Είναι σωστή απέναντι μου;

27.11.2014
Eρχονται αλλοι φιλοι που ξερουν ποσο με ειχε στεναχωρησει ο πρωην μου κ μου λενε απο μονοι τους "ωραια κολλητη-πολυ σωστη συμπεριφορα απεναντι σου".

Καλησπέρα θεια Λουκια κ συγχαρητηρια για τις συμβουλες σου! Με προβληματιζει κ μενα λοιπον κατι και νομιζω χρειαζομαι την αντικειμενικη γνωμη σου! Τα ειχα με καποιον 6 μηνες, τον ηθελα πολυ και οταν χωρισαμε ημουν πολυ στεναχωρημενη. Με το που χωρισαμε ομως, μετα απο κονέ που εκανε ο πρωην μου, η κολλητη μου τα εφτιαξε με τον κολλητο του με αποτελεσμα, θελοντας και μη να συνεχισω να μαθαινω νεα του -που πηγε 3ημερο που βγηκε το σαββατο, αν πηρε καινουριο αμαξι κλπ! Και με πειραζει γιατι εγω οταν χωριζω με καποιον δεν θελω καμια επαφη, ουτε να μαθαινω νεα για να μπορω να τον ξεχασω πιο ευκολα. Εννοειται δε δεχτηκα να βγω ποτε σε κοινη παρεα που ηξερα οτι θα ναι κ αυτος. Και το χειροτερο: 3 βδομαδες αφου χωρισαμε ο πρωην μου τα εφτιαξε με αλλη με αποτελεσμα να βγαινουν συνεχεια ζευγαρακια ο πρωην μου, η νυν του, ο κολλητος του, κ η κολλητη μου. Αρχικα δε το θεωρησα κακο γιατι λεω νταξει κολλητοι ειναι αυτοι οι δυο τι να κανει κ η φιλη μου δεν μπορει να το αποφυγει. Μετα απο λιγο ομως αυτο εγινε συστημα κ πλεον βγαινουν συνεχεια η 4αδα. Πιστευω πλεον οτι εχω ξεπερασει τον πρωην μου αλλα μεσα μου με στεναχωρει που η κολλητη μου βγαινει συνεχεια με αυτον και την κοπελα του την οποια σημειωτεον κατασυμπαθει. Νιωθω σαν να με προδιδει κατα καποιο τροπο και χωρις να το εχω θιξει ποτε σαν θεμα σε κανεναν ερχονται αλλοι φιλοι που ξερουν ποσο με ειχε στεναχωρησει ο πρωην μου κ μου λενε απο μονοι τους "ωραια κολλητη-πολυ σωστη συμπεριφορα απεναντι σου". αλλα δεν εχω δικαιωμα να της πω μην βγαινεις μ αυτους ή χωρισε τον κολλητο του. Γιατι ειμαι σιγουρη θα μου πει "αν ειχες και συ σχεση θα βγαιναμε ζευγαρακια με σενα κ ο Α. (το αγορι της) δεν θα χε προβλημα παρολο που τα χες με τον κολλητο του". Εσυ τι πιστευεις; Ειναι σωστη η συμπεριφορά της και το προβλημα ειναι στο μυαλο μου ή εχουν δικιο οι αλλοι που μου την κατηγορουν; Να της μιλησω ή να το αντιμετωπισω μονη μου κ να προσπαθησω να συνηθισω την κατασταση; Την αγαπω πολυ κ δεν θελω να προκαλεσω καποιο τσακωμο χωρις λογο. Και οι 2 ειμαστε 21 χρονων. Θα περιμένω απαντηση σου, θελω μια γνωμη κ δεν θελω να το συζητησω με αλλον για να μη φανει οτι "θαβω" την κολλητη μου! Σορι για το τεραστιο μηνυμα κ ευχαριστω εκ των προτερων <3

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Εύα μου, νομίζω ότι έχεις επιτρέψει στους καλοθελητές να βρουν έδαφος στην αμφιβολία σου για να ρίξουν λάδι στη φωτιά και να σε απομακρύνουν από τη φίλη σου, προκειμένου είτε να διασκεδάσουν την πλήξη τους, είτε να σου δείξουν ότι είναι περισσότερο "φίλοι" σου, απ' όσο είναι στ' αλήθεια.

Όμως οι πραγματικοί φίλοι προσπαθούν να δώσουν έμφαση στα θετικά στοιχεία της ζωής σου και δεν προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αδυναμία σου για να σε κάνουν να νιώσεις χειρότερα, ούτε ανταγωνίζονται τους υπόλοιπους φίλους που μπορεί να έχεις.

Ο αρχικός τρόπος σκέψης σου ήταν ο σωστός: πράγματι είναι θεμιτό για τη φίλη σου να βγαίνει με το αγόρι της και την παρέα του και να συμπαθεί την κοπέλα του πρώην σου. Κάτι τέτοιο δεν σημαίνει με κανέναν τρόπο ότι δεν είναι αξιόπιστη, ή ότι δεν αξιολογεί τη φιλία σας ως εξίσου σημαντική με πριν.

Άλλωστε, το να είσαι κολλητή με κάποια δεν την υποχρεώνει να σταματήσει να ζει και να συμπλέει με τα δικά σου συμφέροντα σε κάθε περίπτωση, ούτε και έχετε κάτι να χωρίσετε εν προκειμένω. Εκείνη, απλά βγαίνει με μια άλλη παρέα, στην οποία -δικαίως- δεν θέλεις να συμμετέχεις. Αυτό όμως θα μπορούσε να συμβεί κι αν ήταν σε σχέση με κάποιον εντελώς άσχετο, με τον οποίο να μην είχες τίποτα κοινό για να θέλεις να τον συναναστρέφεσαι.

Επιπλέον, δεν είχατε πια και καμιά σχέση ζωής με τον πρώην σου. Μια σχετικά σύντομη σχέση ήταν που όσο κι αν σε πλήγωσε με τη λήξη της, αποκλείεται να σε σημαδέψει ανεξίτηλα και δεν αξίζει να της δίνεις περισσότερη βαρύτητα από αυτή που είχε από μόνη της. Ένας γκόμενος ήταν που ήρθε και πέρασε. Όμως, η φιλία σου με την κοπέλα αυτή ήρθε για να μείνει κι απλά τώρα περνάει σε μια φάση ωριμότητας, από το εφηβικό στάδιο που ήταν πριν. Με άλλα λόγια η φιλία σας μεγαλώνει και εξελίσσεται παράλληλα με εσάς κι αυτό είναι σημάδι ότι αξίζει να την διατηρήσεις.