Πρεπει να ανυσηχω;

15.11.2014
Παρατηρησα ενα μικρο εξογκωματακι σαν μπιλιτσα διπλα απο το δεξι χειλος λιγο πιο κατω στην ευαισθητη περιοχη. Πρεπει να ανησυχω;

Γεια σας ειμαι 18 χρονων εχω ολοκληρωμενη σχεση με το αγορι μου, ειμαστε μαζι 1 μιση χρονο. Χρησιμοποιουσαμε παντα προφυλακτικο εκτος τον τελευταιο μηνα, αλλα ειμαστε προσεκτικοι. Να τονισω πως οταν προχωρησαμε ηταν και για τους δυο μας πρωτη φορα. Αυτες τις μερες παρατηρησα ενα μικρο εξογκωματακι σαν μπιλιτσα διπλα απο το δεξι χειλος λιγο πιο κατω στην ευαισθητη περιοχη. Πρεπει να ανησυχω; Ευχαριστω για τον χρονο σας.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Άννα μου, καθώς είναι απίθανο να πρόκειται για οτιδήποτε μεταδοτικό εφόσον βρίσκεσαι σε μια αποκλειστική και αφοσιωμένη μακροχρόνια σχέση, δεν νομίζω ότι πρέπει ν' ανησυχήσεις.

Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για κάποιον φραγμένο αδένα, ή για κάποιο σπυράκι εξαιτίας της αποτρίχωσης. Όμως για να είσαι σίγουρη, θα πρέπει να απευθυνθείς σε έναν γυναικολόγο που θα σε εξετάσει και θα σου δώσει την κατάλληλη θεραπεία εφόσον χρειαστεί.

Από την άλλη, αν δεν είσαι ιδιαίτερα αγχώδης, θα μπορούσες και να περιμένεις καμιά-δυο εβδομάδες μήπως το "μπαλάκι" που βλέπεις υποχωρήσει από μόνο του, ενώ εντωμεταξύ θα φροντίζεις σχολαστικά την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής σου και θα αποφεύγεις την τριβή με στενά ρούχα και εσώρουχα καθώς και οποιουδήποτε είδους αποτρίχωση στο σημείο αυτό.

Ωστόσο, αν δεν έχεις αυτή την υπομονή, ή αν δεις πως η "μπιλίτσα" ερεθίζεται, αρχίζει να σε πονάει ή να σου προκαλεί άλλες ενοχλήσεις, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να πας στον γιατρό. Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι είναι κάτι που αντιμετωπίζεται εύκολα και δεν θα σε προβληματίσει ιδιαίτερα.