Ρινοπλαστικη

19.01.2015
Δεν μου εδωσαν αλλη επιλογη εκτος απο τον χειρουργικο τροπο ωστε να μπορω να αναπνεω απο τη μυτη.

Θεια Λουκια θα ηθελα να σου δωσω συγχαρητηρια για τις συμβουλες σου ειναι πολυ χρησιμες! Ειμαι 18 και ετοιμαζομαιι να κανω μια ρινοπλαστικη πρωτα πρωτα για ιατρικους λογους και μετα για αισθητικους. Οσοι γιατροι με εξετασαν ηταν καθετοι και δεν μου εδωσαν αλλη επιλογη εκτος απο τον χειρουργικο τροπο ωστε να μπορω να αναπνεω απο τη μυτη. Το πηρα και εγω λοιπον αποφαση και αφου βρηκα δυο πολυ καλους γιατρους οριλα και πλαστικο εκλεισα την ημερομηνια της επεμβασης σε ενα μηνα απο τωρα και εκανα λιγη ερευνα στο ιντερνετ αυτα που διαβασα ηταν τραγικα αλλοι λενε πως εχεις τρομερη εξαντληση μετα και ματωνει η μυτη σου και καλο ειναι να μην την κανεις την επεμβαση ποια ειναι η γνωμη σου θεια μου; Ευχαριστω προκαταβολικα.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Καλή μου, σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ αντάξια στο ερώτημα σου. Η γνώμη μου είναι λοιπόν ότι εφόσον αντιμετωπίζεις ένα θέμα υγείας θα πρέπει να κάνεις αυτό που σου λένε οι γιατροί -αυτό ισχύει γενικότερα, αλλά και ειδικότερα ως προς τη ρινοπλαστική. Προφανώς όταν κάνεις κάποια επέμβαση οποιουδήποτε είδους θα έχεις κάποιες ενοχλήσεις στο διάστημα της ανάρρωσης. Ωστόσο αυτός δεν είναι λόγος για να μην την κάνεις, αφού οι γιατροί σου λένε ότι πρέπει.

Αν βέβαια, ήθελες να κάνεις ρινοπλαστική μόνο για αισθητικούς λόγους, θα σου έλεγα να το σκεφτείς αν φοβάσαι γενικότερα τον πόνο και τα νοσοκομεία. Όμως, απ' ότι μου λες δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Άλλωστε, η ρινοπλαστική θεωρείται μια επέμβαση ρουτίνας κι εφόσον βρίσκεσαι σε καλά ιατρικά χέρια δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι.

Να θυμάσαι τέλος, ότι μπορείς να ρωτήσεις οτιδήποτε θέλεις σχετικό και τους ίδιους τους γιατρούς σου και είμαι σίγουρη ότι θα σου λύσουν κάθε απορία ως προς τη διάρκεια της αποθεραπείας, τις ενδεχόμενες επιπλοκές, τον πόνο κ.λπ.