Συνδρομο Ηλεκτρας;

20.11.2014
Eρεθιζομαι με την φαντασιωση οτι κανω ερωτα με εναν αντρα που εχεi τον τιτλο του πατερα μου που "με τιμωρει για κατι".

Γεια σου θεια Λουκια και σε ευχαριστω για τις αρτιες και αντικειμενικες σου απαντησεις. Ειμαι 20 χρονων και σεξουαλικα ενεργει το τελευταιο 6 μηνο , τοσο με τον συντροφο μου , οσο και μονη μου. Το προβλημα μου ειναι πως απο την αρχη, πριν καν ανακαλυψω το σωμα μου ερεθιζομουν (και στην συνεχεια ερχομαι σε οργασμο) με την φαντασιωση οτι κανω ερωτα με εναν αντρα (ακομα και ιδιας ηλικιας) μονο που θα ειχε τον τιτλο του πατερα μου που "με τιμωρει για κατι". Εγω αυτο το θεωρω διεστραμενο και καθε φορα που τελειωνω με κατι τετοιο νιωθω τυψεις και για καιρο μετα δεν θελω να κανω ερωτα με το αγορι μου...και..φαυλος κυκλος. Ισως φταιει το οτι εχω χασει τον πατερα μου κοντα στα 18 χρονια αλλα και παλι δεν μπορω να αντεξω ουτε τις ιδιες τις φαντασιωσεις μου! Τι να κανω;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Άννα μου, οι φαντασιώσεις επιδέχονται διάφορες ερμηνείες, αλλά δεν επιδέχονται λογοκρισία. Είναι ανόητο -άνευ νοήματος, δηλαδή- να νιώθεις τύψεις για κάτι που σου δίνει ικανοποίηση χωρίς να βλάπτει κάποιον άλλον, ούτε κι εσένα την ίδια φυσικά. Φρόντισε λοιπόν να αποβάλλεις τις ενοχές σου όσον αφορά στις σεξουαλικές σου ορμές, γιατί το μόνο που σου προσφέρουν είναι να σου χαλάνε τη διάθεση.

Όσο για το ότι σε διεγείρει η συγκεκριμένη φαντασίωση έχει να κάνει ακριβώς με αυτές τις ενοχές για τη σεξουαλική πράξη, αφού για να επιτρέψεις στον εαυτό σου να νιώσει ευχαρίστηση πρέπει πρώτα να νιώσεις ότι με κάποιον τρόπο "υποχρεώνεσαι" να κάνεις έρωτα και δεν το κάνεις με δική σου πρωτοβουλία και ευθύνη.

Τώρα, το ότι δίνεις τον ρόλο του "πατέρα" στον εραστή των φαντασιώσεων σου στον οποίο "αναγκάζεσαι" να υπακούσεις, είναι λογικό σε συνειδητό επίπεδο καθώς ένας πατέρας έχει τη δικαιοδοσία να πειθαρχήσει τα παιδιά του, ενώ σε ασυνείδητο επίπεδο θα ήθελες κατά βάθος ο δικός σου πατέρας να ήταν παρών και να εγκρίνει την συμπεριφορά σου.

Όλα αυτά είναι απολύτως φυσιολογικά και μάλιστα εντελώς συνηθισμένα, καθώς η συγκεκριμένη φαντασίωση της "υποταγής" στο σεξ είναι η πλέον διαδεδομένη ανάμεσα στις γυναίκες όπως μπορείς να διαβάσεις και στο άρθρο μας, στο WomenOnly, "Πόσο κίνκυ είναι οι σέξι φαντασιώσεις σου;".

Ηρέμησε λοιπόν κι απόλαυσε την ερωτική σου ζωή και τις φαντασιώσεις σου, χωρίς να αυτομαστιγώνεσαι.