Κολλημένη με τον πρώην!

01.12.2014
Παράτησε και την καινούργια του κοπέλα και μου έστειλε μήνυμα λέγοντας μου ότι είναι η τελευταία προσπάθεια του για να τα βρούμε φιλικά!

Τον Αύγουστο με χώρισε το αγόρι μου με δικαιολογία ότι σκεφτόταν ακόμα την πρώην του! Επίσης μου είπε ότι δν με ερωτεύτηκε όσο και αν προσπάθησε. Πριν τα φτιάξουμε είμασταν κολλήτοι και μετά τον χωρισμό μας έσπασε και η παρέα και τώρα μου έχει στείλει αρκετές φορές για να τα ξαναβρούμε φιλικά! Πάντα η συζήτηση γυρνάει σε καβγά! Προχθές έμαθα ότι παράτησε και την καινούργια του κοπέλα και μου έστειλε μήνυμα λέγοντας μου ότι είναι η τελευταία προσπάθεια του για να τα βρούμε φιλικά! Αλλά εγώ τον θέλω ακόμα και δεν του έχω πει τίποτα. Από την μια θέλω να αρχίσουμε να κάνουμε παρέα για να τον έχω στην ζωή μου αλλά από την άλλη θα καταπιέζομαι! Τι να κάνω; Να του εκφράσω τα συναισθήματα μου; Ή μήπως υπάρχει περίπτωση να θέλει και αυτός να τα ξαναβρούμε; Γιατί είχαμε μια πολύ όμορφη σχέση και ταιριάζαμε και ας μην υπήρχε έρωτας από την μεριά του.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ναυσικά μου, ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι εκείνος δέχεται να ξαναγίνετε ζευγάρι, θα ήταν άχαρο και άδικο και για τους δυο σας να συντηρήσετε μια τέτοια σχέση. Αφενός εσύ θα νιώθεις συνέχεια μειονεκτικά απέναντι του και θα ζηλεύεις κάθε κοπέλα που μπορεί να "σου τον κλέψει", ενώ εκείνος θα είναι σαν να συμβιβάζεται με μια κατάσταση στην οποία θα νιώθει παγιδευμένος με αποτέλεσμα να σε αφήσει και να σε ξαναπληγώσει με την πρώτη ευκαιρία.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις λοιπόν, δεδομένου ότι δεν τον έχεις ξεπεράσει ακόμα, είναι να του εξηγήσεις ότι από την πλευρά σου δεν μπορείς να τον δεις φιλικά καθώς εξακολουθείς να είσαι ερωτευμένη μαζί του και γι' αυτό η αναθέρμανση της φιλικής σας σχέσης δεν θα σου κάνει καλό, παρότι σου λείπει η φιλία σας και η παρέα σας. Στο ίδιο σκεπτικό μπορείς να του προτείνεις να αφήσετε κάποιο χρονικό διάστημα να περάσει και αν, όταν νιώσεις έτοιμη να επανασυνδεθείτε κι εκείνος εξακολουθεί να θέλει το ίδιο, τότε να ξαναμιλήσετε.

Επίσης, οφείλω να σου πω πως εκείνος χειρίζεται το θέμα εντελώς αδέξια και ανώριμα για ακόμα μια φορά, αφού σου βάζει "το μαχαίρι στο λαιμό" για να δεχτείς τους όρους του προκειμένου να αποκαταστήσει τα πράγματα μεταξύ σας και με την υπόλοιπη παρέα προφανώς. Όμως, οι ανθρώπινες σχέσεις δεν μπορούν να λειτουργήσουν με τελεσίγραφα κι αν εκείνος θέλει πραγματικά να μείνετε φίλοι θα πρέπει να σεβαστεί τα συναισθήματα σου και τους ρυθμούς σου. Άλλωστε, εκείνος ήταν που έκανε το λάθος να τα φτιάξει μαζί σου, ενώ δεν ένιωθε ρομαντικά συναισθήματα για σένα.

Αν πάλι δεν μπορεί να τα καταλάβει όλα αυτά, αφού του τα εξηγήσεις και επιμένει στο τελεσίγραφο ή τώρα ή ποτέ, τότε κι εσύ θα καταλάβεις ότι δεν αξίζει το ενδιαφέρον σου και την εύνοια σου κι ότι μάλλον τον έχεις υπερεκτιμήσει τόσο ως φίλο όσο και ως αρσενικό.