Δεν ξέρω αν μπορώ να γυρίσω πίσω

20.01.2015
Είδα ένα μήνυμα της στο κινητό του κρυφά που έλεγε ότι θέλει να βρεθούνε. Δεν άντεξα και του τα είπα όλα...

Θεία Λουκία καλησπέρα. Πρόσφατα συνέβη κάτι με το αγόρι μου που είμαστε μαζί 2,5 χρόνια και έκρινα αναγκαίο να μείνουμε μακριά για λίγο διάστημα για να σκεφτώ. Συγκεκριμένα αυτό που έγινε είναι ότι εδώ καιρό παρατηρούσα το αγόρι μου να αρχίζει να απομακρύνεται από εμένα και ασχολιόταν συνεχώς με το κινητό του. Δεν φαντάστηκα κάτι πονηρό αλλά όταν μία μέρα είδα τρεις κλήσεις και δύο μηνύματα από μία συνάδελφο του στην δουλειά ανησύχησα γιατί τα μηνύματα δεν ήταν ούτε επαγγελματικά ούτε φιλικά. Το άφησα χωρίς να του πω κάτι να δω αν θα το συνεχίσει. Μετά από λίγο καιρό ενώ εξακολουθούσε να παραμένει αυτή η κατάσταση είδα ένα μήνυμα της στο κινητό του κρυφά που έλεγε ότι θέλει να βρεθούνε. Δεν άντεξα και του τα είπα όλα (ότι είχα δει και ότι είχα παρατηρήσει). Τα αρνήθηκε όλα και είπε ότι ήταν μία απλή παρεξήγηση. Του ζήτησα να μείνουμε για λίγο καιρό χωριστά για να σκεφτώ. Από τότε κάθε μέρα με παίρνει τηλέφωνο αλλά δεν το σηκώνω, εκτός από κάποιες φορές. Λες να ήταν όντως μια παρεξήγηση και εγώ να το παρατράβηξα;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Έλλη μου, όχι, δεν το παρατράβηξες. Σκέψου μόνο τι θα γινόταν αν εκείνος βρισκόταν στη θέση σου κι εσύ στη δική του. Ακόμη κι αν εκείνος δεν έχει ενδώσει έμπρακτα στις προκλήσεις της συναδέλφου, του αξίζει ένα καλό μάθημα καθώς όταν είμαστε σε σχέση δεν επιτρέπεται να παίζουμε με τα συναισθήματα του/της συντρόφου μας και να δίνουμε θάρρος σε εκείνους/ες που μας πολιορκούν.
Άσε τον λοιπόν να ψηθεί αρκετά και να σε παρακαλέσει ακόμα περισσότερο για να τον δεχτείς πίσω, αφού πρώτα σου ζητήσει συγνώμη και σου υποσχεθεί ότι δεν θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Οπωσδήποτε, αν/όταν τα ξαναβρείτε θα πρέπει να κάνετε και μια ειλικρινή κουβέντα για το τι τον οδήγησε να ξενοκοιτάξει και τι θα ήθελε ν' αλλάξει στη σχέση σας, για να νιώθει περισσότερο καλυμμένος από εσένα. Βέβαια, δεν έπεται ότι θα περνάει από το χέρι σου, αλλά η αλήθεια είναι ότι σε κάθε απιστία φταίνε και οι δύο σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, αφού επέτρεψαν να δημιουργηθεί ένα κενό στη σχέση μεταξύ τους όπου κατάφερε να διεισδύσει το τρίτο πρόσωπο.
Σε κάθε περίπτωση, αν υποθέσουμε ότι ξαναγυρίζετε μαζί, εκείνος πρέπει να έχει βάλει καλά στο κεφάλι του ότι δεν σηκώνεις απιστίες κι ότι δεν θα διστάσεις να τον αφήσεις για τα καλά αν σε ξαναπροσβάλει με τον ίδιο τρόπο. Διαφορετικά, ακόμα και τίποτα να μην έχει γίνει με τη συγκεκριμένη, να είσαι σίγουρη ότι θα βρεθεί η επόμενη που θα τον καταφέρει.