα έχεις πολλά λευκά να καλύψεις, θα πρέπει να απευθυνθείς σε ένα επαγγελματία κομμωτή τουλάχιστον τις πρώτες φορές μέχρι να μάθεις τα κόλπα, γιατί αν ακολουθήσεις μόνη σου την κλασική διαδικασία βαφής μπορεί να καταλήξεις με ένα πολύ πιο ανοιχτό χρώμα από εκείνο που είχες κατά νου.

Πάντως, η λύση υπάρχει και βρίσκεται μέσα σου και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις ποιον δρόμο θα ακολουθήσεις ανάλογα με τον χαρακτήρα, την προσωπικότητα σου και το γενικότερο στυλ σου.

Από πάνω αριστερά και δεξιόστροφα, αγαπημένες νεαρές σελεμπριτι με λευκά μαλλιά: Ριάνα, Νικόλ Ρίτσι, Πινκ και Κέλυ Όσμπορν.