Προβλημα - μιλαω μονη μου

23.01.2015
...Επισης μιλαω και με αψυχα πραγματα οπως το στυλο, τα χαρτια μεχρι και το φαγητο.

Γεια σου θεια Λουκια εχω ενα προβλημα δεν νομιζω οτι ειναι πολυ σοβαρο αλλα θα ηθελα μια γνωμη. Λοιπον, μιλαω πολυ συχνα μονη μου οταν τρωω, οταν διαβαζω, οταν κανω μπανιο και ειναι σαν να κανω συζητηση με τον εαυτο μου. Επισης μιλαω και με αψυχα πραγματα οπως το στυλο, τα χαρτια μεχρι και το φαγητο. Πιστευω οτι δεν ειναι κατι σοβαρο αλλα σε παρακαλω πες μου τι γνωμη σου. Ευχαριστω!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Λυδία μου, αν δεν περιμένεις να σου απαντήσουν τα στυλό και τα χαρτιά κι αν δεν τσακώνεσαι μαζί τους, τότε δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Για να σοβαρευτούμε τώρα, υποθέτω ότι πρέπει να ζεις μια μάλλον μοναχική ζωή κι αυτός είναι ο τρόπος σου για να συγκεντρώνεσαι και να οργανώνεις τη σκέψη σου. Με άλλα λόγια, απλά σκέφτεσαι φωναχτά και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Αν βέβαια αυτός ο εξωτερικευμένος εσωτερικός διάλογος εκδηλώνεται ακόμα κι όταν βρίσκεσαι με άλλους ανθρώπους, ή αν συστηματικά επιλέγεις την απομόνωση παρότι μπορεί να έχεις ευκαιρίες να κοινωνικοποιηθείς, τότε ίσως να πρέπει να συζητήσεις το θέμα με κάποιον ψυχολόγο και να ζητήσεις τη συμβουλή του.