Eδώ και περίπου 6 μέρες έχω βγάλει μια αφθα που με βασανίζει! Έχω δοκιμάσει λεμόνο, ούζο για να το ψησει! Αλλά τίποτα...

Γεια σας, εδώ και περίπου 6 μέρες έχω βγάλει μια αφθα που με βασανίζει! Έχω δοκιμάσει λεμόνο, ούζο για να το ψησει! Αλλά τίποτα... Ήθελα να ρωτήσω αν ειναι κολλητική!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Γενικότερα μιλώντας οι άφθες δεν είναι κολλητικές. Συνήθως εκδηλώνονται όταν υπάρχει κάποια μόλυνση ή κάποια διαταραχή στο πεπτικό σύστημα και είναι ένδειξη ταλαιπωρημένου ανοσοποιητικού.

Το να προσπαθείς να γιατρέψεις μια άφθα με οξέα, όπως το λεμόνι ή με οινοπνευματώδη δεν σε βοηθάει, αντίθετα σε κάνει να υποφέρεις χωρίς λόγο αφού την ερεθίζεις χειρότερα και καθυστερείς την επούλωση της (κανονικά οι άφθες περνάνε από μόνες τους σε 3-4 μέρες).

Τώρα, δοκίμασε να βάλεις τοπικά μαγειρική σόδα διαλυμένη με λίγο νερό που είναι ένα ήπιο αντισηπτικό και θα την ηρεμήσει. Επίσης, μπορείς να πάρεις από το φαρμακείο ένα ειδικό φάρμακο που απλώνεται με το πινελάκι, το οποίο επίσης βοηθάει στην επούλωση.

Ωστόσο, αν παρόλα αυτά δεν δεις διαφορά μέσα σε 2 μέρες καλύτερα να απευθυνθείς σε έναν οδοντίατρο ή στοματολόγο που είναι οι πλέον αρμόδιες ειδικότητες για να σε συμβουλέψουν σχετικά.