Μόλις έμαθα ότι είμαι... υιοθετημένη

19.01.2015
Δεν έχω παράπονο από κανέναν τους για όλα αυτά τα χρόνια αλλά πλέον θα ήθελα να ψάξω για τους βιολογικούς μου γονείς.

Καλησπέρα Θεία Λουκία. Είμαι 17 χρονών, και τώρα έμαθα ότι είμαι υιοθετημένη. Αυτό έγινε λίγες μέρες πριν όταν άκουσα τους γονείς μου να μιλάνε πολύ σιγανά. Μου φάνηκε ότι άκουσα το όνομά μου στην χαμηλόφωνη συζήτησή τους και περίμενα να ακούσω γιατί με αναφέρανε. Άκουσα τον πατέρα μου να λέει ότι δεν πρέπει να μου το πουν ακόμη και να περιμένουν μέχρι να ωριμάσω κι άλλο, ενώ η μητέρα μου ισχυριζόταν ότι έπρεπε να μου το πουν γιατί είμαι αρκετά μεγάλη για να καταλάβω. Όταν το άκουσα σοκαρίστηκα και προσπάθησα να φανώ άνετη μπροστά τους. Δεν έχω παράπονο από κανέναν τους για όλα αυτά τα χρόνια αλλά πλέον θα ήθελα να ψάξω για τους βιολογικούς μου γονείς. Κάτι όμως με κρατάει να μην τους το πω ακόμα και να περιμένω για λίγο καιρό. Εσύ πιστεύεις να τους πω ότι γνωρίζω, όσο πιο γρήγορα γίνεται, ή να περιμένω να μου το πουν οι ίδιοι όποτε αποφασίσουν; Σε παρακαλώ, δώσε μου μια συμβουλή!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μελίνα μου, καταλαβαίνω ότι είσαι ιδιαίτερα αναστατωμένη και είναι απόλυτα λογικό, αλλά οφείλεις να δείξεις ψυχραιμία και να χειριστείς το θέμα με σύνεση.

Καταρχάς, αντιμετωπίζεις δύο διαφορετικά διλήμματα: το ένα είναι αν και πότε θα πεις στους γονείς σου ότι γνωρίζεις για την υιοθεσία και το άλλο αν και πότε θα αναζητήσεις τους βιολογικούς σου γονείς.

Ως προς το πρώτο δίλημμα, πιστεύω ότι είναι καλό να κινηθείς άμεσα και να αποκαλύψεις στους γονείς σου πως τους άκουσες άθελα σου να μιλάνε γι' αυτό και θέλεις να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες για την προσωπική σου ιστορία.

Από τη στιγμή που άκουσες αυτή τη συζήτηση, δεν υπάρχει λόγος να το κρατάς μέσα σου, αφού έτσι το αφήνεις να σε τρώει και να σκιάζει τη σχέση σου με τους γονείς σου. Απλά λοιπόν πες τους το και θα δεις που όλοι θα νιώσετε ανακούφιση και η σχέση σας θα ενισχυθεί και θα αναβαθμιστεί.

Τώρα, ως προς το αν και κατά πόσο θα αναζητήσεις τους βιολογικούς γονείς σου, είναι μια απόφαση που χρειάζεται σκέψη και μεθόδευση. Άλλωστε, δεν πρόκειται για κάτι επείγον, αφού μπορείς να το κάνεις ανά πάσα στιγμή στο μέλλον.

Για την ώρα, προσπάθησε να πάρεις από τους γονείς σου όσο περισσότερες πληροφορίες μπορείς για τις συνθήκες τις υιοθεσίας σου και άσε τα συναισθήματα σου να καταλαγιάσουν μέσα σου καθώς θα επεξεργάζεσαι αυτές τις πληροφορίες.

Αφού γίνουν όλα αυτά, αν συνεχίζεις να έχεις αυτή την ανάγκη, τότε θα έρθει κάποια ώρα που θα νιώσεις μέσα σου πραγματικά έτοιμη να αναζητήσεις τους βιολογικούς σου γονείς και θα το καταλάβεις γιατί θα είναι μια ήρεμη και συνειδητή απόφαση για την οποία θα είσαι ψυχολογικά προετοιμασμένη και θα μπορείς να χειριστείς, ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί.