Ζηλεύει τα παντα

31.01.2015
Δεν μπορω να βγω εξω με τις φίλες μου γιατι θα θύμωσει, δεν μπορω να μιλησω με καποιον φιλο μου, εχω ξεκόψει απο όλους σχεδόν, επίσης δεν μπορω να φίλησω και να χαιρετίσω καποιον, ειναι τραγικά πλέον τα πράγματα

Θεία Λουκια μου εδω και πολυ καιρό διαβάζω τις συμβουλές σου με εχουν βοηθησει και εχω μαθει πολλα πράγματα απο εσενα για αυτο αποφάσισα να σου γράψω και εγω. Το δικο μου πρόβλημα ειναι το εξής. Ειμαι σε μια σχεση εδω και εναν χρονο αλλα πλέον νιωθω οτι χάνω τον εαυτο μου. Δεν μπορω να βγω εξω με τις φίλες μου γιατι θα θύμωσει δεν μπορω να μιλησω με καποιον φιλο μου εχω ξεκόψει απο όλους σχεδόν επίσης δεν μπορω να φίλησω και να χαιρετίσω καποιον ειναι τραγικά πλέον τα πράγματα αλλα φταίω και εγω που τα επέτρεψα. Μερικές φορες πιστευω οτι εχει ψύχωση μαζι μου μπορει να καθόμαστε και επειδη θα μιλησω και θα ρωτήσω κατι για εναν φιλο του να μου κανει σκηνή η ακομα και να κοιτάξω. Ξερω οτι ειναι λαθος αλλα αντιδράω και εγω ανάλογα μονο και μονο επειδη το κανει και αυτος και προσπαθω να τον φέρω στην θέση μου. Τον αγαπαω για αυτο και τα ανέχομαι αλλα προσπαθω να το σταματησω όλο αυτο απο την μερια μου μπας και το σταματήσει και αυτος λιγο . Κουράζομαι να μαλώνω καθε μερα μαζι του για το παραμικρό. Ειναι καλο παιδι αλλα μερικές φορες φέρεται ανώριμα δεν ξερω που θα φτάσει αυτην η κατάσταση θελω πραγματικα να τον βοηθησω να σταματήσει όλο αυτο θεία μου τι να κανω;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Αγαπητή μου, ο άνθρωπος αυτός υποφέρει από τεράστια ανασφάλεια και χαμηλή αυτοεκτίμηση, γι' αυτό εκδηλώνει την παθολογική ζήλεια που μου περιγράφεις. Δυστυχώς, όσο κι αν προσπαθήσεις να τον βοηθήσεις, όποια τακτική κι αν ακολουθήσεις τίποτα δεν πρόκειται ν' αλλάξει αν εκείνος δεν αναγνωρίσει ότι έχει πρόβλημα και δεν αναζητήσει βοήθεια από ειδικούς, κάτι που είναι εξαιρετικά απίθανο να συμβεί, ιδιαίτερα όσο περνάει το δικό του και δεν έρχεται αντιμέτωπος με τις επιπτώσεις τις συμπεριφοράς του.

Για να στο πω όσο πιο απλά γίνεται: η σχέση αυτή είναι άρρωστη και λυπάμαι που στο λέω έτσι στεγνά, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Μάλιστα, όσο παραμένεις βυθισμένη σ' αυτή την πραγματικότητα τόσο περισσότερο θα τσαλαπατάς τον αυτοσεβασμό σου και τόσο πιο δύσκολο θα σου γίνεται να ξεφύγεις από αυτόν τον άνθρωπο.

Φρόντισε λοιπόν να βγάλεις από το μυαλό σου την ιδέα ότι μπορείς να σταματήσεις τη ζήλεια του και χώρισε τον. Ακόμα κι αν η προοπτική του χωρισμού αυτή τη στιγμή σου φαίνεται σαν προσωπική ήττα ή πολύ άκαρδη συμπεριφορά απέναντι σε κάποιον που δείχνει να "σε αγαπάει τόσο πολύ" είναι το καλύτερο που έχεις να κάνεις. Διαφορετικά διακινδυνεύεις να υποστείς ακόμη και σωματική βία από εκείνον πέρα από την ψυχολογική βία που σου ασκεί ήδη.

Άλλωστε, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να σε αγαπήσει αληθινά, αφού δεν αγαπάει ούτε τον εαυτό του, γι' αυτό και συμπεριφέρεται με τρόπο που σαμποτάρει τη σχέση σας και σε αντιμετωπίζει ως περιουσιακό του στοιχείο. Ακόμη κι αν σου υποσχεθεί ότι θ' αλλάξει προκειμένου να παραμείνεις κοντά του, πολύ γρήγορα θα δεις ότι θα καταπατήσει την υπόσχεση του και θα ξαναρχίσει τα ίδια.

Κάνε λοιπόν αυτή τη χάρη στον εαυτό σου και χώρισε τον, πριν ξεχάσεις εντελώς τι είναι φυσιολογικό και υγιές και τι όχι.