Τι θα μπορουσα να κανω για να ξεκινησει η περιοδος μου;

13.01.2015
Σημερα ειναι η τριτη ημερα που εχω καθηστερηση. Που μπορει να οφειλεται; Μηπως αλλαζει ο κυκλος μ;

Καλημερα σας και χρονια πολλα! Θα ηθελα να σας ρωτησω κατι... Σημερα ειναι η τριτη ημερα που εχω καθηστερηση ενω ειμαστε σιγουροι με το αγορι μου οτι τελειωσε εξω. Που μπορει να οφειλεται; Μηπως αλλαζει ο κυκλος μ; Μου ειπαν να κανω ζεστο ντους και να κανω μασαζ στην κοιλια βοηθαει; Τι αλλο θα μπορουσα να κανω για να ξεκινησει η περιοδος μου; Ευχαριστω εκ των προτερων!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ραφαέλα μου, πριν απ' οτιδήποτε άλλο κάνε ένα τεστ εγκυμοσύνης για να είσαι σίγουρη ότι δεν έγινε κάποια στραβή. Μπορεί το αγόρι σου να είναι σίγουρο ότι τελείωσε έξω, όμως μπορεί και να του ξέφυγε κάτι λίγο, το οποίο είναι αρκετό για να γίνει η ζημιά. Τώρα, αν το τεστ βγει αρνητικό και δεν δεις περίοδο μέσα στην επόμενη εβδομάδα, επανάλαβε το για σιγουριά.

Να ξέρεις ότι μια καθυστέρηση μέχρι και την 35η μέρα του κύκλου, θεωρείται φυσιολογική και δεν εγείρει λόγους ανησυχίας. Να ξέρεις επίσης ότι αν δεν είσαι έγκυος, η περίοδος σου θα έρθει όταν είναι να έρθει και δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να την επισπεύσεις -ένα ζεστό μπάνιο βοηθάει βέβαια, αλλά θα πρέπει να έχει ξεκινήσει ήδη η ορμονική διαδικασία.

Γενικότερα, η καθυστέρηση είναι κάτι που μπορεί να συμβεί αν έχουμε αγχωθεί για κάτι. Άλλες φορές πάλι μπορεί να υπάρχει κάποια διαταραχή στην ορμονική ισορροπία, που να την προκαλεί. Αλλά εφόσον μιλάμε τώρα για μια φορά μόνο δεν υπάρχει λόγος ν' ανησυχείς.

Βέβαια, αν δεις να συμβαίνει για περισσότερο από τρεις συνεχόμενους μήνες, τότε καλό είναι να ζητήσεις τη γνώμη γυναικολόγου.

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά και σε σένα!