Ειμαι εγκυος! βοηθεια

22.12.2014
Ο πατερας του παιδιου που εχω μεσα μου δεχτηκε να αναλαβει τις ευθυνες του. Δεν υπαρχει αλλη ομως λυση απο το να το ριξω.

Αγαπητή θεία Λουκία χρειαζομαι την βοηθεια σου. Ειμαι 17 και εμεινα εγκυος. Δεν ξερω τι μου γινεται. Ο πατερας του παιδιου που εχω μεσα μου δεχτηκε να αναλαβει τις ευθυνες του. Δεν υπαρχει αλλη ομως λυση απο το να το ριξω. Δεν εχω αλλη επιλογη. Ο μονος δικος μου ανθρωπος που το ξερει ειναι η αδερφη μου. Δεν εχω παει ακομα σε γιατρο και εχω τρελαθει. Πες μου τι να κανω.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Άννα μου, λυπάμαι πολύ που έμπλεξες σε μια τέτοια περιπέτεια, αλλά δεν μπορώ να σου πω τι θα κάνεις. Μόνο εσύ μπορείς να το αποφασίσεις αυτό. Φυσικά, δεν είναι υποχρεωτικό να κρατήσεις το παιδί αν για οποιοδήποτε λόγο πιστεύεις ότι δεν είσαι σε θέση να το μεγαλώσεις.

Αν κλίνεις σ' αυτή την επιλογή, σίγουρα θα χρειαστείς την ηθική και υλική υποστήριξη του "πατέρα" αλλά και της αδελφής σου, καθώς θα πρέπει να βρεις κάποιον σοβαρό γιατρό, μαιευτήρα-γυναικολόγο που να συνεργάζεται με μια αξιόπιστη κλινική προκειμένου να προχωρήσεις σε άμβλωση.

Πρόκειται για μια σύντομη επέμβαση που διαρκεί περίπου μισή ώρα κι αφού συνέλθεις από τη νάρκωση, θα πρέπει να επιστρέψεις στο σπίτι σου και να αναρρώσεις για μια δυο μέρες. Ως προς το οικονομικό μέρος θα πρέπει να υπολογίζεις ότι θα σου κοστίσει γύρω στα 500 ευρώ. Είναι ένα σημαντικό ποσό βέβαια, αλλά πρέπει να υπολογίσεις πως για να γεννήσεις και να μεγαλώσεις ένα παιδί χρειάζονται πολύ περισσότερα χρήματα.

Αφού καταλήξεις λοιπόν στο τι θέλεις να κάνεις, θα πρέπει να ενημερώσεις τον υπεύθυνο για την εγκυμοσύνη σου και ταυτόχρονα να επιλέξεις έναν γιατρό με καλές συστάσεις ο οποίος να μπορεί να σε αναλάβει. Ιδανικά, θα πρέπει να ζητήσεις βοήθεια και από τη μητέρα σου, ή κάποιον άλλον ενήλικα με τον οποίο να έχεις μια σχέση εμπιστοσύνης που οπωσδήποτε θα είναι σε θέση να σε στηρίξει πολύ καλύτερα από τους συνομήλικους σου.

Τέλος, να ξέρεις ότι όσο νωρίτερα γίνουν όλα αυτά, τόσο το καλύτερο θα είναι. Άλλωστε, οι εκτρώσεις επιτρέπονται μέχρι τη 12η εβδομάδα της κύησης οπότε καλύτερα να βιαστείς καθώς έχεις μόνο 8 εβδομάδες μπροστά σου για να αποφασίσεις.

Σου εύχομαι καλή τύχη και αυτή να είναι η τελευταία φορά που μένεις έγκυος κατά λάθος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ