Τι έκανα λάθος;

12.11.2014
Έχασα τον καλύτερο μου φίλο, δεν μιλάμε, μου λείπει, νιώθω κενή χωρίς αυτόν. Τι μπορώ να κάνω πως να τον φέρω πίσω;

Γειά, θα ήθελα βοήθεια σχετικά με κάτι που μ' έχει επηρεάσει αρκετά στη ζωή μου. Έχασα τον καλύτερο μου φίλο, δεν μιλάμε. Η κοπέλα του ζήλευε και μου έστειλε μήνυμα βρίζοντας με, εγώ του το έδειξα, λογικά τσακώθηκαν και του είπα να τον αφήσω να ηρεμήσει για να μην ξεσπάσει σε μένα. Μου είπε οτι δεν θέλει να ξαναμιλήσουμε για να μην με πληγώσει ξανά. Αλλά μου λείπει, νιώθω κενή χωρίς αυτόν. Τι μπορώ να κάνω πως να τον φέρω πίσω; Έκανα προσπάθειες, μηνύματα, τηλέφωνα, αλλά τίποτα δεν τα βλέπει καν. Με ξέχασε κιόλας; Βοηθήστε με τι μπορώ να κάνω για να γυρίσει;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Εύα μου, πρέπει να πάρεις μια απόσταση από τα πράγματα για να δεις ότι αυτή η αποξένωση με τον φίλο σου είναι προσωρινή, ή αν αποδειχτεί ότι δεν είναι προσωρινή, τότε δεν υπήρξε φίλος σου όπως τον είχες πλάσει μέσα στο μυαλό σου.

Σίγουρα δεν σε έχει ξεχάσει. Το πιθανότερο είναι ότι είναι πολύ ερωτευμένος με το κορίτσι του, δεν θέλει να προκαλέσει άλλες τριβές μεταξύ σας και γι' αυτό έχει εξαφανιστεί. Εξίσου πιθανόν είναι ότι εκείνη είναι παθολογικά ζηλιάρα και αργά ή γρήγορα ο φίλος σου θα κουραστεί από τις απαιτήσεις της, θα την αφήσει και θα επιδιώξει να επανασυνδεθεί μαζί σου.

Αν πάλι δεν την αφήσει, θα σου έχει αποδείξει ότι είναι άξιος της τύχης του και ανάξιος της φιλίας σας.
Με άλλα λόγια δεν μπορείς, ούτε και πρέπει να κάνεις κάτι για να τον φέρεις πίσω. Αν θέλει να γυρίσει σε σένα, θα γυρίσει όταν είναι καιρός και τότε θα δεις ότι θα έχει εκτιμήσει τη φιλία σας πολύ περισσότερο απ' ότι μέχρι τώρα. Όμως αν δεν θέλει να γυρίσει, τότε δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να τον εκβιάσεις.

Δυστυχώς τέτοιες ελαφρές "απώλειες" μάς συμβαίνουν στη ζωή για να μας εκπαιδεύσουν πώς να δεχόμαστε τις άλλες, τις βαριές και ανεπανόρθωτες απώλειες των αγαπημένων μας προσώπων που αναπόφευκτα θα βιώσουμε στην πορεία της ζωής.

Βλέπεις, κάποια πράγματα είναι πέρα από τον έλεγχο μας κι όσο γρηγορότερα το αναγνωρίσουμε και το αποδεχτούμε, τόσο ευκολότερα προσαρμοζόμαστε στην πραγματικότητα και ξαναβρίσκουμε την ισορροπία μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ