Τεστ παπ

30.11.2014
Φοβαμαι μην τον εχω κολλησει κατι κ αν εχω εγω κατι πως θα του το ανακοινωσω θα τρομαξει κ θα με χωρισει.

Θεια Λουκια ειμαι πολυ αγχωμενη εκανα τετσ παπ και μου βρηκε ηπια μη ειδικη εξωτραχηλιτιδα. Μου ειπε ο γιατρος μπορει να μην ειναι κατι κ να καω καλλιεργεια. Τον ρωτησα αν εχω κατι σοβαρο, τι μπορει να ειναι και μου ειπε χλαμυδια. Θεια εχω σοκαριστει τι θα κανω; Εχω σχεση εδω και ενα μηνα κ φοβαμαι μην τον εχω κολλησει κατι κ αν εχω εγω κατι πως θα του το ανακοινωσω θα τρομαξει κ θα με χωρησει.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μελίνα μου, οφείλω να σου πω πρώτον ότι φέρνεις την καταστροφή και δεύτερον ότι σκέφτεσαι εντελώς λάθος. Καταρχάς και πριν από τη σχέση του ενός μήνα, θα πρέπει να σε νοιάζει τι έχεις και αντί να αγχώνεσαι για τις αντιδράσεις του φίλου σου και μήπως τον έχεις κολλήσει κάτι, να αρχίσεις να σκέφτεσαι μήπως εκείνος σε έχει κολλήσει κάτι.
Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να είναι κάτι κολλητικό, καθώς πρέπει να ξέρεις ότι κάποιες μολύνσεις δημιουργούνται από κοινά μικρόβια (π.χ. σταφυλόκοκκος) ή από διαταραχή στη χημική ισορροπία του κόλπου (π.χ. μύκητες, γκαρντνερέλα) και μπορεί να παρουσιαστούν ακόμη και σε παρθένα κορίτσια.
Τα χλαμύδια που σου είπε ο γιατρός σου από την άλλη, είναι μια σεξουαλικώς μεταδιδόμενη μόλυνση και σε μια τέτοια περίπτωση είναι πολύ πιθανόν ο νέος σου σύντροφος να σε κόλλησε πιθανότατα άθελα του, αφού πρόκειται για μια μόλυνση που συχνά δεν παρουσιάζει συμπτώματα ούτε στους άντρες, ούτε στις γυναίκες.
Το καλύτερο θα ήταν λοιπόν να δεις το όλο θέμα πρακτικά, δηλαδή να κάνεις την καλλιέργεια ώστε να εξακριβωθεί περί τίνος πρόκειται και να ακολουθήσεις τη θεραπεία (ταυτόχρονα με εκείνον αν χρειαστεί) ώστε ξεμπερδεύεις με το θέμα.
Σε κάθε περίπτωση, από ιατρική άποψη δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό που να σε ανησυχήσει. Όμως, από συναισθηματική άποψη, είναι μια καλή ευκαιρία για να κρίνεις αν ο εκλεκτός σου αξίζει τον κόπο ή όχι, ανάλογα με το πόσο καλά θα αντιδράσει και πόσο συνεργάσιμος θα είναι σε περίπτωση που χρειαστεί να πάρει και εκείνος κάποια αγωγή. Αν δεν αντιδράσει καλά κι αν αρχίσει να σε κατηγορεί, εσύ θα πρέπει να είσαι εκείνη που θα τον χωρίσει κι όχι εκείνος εσένα.