Ουρολοιμωξη και επισκεψη σε γιατρο

16.12.2014
Hρθα σε σεξουαλικη επαφη και εν αγνοια μου δεν τηρησα τους κανονες υγιεινης...

Καλησπερα θεια Λουκια και συγχαρητηρια για την στηλη σου. Τα προβλημα μου ειναι ιατρικο και πιθανον χρηζει αμεση αντιμετωπιση. Ειμαι 16 χρονων και εχω ολοκληρωμενη σχεση. Κατα την δευτερη ημερα της περιοδου μου ηρθα σε σεξουαλικη επαφη και εν αγνοια μου δεν τηρησα τους κανονες υγιεινης για το σεξ περιοδου, τις οποιες και εμαθα μετα απο τις επιπτωσεις που ηρθαν. Την επομενη μερα τελικα εκανα μπανιο και διαπιστωσα λιγο αργοτερα πως πονουσα κατα την ουρηση και μου εμφανιστηκε συχνοουρια. Κανοντας ενα ψαξιμο στ ιντερνετ εμαθα πως σε τετοιες περιπτωσεις πιθανης ουρολοιμωξης χρειαζεται επισκεψη σε ειδικευμενο γιατρο αλλα δισταζω να παω για εξεταση καθως δεν θελω σε καμια περιπτωση να γινει γνωστο στους γονεις μου πως εχω ολοκληρωμενη σχεση. Επομενως θα ηθελα να ρωτησω αν η εξεταση σε ουρολογο (και γενικοτερα σε γιατρο) χρειαζεται παρουσια γονεα/κηδεμονα ή εστω αν μπορει να κρατηθει μια εχεμυθεια απο πλευρας γιατρου για αυτο το θεμα ωστε να μην μαθευτει ακομα και σε γονεα. Ευχαριστω πολυ.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κοίτα, είναι πιθανό να έχεις ουρολοίμωξη, αλλά μπορεί να έχεις και κάποια απλή κυστίτιδα. Φρόντισε να πίνεις πολλά υγρά (περισσότερο από 1,5 λίτρο την ημέρα) και ιδιαίτερα νερό και χυμό από κράνμπερι που βοηθάει πολύ το ουροποιητικό. Αν βέβαια παρά τα υγρά το πρόβλημα επιμένει και για δεύτερη ή τρίτη μέρα, θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις καλλιέργεια ούρων για να εξεταστεί το ενδεχόμενο να έχεις ουρολοίμωξη και να χρειάζεσαι εξειδικευμένη θεραπεία.

Από εκεί και πέρα, σίγουρα μπορείς να πας και μόνη σου στον γιατρό και δεν χρειάζεται να είναι ειδικός ουρολόγος, αφού και ένας γενικός παθολόγος μπορεί να σε αναλάβει και να σου δώσει την κατάλληλη αγωγή. Όμως, πιστεύω ότι δεν χρειάζεται τόση μυστικότητα απέναντι στους γονείς σου, αφού ουρολοίμωξη μπορεί να πάθεις από διάφορες αιτίες που είναι άσχετοι με το σεξ. Καλύτερα να τους το πεις λοιπόν, ώστε να εξασφαλίσεις και πολύ καλύτερη φροντίδα.