Ποιόν να διαλέξω;

11.12.2014
Τον έναν τον σκέφτομαι περισσότερο, πολύ περισσότερο αλλά υποτίθεται πως διάλεξα τον άλλον γιατί τον υποστηρίζουν οι φίλες μου και πιστεύουμε οτι θα αποδειχθεί καλύτερη επιλογή.

Είμαι φοιτήτρια και το πρόβλημα μου έχει να κάνει με δύο άντρες. Τον εναν τον ξέρω από δευτέρα λυκείου και τον άλλον τον έχω γνωρίσει τους τελευταιους δύο μήνες. Και οι δύο θέλουν ελεύθερη σχέση και αρκετό καιρό τώρα παιδεύομαι γιατί δεν ξέρω ποιον να διαλέξω, καθώς δεν θέλω να χάσω κανέναν απο τους δυο. Νομίζω πως και με τους δύο θα φάω τα μούτρα μου αλλά μη μου πεις να μη διαλέξω κάποιον και να τους αφήσω και τους δύο. Τον έναν τον σκέφτομαι περισσότερο, πολύ περισσότερο αλλά υποτίθεται πως διάλεξα τον άλλον γιατί τον υποστηρίζουν οι φίλες μου και πιστεύουμε οτι θα αποδειχθεί καλύτερη επιλογή. Αλλά πώς μπορώ να το ξέρω αυτό και πώς μπορώ να ακυρώνω τον άλλον; Να διαλέξω αυτόν που σκέφτομαι πιο πολύ έτσι ώστε να το χαρώ περισσότερο και όπου βγάλει;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ελένη μου, νομίζω ότι κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά: αφού και οι δύο θέλουν ελεύθερη σχέση, ποιος ο λόγος να διαλέξεις τον έναν; Το νόημα της ελεύθερης σχέσης είναι ότι δεν απαιτεί αποκλειστικότητα. Αν η ελεύθερη σχέση απαιτούσε αποκλειστικότητα δεν θα λεγόταν ελεύθερη αλλά κανονική σχέση. Όμως δεν μιλάμε για κάτι τέτοιο. Συνεπώς, δεν χρειάζεται να διαλέξεις.

Απλά φρόντισε να έχεις ξεκαθαρίσει και στους δύο ότι έχεις κι άλλα ενδιαφέροντα προς αποφυγήν παρεξηγήσεων. Εννοείται βέβαια ότι το ίδιο μπορεί να κάνουν κι εκείνοι παράλληλα, επίσης χωρίς παρεξήγηση από εσένα.

Από εκεί και πέρα, βλέποντας και κάνοντας, ανάλογα με το πώς θα νιώθετε ο καθένας σας για την κατάσταση όπως θα εξελίσσεται. Αυτή τη στιγμή απλά από τους δυο διάλεξε και τους δυο.