Φιλία ή Σχέση;

29.01.2015
Eνδιαφερόμαστε για τον ίδιο άντρα μόνο που εγώ ξέρω για τα δικά της αισθήματα ενώ εκείνη δεν γνωρίζει για τα δικά μου.

Η κολλητή μου και εγώ ενδιαφερόμαστε για τον ίδιο άντρα μόνο που εγώ ξέρω για τα δικά της αισθήματα ενώ εκείνη δεν γνωρίζει για τα δικά μου. Ο συγκεκριμένος άντρας είναι ο καλύτερος μου φίλος και ενδιαφέρομαι για εκείνον ερωτικά τους τελευταίους 5 μήνες ενώ εκείνη μόλις 2 εβδομάδες. Εκείνος φαίνεται πως φλερτάρει μαζί της αλλά έχω την αίσθηση πως φλερταρει και εμένα. Τι πρέπει να κάνω;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Αγγελική μου, αυτά παθαίνει όποια κάνει την άνετη χωρίς να είναι και κρύβει τα συναισθήματα της από τους ανθρώπους που την ενδιαφέρουν... Βλέπεις το γεγονός ότι ποθείς μυστικά τον κολλητό σου εδώ και πέντε μήνες δεν σε βάζει σε πλεονεκτική θέση απέναντι στη φίλη σου. Αντίθετα, καθώς εκείνη έχει εκφράσει πρώτη ανοιχτά το ενδιαφέρον της για τον φίλο σας έχει κατά κάποιο τρόπο προτεραιότητα στη διεκδίκηση του.

Το τι μπορεί να σκεφτόσουν εσύ εδώ και πέντε μήνες ή πέντε χρόνια δεν έχει καμιά βαρύτητα απέναντι στους άλλους, αφού μπορείς να επικαλεστείς το οτιδήποτε προκειμένου να περάσει το δικό σου. Γι' αυτό εφόσον υπάρχει θέμα προτεραιότητας, σημασία έχει τι έχεις δηλώσει ανοιχτά κι όχι τι μπορεί να είχες ή να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου.

Για να στο πω αλλιώς, αν εμφανιστείς τώρα ως επίσης ενδιαφερόμενη θα φανεί σαν να την ανταγωνίζεσαι αφού είχες όλο το περιθώριο να της πεις ότι σου αρέσει όταν άρχισε να σου αρέσει. Αυτό σημαίνει ότι αν διεκδικήσεις ερωτικά τον κολλητό σου μπορεί να τσακωθείτε ή να ψυχρανθείτε και θα πρέπει να το λάβεις υπόψη σου. Επίσης πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι αν οι δυο τους καταλήξουν ζευγάρι, κινδυνεύεις να χάσεις και τους δύο από φίλους.

Εφόσον λοιπόν σε ενδιαφέρουν αυτές οι φιλίες, φρόντισε να κάνεις πίσω και να αφήσεις τα πράγματα να εξελιχθούν από μόνα τους. Αν ο κολλητός σου ταιριάξει με την κολλητή σου, απλά θα πρέπει να το δεχτείς και να ψάξεις για παρηγοριά σε άλλη αγκαλιά.

Αν πάλι ο κολλητός σου δεν ενδιαφέρεται για τη φίλη σου -κάτι που θα δείξει στο αμέσως επόμενο διάστημα, αλλά μπορείς και να τον ρωτήσεις- θα μπορούσες να τον διεκδικήσεις εσύ λίγο αργότερα, αφού θα έχει περάσει ο καημός από τη φίλη σου. Άλλωστε, κάτι τέτοιο θα φανεί φυσικό αφού είσαστε από καιρό φίλοι οι δυο σας και δεν είναι καθόλου παράξενο να έχει αναπτυχθεί ένας ερωτισμός μεταξύ σας.

Αυτό ακριβώς εξηγεί και την αίσθηση σου ότι ο κολλητός σου φλερτάρει και τις δυο σας. Μην ξεχνάς ότι γενικότερα τα ελεύθερα αρσενικά θεωρούν ιερό καθήκον το να φλερτάρουν με όποια διαθέσιμη γυναίκα υπάρχει στο περιβάλλον τους, ανεξάρτητα από το αν εννοούν κάτι περισσότερο κάθε φορά ή όχι.

Συνοψίζοντας, κινήσου με σύνεση και μην αφήνεις τον εγωισμό να σε παρασύρει. Πολλές φιλίες αποδεικνύονται πολυτιμότερες από τους έρωτες και οφείλεις να τις προστατεύεις με κάθε κόστος αν θέλεις να έχεις μια ισορροπημένη και γεμάτη ζωή τώρα και στο μέλλον.

Θυμήσου μόνο την επόμενη φορά που θα αναπτύξεις τρυφερά συναισθήματα για κάποιον να τον ενημερώνεις ή να κινείσαι αναλόγως άμεσα, καθώς οι καθυστερήσεις σ' αυτόν τον τομέα μόνο εις βάρος σου μπορεί να λειτουργήσουν. Βλέπεις πάντα θα υπάρχει και κάποια άλλη που θα περιμένει πίσω σου στην ουρά...