Φυσημα καρδιας

14.11.2014
...Με εξετασε μου μετρησε και πιεση 2 φορες για σιγουρια μηπως εφταιγε το αγχος και μου λεει οτι πρεπει να κλεισω ραντρεβου σε καρδιολογο

Γεια σου θεια Λουκια! Ειμαι 16 χρονων και πηγα σημερα στον παθολογο για να μου συμπληρωσει το χαρτι γυμναστικης που χρειαζομαι οσπου οταν με εξετασε μου μετρησε και πιεση 2 φορες για σιγουρια μηπως εφταιγε το αγχος και μου λεει οτι εχω φυσημα καρδιας και πρεπει να κλεισω ραντρεβου σε καρδιολογο ενω περσυ ο ιδιος που με εξετασε δεν ειχα τιποτα! Θεια Λουκια δεν ξερω γιατι αγχωνομαι αλλα δεν καταλαβαινω πως το επαθα τι ειναι ακριβως...

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Σωτηρία μου, οπωσδήποτε θα κάνεις πολύ καλά να ακολουθήσεις τη συμβουλή του παθολόγου σου και να φροντίσεις να εξεταστείς από καρδιολόγο. Όμως, η πιθανότητα να έχεις αναπτύξει ξαφνικά σ' αυτή την ηλικία κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα ενώ μέχρι πρότινος ήσουν απολύτως υγιής, είναι εξαιρετικά πολύ μικρή για να μην πω μηδενική.

Αντίθετα, βρίσκω πάρα πολύ πιθανό το φύσημα που σου βρήκε ο γιατρός να οφείλεται στην ανάπτυξη του στήθους σου, κάτι που είναι μεν σχετικά σπάνιο ως σύμπτωμα αλλά συμβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις κοριτσιών στην εφηβεία όταν το στήθος τους μεγαλώνει πολύ σε μικρό χρονικό διάστημα.

Με άλλα λόγια πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχήσεις σοβαρά. Κάνε βέβαια όλες τις προληπτικές εξετάσεις, αλλά νομίζω ότι γρήγορα θα φανεί πως όλα είναι καλά κι ότι το φύσημα αυτό είναι κάτι παροδικό που δεν θα σου δημιουργήσει κανένα πραγματικό πρόβλημα ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον.