Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και δεν έχω ρούχα

13.12.2014
Θα καλέσουμε το αγόρι μου που είμαστε μαζί ένα χρόνο και τους γονείς του για να περάσουμε την παραμονή. Τι να φορέσω για να κάνω καλή εντύπωση;

Θεία Λουκία βοήθεια. Καταρχάς συγχαρητήρια για την σελίδα σου. Όλα είναι πολύ χρήσιμα. Εγώ χρειάζομαι την συμβουλή σου για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων. Έχω τόσο άγχος γιατί φέτος θα καλέσουμε το αγόρι μου που είμαστε μαζί ένα χρόνο και τους γονείς του για να περάσουμε την παραμονή των Χριστουγέννων. Το θέμα μου είναι ότι δεν ξέρω τι να φορέσω για να κάνω καλή εντύπωση. Αυτό γιατί τους γονείς του δεν τους έχω δει πολλές φορές και θέλω να δώσω μια καλή εικόνα. Τι να φορέσω; Φόρεμα, παντελόνι, γόβες, τι; Θα χαρώ πολύ να μου απαντήσεις!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κωνσταντίνα μου, απ' ότι καταλαβαίνω το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν έχεις ρούχα αλλά το ότι δεν ξέρεις τι να φορέσεις για να δώσεις μια καλή εικόνα του εαυτού σου στα "πεθερικά". Ως προς αυτό λοιπόν, το σημαντικό είναι να είσαι ο εαυτός σου στο πιο γιορτινό του.

Ο λόγος είναι πολύ απλός: αν οι γονείς του καλού σου δεν συμπαθήσουν αυτό που είσαι, δεν έχει και κανένα νόημα να προσπαθήσεις να τους δώσεις την εντύπωση ότι είσαι κάποια άλλη, αφού πρώτον δεν ξέρεις αν θα συμπαθήσουν αυτή την "άλλη" και δεύτερον, όταν θα σε γνωρίσουν καλύτερα με τον καιρό θα καταλάβουν ότι είχες προσπαθήσει να τους ξεγελάσεις, θα συμπεράνουν ότι είσαι ανασφαλής και θα χάσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο σου.

Άρα μείνε πιστή στο στυλ σου, φροντίζοντας απλά να το προσαρμόσεις στο πνεύμα της γιορτής με πιο "καλά" υφάσματα σε συνδυασμό με ένα περιποιημένο χτένισμα και μανικιούρ. Δηλαδή, αν π.χ. είσαι αθλητικός τύπος και δεν πολυσυμπαθείς τις φούστες καλύτερα να διαλέξεις ένα ίσιο μονόχρωμο, υφασμάτινο παντελόνι (όχι τζιν) σε συνδυασμό με ένα σατέν, δαντελένιο –πολύ μόδα φέτος- ή μεταξωτό τοπ, πουκάμισο ή μπλούζα που θα δώσει την απαραίτητη νότα πολυτέλειας στο ντύσιμο σου και θα το βγάλει από το καθημερινό ενώ θα εξακολουθείς να είσαι εσύ.

Γενικότερα, το παντελόνι, η φούστα ή οι γόβες δεν έχουν τόση σημασία, όσο το να νιώθεις άνετα ό,τι κι αν φορέσεις, να σε κολακεύει και ταυτόχρονα να δείχνει ευπρεπές –που σημαίνει ξέχνα τις πολύ κοντές φούστες και τα βαθιά ντεκολτέ.

Ως προς το παπούτσι, αν δεν τα έχεις συνηθίσει απόφυγε τα ψηλά τακούνια –θα πρέπει να βοηθήσεις και τη μητέρα σου στο σερβίρισμα εκείνο το βράδυ και δεν λέει να κουτσαίνεις. Κατά τα άλλα όλα παίζουν, από μπαλαρίνα μέχρι γόβα στιλέτο, αρκεί να ταιριάζει με το υπόλοιπο λουκ και να έχει δερμάτινη σόλα –δηλαδή όχι αθλητικά απόψε.

Τέλος, ως προς το πρόσωπο, αν συνηθίζεις να βάφεσαι και σ' αρέσει, φρόντισε το μακιγιάζ σου να είναι διακριτικό και όχι τύπου ντίσκο-μπάλα. Εξίσου χαμηλούς τόνους κράτα και ως προς τα κοσμήματα. Ένα εντυπωσιακό κομμάτι είναι αρκετό –δεν είσαι κι η Ριάνα: ένα ζευγάρι κρεμαστά σκουλαρίκια, μια μακριά αλυσίδα, ή ένα χοντρό "statement" κολιέ είναι αρκετό. Τιπ: άσε τα δάχτυλα σου γυμνά, ώστε να δίνουν την εντύπωση του κενού που θα συμπληρωθεί θαυμάσια –ελπίζουμε- από ένα μονόπετρο όταν έρθει η ώρα η καλή.

Η κεντρική ιδέα είναι να είσαι κομψή, καλόγουστη και συμμαζεμένη. Θυμήσου: δεν βγαίνεις για κλάμπινγκ! Η συμπεριφορά σου –ευγένεια, φιλοξενία, ευχάριστη διάθεση- είναι πολύ σημαντικότερη σ' αυτή την περίπτωση και εκεί πρέπει να δώσεις το βάρος. Γι' αυτό διάλεξε μερικές μέρες νωρίτερα τα κομμάτια που θα φορέσεις, δοκίμασε τα για να εξασφαλίσεις ότι συνδυάζονται όμορφα μεταξύ τους, κρέμασε τα όλα μαζί στην ίδια κρεμάστρα και φύλαξε τα στην ντουλάπα, για να τα έχεις έτοιμα και να μην χάνεις χρόνο και αγχώνεσαι εκείνο το βράδυ. Έτσι, θα έχεις όλη την ώρα στη διάθεση σου για τις προετοιμασίες του δείπνου και θα μπορείς να υποδεχτείς με ένα αυθόρμητο χαμόγελο το αγόρι σου και τους γονείς του, ενώ θα δείχνεις στα καλύτερα σου.