Σπυράκια στον κόλπο

18.01.2015
Εβγαλα κάτι σπυράκια στον κόλπο αρκετά μεγάλα τα οποία όταν σκάσουν βγάζουν πύον και αίμα...

Εδώ και λίγο καιρό έβγαλα κάτι σπυράκια στον κόλπο αρκετά μεγάλα τα οποία όταν σκάσουν βγάζουν πύον και αίμα... Πριν τα εμφανίσω δεν είχα κάποια σεξουαλική επαφή... Υπάρχει κάποια αλοιφή που μπορώ να πάρω;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μαρία μου, από την περιγραφή σου υποψιάζομαι ότι πρόκειται για έρπητα. Μπορεί να μην είχες ή να μην έχεις ακόμα ολοκληρωμένες σεξουαλικές επαφές, αλλά να κόλλησες από στοματικό ή από αυνανισμό αν το αγόρι σου ή εσύ σου είχατε παράλληλα κάποιο ξέσπασμα επιχείλιου έρπητα και μεταφέρατε το ιό μέσω του αγγίγματος από τα χείλια στα γεννητικά όργανα.

Βλέπεις, υπάρχουν δύο είδη ιών έρπητα, των χειλιών και των γεννητικών οργάνων αλλά και οι δύο μπορεί να μεταδοθούν στο άλλο σημείο με την απευθείας δερματική επαφή, όσο υπάρχει από μια ενεργή μόλυνση, δηλαδή από τη στιγμή που νιώθεις το πρώτο γαργάλημα μέχρι την πλήρη επούλωση του σημείου.

Σε κάθε περίπτωση, ο έρπης είναι μεν ενοχλητικός αλλά όχι άμεσα απειλητικός για την υγεία σου. Μόνο που θα πρέπει στο εξής να προσέχεις και να χρησιμοποιείς πάντα προφυλακτικό, ιδιαίτερα όταν νιώθεις ερεθισμό στα γεννητικά όργανα ή αν ξαναδείς μετά από κάποιον καιρό αυτά τα σπυράκια ώστε να μην κολλήσεις κάποιον άλλον. Καθώς πρέπει να ξέρεις ότι ο έρπης στα γεννητικά όργανα, όπως και εκείνος των χειλιών μπορεί να σου επανεμφανίζεται κάθε τόσο σε περιόδους που είναι πεσμένο το ανοσοποιητικό σου, ή όταν έχεις μεγάλο άγχος.

Τώρα, το καλύτερο θα ήταν να επισκεφτείς έναν γυναικολόγο όσο βλέπεις τα σπυράκια αυτά για να εξακριβώσεις περί τίνος πρόκειται. Ωστόσο, αν δεν έχεις αυτή τη δυνατότητα, μπορείς να προμηθευτείς από το φαρμακείο μια ειδική κρέμα για τον έρπητα (π.χ. Fenivir, Zovirax κ.λπ.) και να την απλώσεις τοπικά προκειμένου να επισπεύσεις την επούλωση. Διαφορετικά, χωρίς θεραπεία, τα ξεσπάσματα αυτά επουλώνονται από μόνα τους μέσα σε μια-δυο εβδομάδες.

Επίσης, θα σε βοηθήσει να κρατάς την περιοχή σχολαστικά καθαρή, με τοπικό πλύσιμο και ταμποναριστό σκούπισμα μετά από κάθε αφόδευση, ενώ αν δεν έχεις κάποια ειδική κρέμα να χρησιμοποιήσεις μία από αυτές που βάζουμε στα μωρά, ή κάποιο προϊόν με προπόλη, που και τα δύο έχουν προστατευτική και επουλωτική δράση.

Σου εύχομαι περαστικά και γρήγορα!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ