Κολλημένος στο πορνό

19.12.2014
Προσπαθουμε για παιδί και ενω εχει αυτος το πρόβλημα και παίρνει φάρμακα συνέχεια βλέπει πορνό.

Θεία Λουκία έχω ένα πρόβλημα και μόνο εσύ μπορείς να με βοηθήσεις. Με τον σύζυγό μου έχουμε εδώ και δύο χρόνια που προσπαθουμε για παιδί και ενω εχει αυτος το πρόβλημα και παίρνει φάρμακα συνέχεια βλέπει πορνό. Του το ειπα και μου λέει ότι με βοηθάει ψυχολογικά. εγω πιστεύω ομως οτι δεν κάνει καλό ενω προσπαθούμε για παιδί. Εσεις τι πιστεύετε; Θα ήθελα πολύ να με βοηθήσετε, επειδή πιστεύω μηπως εγώ κάνω λάθος και τον πιεζω.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Λένα μου, δυστυχώς δεν κάνεις καθόλου λάθος. Το ένστικτο σου σε καθοδηγεί σωστά αφού όντως το πορνό βλάπτει τις σεξουαλικές σχέσεις των ζευγαριών, όχι μόνο εκείνων που επιδιώκουν να συλλάβουν αλλά και γενικότερα, αφού εκτονώνει τη σεξουαλική ένταση των χρηστών μέσω του αυνανισμού με αποτέλεσμα να μην έχουν αρκετή διάθεση για συντροφικό σεξ.

Ωστόσο, το πορνό είναι ακόμη χειρότερο για τα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν παιδί, αφού οι πολύ συχνές εκσπερματώσεις επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα του σπέρματος. Για να ξέρεις, η ιδανική ποιότητα σπέρματος επιτυγχάνεται με μία εκσπερμάτωση κάθε δύο μέρες. Οπότε αν ο σύζυγος σου εκσπερματώνει καθημερινά με τις τσόντες και κάνει σπάνια έρωτα μαζί σου, καταλαβαίνεις ότι η πιθανότητα να συλλάβεις είναι πολύ μικρή. Βλέπεις ακόμη και σε αναπαραγωγικώς απόλυτα υγιή ζευγάρια, η πιθανότητα σύλληψης με ελεύθερο σεξ σε κάθε κύκλο είναι μόνο 25%, με την προϋπόθεση βέβαια ότι η πράξη επαναλαμβάνεται τακτικά κάθε δύο μέρες όπως είπαμε και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των γόνιμων ημερών της γυναίκας.

Πέρα απ' αυτά ο σύζυγος σου θα έπρεπε να ξέρει ότι η χρήση της πορνογραφίας είναι ιδιαίτερα εθιστική, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως ο τζόγος και τα ναρκωτικά που σημαίνει ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να απεξαρτηθεί.

Άρα, στο μόνο που μπορείς να ελπίζεις είναι στην επιθυμία του για έναν διάδοχο, η οποία ίσως τον κινητοποιήσει να παραδεχτεί τελικά το πρόβλημα του και σταματήσει να βλέπει πορνό.

Περισσότερα σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις του πορνό στην ερωτική ζωή των ζευγαριών μπορείς να διαβάσεις στο άρθρο μου, "Τι είναι τόσο λάθος στο πορνό" το οποίο εξηγεί ακριβώς τον μηχανισμό.

Σου εύχομαι καλή τύχη στην προσπάθεια σου και σου συστήνω αν δεις τα σκούρα, να μην διστάσεις να απευθυνθείς στον γιατρό που κουράρει τον άντρα σου για να τον ενημερώσει σχετικά μήπως και λογικευτεί.