Κλεπτομανια

20.01.2015
Δεν ειμαι καθολου περηφανη αλλα γινεται αυτοματα χωρις να το ελεγξω. Καθε φορα που βλεπω κατι που μου αρεσει το παιρνω κ δεν σκεφτομαι τιποτα.

Πηρα αποφαση να μιλησω ελευθερα για το προβλημα μου. Ειμαι κλεπτομανης. Δεν ειμαι καθολου περηφανη αλλα γινεται αυτοματα χωρις να το ελεγξω. Καθε φορα που βλεπω κατι που μου αρεσει το παιρνω κ δεν σκεφτομαι τιποτα. Δεν εχω οικονομικο προβλημα. Απο τοτε που θυμαμαι τν εαυτο μου αυτο γινεται. Η πρωτη φορα μου ηταν στο δημοτικο οταν επαιρνα μολυβια,σβηστρες απο αλλα παιδια. Οχι γιατι δν ειχα απλα ηθελα και εκεινα. Μετα απο τα πραγματα επεκταθηκε στα λεφτα.οταν μου εδιναν λεφτα ηθελα κ αλλα ετσι ανοιξα το πορτοφολι και πηρα κερματα,τα πρωτα δυευρα απο την μαμα μου. Δεν με καταλαβαν ετσι πηρα κερματα και απο τον μπαμπα μου. Για αρκετα χρονια δεν εκανα τιποτα μεχρι που σκοτωθηκαν οι γονεις μ. Αρχιζα να παιρνω χρηματα απο το σπιτι, ηξεραν πως ειμαι εγω και μου φωναζαν ομως δν σταματουσα. Παντα ευρισκα τροπο και εκλεβα. Δεν ξερω γιατι αλλα θελω να σταματησει. Ειμαι πανω απο 25 και πλεον κλεβω απο αλλους, ποτε απο μαγαζι, απο συγγενεις και γνωστους, μικρα αντικειμενα οχι αξιας ωστε να μην καταλαβουν πως κατι λειπει. Θελω να παω να εξομολογηθω αλλα θελω πρωτα να το λυσω γιατι και να εξομολογηθω μετα θα το ξανακανω. Ειμαι αρρωστη. Βοηθησε με.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Παυλίνα μου, το γεγονός ότι παραδέχεσαι το πρόβλημα σου αποτελεί το πρώτο βήμα για να το θεραπεύσεις. Βέβαια, η κλεπτομανία δεν είναι κάτι που μπορείς να αντιμετωπίσεις μόνη σου, ούτε και με τη βοήθεια μου, όσο καλή θέληση κι αν υπάρχει.

Αυτό σημαίνει πως θα χρειαστείς τη βοήθεια ενός ειδικού, καθώς πρόκειται για πολύπλοκη διαταραχή που απαιτεί συνδυαστική θεραπεία με ψυχοθεραπεία και φάρμακα.

Αν δεν γνωρίζεις κάποιον αξιόπιστο ψυχοθεραπευτή, τότε μπορείς να απευθυνθείς στο Μαζύ, την Ελληνική Εταιρεία Διαταραχών της Διάθεσης, η οποία λειτουργεί συντονιστικά ως προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες ψυχικής υγείας και θα μπορέσει να σε καθοδηγήσει για να βρεις έναν σοβαρό επιστήμονα που να σε αναλάβει.

Ήδη, τώρα που έκανες την αρχή και αποφάσισες να μοιραστείς το πρόβλημα σου έστω και πίσω από την ασπίδα της ανωνυμίας που σου χαρίζει η στήλη μου, θα είναι πολύ πιο εύκολο να κάνεις ό,τι χρειάζεται για να το ξεπεράσεις.

Σου εύχομαι κουράγιο, επιμονή και υπομονή μέχρι να πετύχεις τον στόχο σου!