Πανελλήνιες & ύπνος

23.12.2014
Πρέπει να μενω αρκετες ωρες ξυπνια, πράγμα που μου ειναι λιγο δυσκολο καθώς παντα κοιμομουν ενα 9ωρο το βραδυ

Γεια σου θεία Λουκια! Εχω ξανα ενα μικρο πρόβλημα.... Δίνω πανελλαδικές εξαιτασεις και οσο να ναι πρέπει να μενω αρκετες ωρες ξυπνια, πράγμα που μου ειναι λιγο δυσκολο καθώς παντα κοιμομουν ενα 9ωρο το βραδυ και μια ωρα το μεσημέρι! Τυχαίνει να κοιμηθω και ορθια κυριολεκτικά! Δοκιμασα να πιω καφε αλλα με πιάνει ασχημο τρεμουλο και ζαλαδα! Οσο ελαφρύ και αν τον κάνω! Μπορω να παρω καποια βιταμίνη; Επισης, παλι λογω πανελλαδικων εξετάσεων, εχω σταματησει το χαντμπολ και το τενις και νιωθω οτι συσσωρευεται ενεργεια μεσα μου λογω κούρασης και δεν μπορω να το διαχειριστω! Με το παραμικρό που θα με ενοχλησει κάποιος θα την πληρώσει και θα τσακωθω άσχημα!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Βάσια μου, για να εκτονώνεις την ενεργητικότητα σου θα πρέπει να κινείσαι περισσότερο στην καθημερινότητα σου (π.χ. περπάτημα, αντί για αυτοκίνητο), ή ν' αφιερώνεις μια μέρα την εβδομάδα μια-δυο ώρες στον αθλητισμό. Επίσης, μπορείς να κάνεις ένα πεντάλεπτο διάλειμμα κάθε τόσο από το διάβασμα και να εκτελείς κάποιες σύντομες ασκήσεις (π.χ. κοιλιακούς, ραχιαίους) που δεν χρειάζονται προθέρμανση.

Όσο για τον ύπνο, θα πρέπει να κάνεις κάποιες θυσίες, αναγκαστικά και ίσως να αναπληρώνεις κάπως το σαββατοκύριακο. Βλέπεις, το πρόγραμμα των Πανελληνίων δεν βγαίνει με 10 ώρες ύπνο καθημερινά, έξι ώρες σχολείο, τέσσερις ώρες φροντιστήριο, μετακινήσεις, φαγητό και διάβασμα. Απλά πάρ' το απόφαση λοιπόν, λίγοι μήνες είναι, θα περάσουν.

Τώρα, το τσάι μπορεί να σε βοηθήσει αντί για τον καφέ, όσο για βιταμίνες καλύτερα να ρωτήσεις γιατρό. Βέβαια να ξέρεις ότι αυτές του συμπλέγματος Β, τονώνουν το νευρικό σύστημα και τη μνήμη και δεν συσσωρεύονται στον οργανισμό, επειδή είναι υδατοδιαλυτές και αποβάλλονται με τα ούρα. Έτσι ίσως κάνουν διαφορά στην απόδοση σου, όσο και στη διαχείριση των νεύρων σου.
Για να δεις αποτέλεσμα ωστόσο, θα πρέπει να περάσουν δύο εβδομάδες, ενώ για ασφάλεια θα πρέπει να τις διακόπτεις κάθε τρεις μήνες για ένα μήνα, ώστε να ξεκουράζεται το συκώτι σου.