Δεν πάει άλλο

02.03.2015
Είμαι εδώ και 3 μήνες σε σχέση με ένα υπέροχο παιδί, αλλά ακόμα από σεξ τίποτα.

Θεία μου καλησπέρα!
Σου έχω ξαναστείλει αρκετές φορές, αλλά ακόμα καμία απάντησή σου. Ελπίζω αυτή τη φορά να το δεις και να με βοηθήσεις!
Είμαι εδώ και 3 μήνες σε σχέση με ένα υπέροχο παιδί, αλλά ακόμα από σεξ τίποτα. Δεν αντέχω να μου λέει ότι με θέλει και φοβάται ότι δεν θα είναι τέλειος και να του πέφτει πάνω στο κρίσιμο σημείο. Άσε που τώρα πια μάλλον έχει απογοητευτεί τόσο που ούτε κίνηση δεν κάνει να πάμε σ ένα σπίτι, ένα ξενοδοχείο κάτι. Είναι αλήθεια υπέροχος, δεν θελω να τον χασω απο βλακείες, αλλά κι εγώ έχω χρόνια να κάνω σεξ γιατί ήμουν μόνη μου και δεν αντέχω να κάνω όλα τα προκαταρκτικά και να μην μπαίνουμε ποτέ στο ψητό. Τον κυνηγάω να πάμε στο εξοχικό μου ή σε ξενοδοχείο να μαστε μόνοι αλλά δεν το πολυψήνει. Κατά τ' άλλα με θέλει πολύ λέει και όποτε βρισκόμαστε δεν έχει θέμα στύσης. Ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο να του πω εκτός του ότι εγώ τον θέλω και ας μην είναι τέλειος όπως το φαντάζεται (τον ενθαρρύνω κι εγώ ότι είμαι σίγουρη ότι θα ναι πολύ καλό, ότι από τα προκαταρκτικά κ μόνο βλέπω ότι το χει, ότι τον σκέφτομαι συνέχεια) αλλά... Ξέχασα να αναφέρω ότι αυτός είναι 32 και έχει υπάρξει κατά κύριο λόγο σε ελεύθερες/χαλαρές σχέσεις, ενώ μ εμένα λέει νιώθει πολλά παραπάνω και γι αυτο μπλοκαρει. Τι να κάνω παραπάνω;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Νίκη μου, το σεξ σε μια σχέση δεν είναι καθόλου «βλακείες». Αντίθετα είναι η ύψιστη μορφή ερωτικής επικοινωνίας, χωρίς την οποία ουσιαστικά η σχέση χάνει το νόημα της, αφού γίνεται απλά φιλική. Συνεπώς, μετά από τρεις μήνες που τραβιέσαι μ’ αυτόν τον άνθρωπο ή θα πρέπει να βρεις άμεσα έναν τρόπο να κάνετε σεξ επιτέλους, ή θα πρέπει να χωρίσεις.

Τώρα, δεδομένου ότι εκείνος έχει στύση κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών, πρέπει να σε κάνει να αποκλείσεις κάποιο οργανικό πρόβλημα (π.χ. διαβήτης, ή κυκλοφοριακό) που θα μπορούσε να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία. Συνεπώς, όλο το θέμα είναι ψυχολογικό και όντως οφείλεται στο άγχος του, όπως παραδέχεται κι ο ίδιος.

Με άλλα λόγια θα πρέπει να τον πιστέψεις ότι όντως σε θέλει αλλά κάτι τον φρικάρει. Βέβαια, δεδομένου ότι οι προηγούμενες σχέσεις του ήταν επιφανειακές θα πρέπει να σε κάνει να σκεφτείς ότι αυτό που τον φρικάρει δεν είναι οι σεξουαλικές του επιδόσεις, αλλά το γεγονός ότι φοβάται την οικειότητα μιας ουσιαστικής ερωτικής σχέσης, για λόγους που προφανώς έχουν να κάνουν μόνο μαζί του και με την προσωπική σεξουαλική του ιστορία. Δηλαδή, ναι μεν σε συνειδητό επίπεδο θέλει να είναι δεσμευμένος μαζί σου αλλά υποσυνείδητα σε κρατάει σε απόσταση και σε «τιμωρεί» με το να σου στερεί το σεξ επειδή τον έχεις πλησιάσει.

Επιπλέον, το γεγονός ότι στο παρελθόν επέλεγε να έχει μόνο ευκαιριακές σχέσεις πιθανόν να συνδέεται και με προηγούμενα περιστατικά απώλειας στύσης, όταν είχε δοκιμάσει να κάνει σεξ με κοπέλες που ήταν ερωτευμένος, τι οποίες «τιμωρούσε» με τον ίδιο τρόπο από τον φόβο να πληγωθει.

Σ’ αυτό το σημείο όλοι οι ειδικοί θα σου πουν ότι πρέπει να κάνεις υπομονή, να επικεντρωθείς στα θετικά σημεία της σχέσης και να επαναπροσδιορίσεις το πώς αντιλαμβάνεσαι το σεξ μέχρι εκείνος να ξε-αγχωθεί και μετά ίσως να του προτείνεις ν’ απευθυνθείτε σε κάποιον σεξολόγο για να σας βοηθήσει.

Στην πράξη βέβαια, όλα αυτές οι συμβουλές δύσκολα μπορούν να μπουν σ’ εφαρμογή και δεν ξέρεις πότε, ούτε και αν θα φέρουν αποτέλεσμα. Γι’ αυτό το καλύτερο είναι να κόψεις τις πολλές-πολλές γλύκες και να θίξεις το θέμα στα ίσια. Εντάξει, καλά έκανες μέχρι εδώ να δείξεις κατανόηση, αλλά αν ο τύπος θέλει πραγματικά να διατηρήσει τη σχέση μαζί σου θα πρέπει να δείξει κι εκείνος κατανόηση από την πλευρά του και να κάνει έναν κόπο παραπάνω.

Πες του λοιπόν ότι καταλαβαίνεις το πρόβλημα του κι ότι ξέρεις πως δεν είναι η πρώτη φορά που το αντιμετωπίζει –μην επεκταθείς σ’ αυτό- αλλά ταυτόχρονα ότι έχεις ανάγκη για σωματική οικειότητα που δεν μπορεί να καλυφθεί με την αυτοϊκανοποίηση και θέλεις να κοιμόσαστε μαζί κατά καιρούς ακόμη κι αν δεν κάνετε σεξ.

Επίσης, μέχρι να πάρει μπροστά, θα πρέπει να σταματήσεις να τον ικανοποιείς εσύ με προκαταρκτικά αλλά να του ζητάς να σε ικανοποιεί εκείνος με άλλους τρόπους, χωρίς να του επιτρέπεις ούτε να αποπειραθεί τη διείσδυση. Με άλλα λόγια, κάνε αυτό που κανονικά δεν είναι σωστό να κάνεις στο συντροφικό σεξ: δείξε αδιαφορία για εκείνον και τις ανάγκες του, πάρε ικανοποίηση και απαγόρεψε του τη διείσδυση, ακόμα κι αν δείχνει πρόθυμος να προσπαθήσει γι’ ακόμα μια φορά.

Η κεντρική ιδέα είναι να τον ερεθίζεις όσο είσαστε ντυμένοι, αλλά να κάνεις το σεξ μαζί σου κάτι απαγορευμένο για εκείνον, κάτι για το οποίο θα πρέπει να προσπαθήσει να πετύχει αν πράγματι το θέλει τόσο πολύ και επιμείνει αρκετά.

Ήδη του έχεις χαϊδέψει πάρα πολύ το εγώ του και καλά έχεις κάνει προκειμένου να τον ξε-αγχώσεις. Όμως αφού εκείνος δεν λέει να ξε-αγχωθεί και δεν αλλάζει στάση, θα πρέπει ν’ αλλάξεις εσύ.

Τώρα, αν μετά από κανένα μήνα -το πολύ- αλλαγής τακτικής από την πλευρά σου, εκείνος αποδειχτεί τόσο εγωιστής που αδιαφορεί εντελώς για τη δική ικανοποίηση και δεν θέλει καν να μοιραστεί το ίδιο κρεβάτι μαζί σου στο εξοχικό σου ή στο πλαίσιο μια εκδρομής, αλλά θέλει να δηλώνει ερωτευμένος και σε σχέση μαζί σου, σημαίνει ότι η σχέση σας έχει κι άλλες παθογένειες που δεν χρειάζεται να περιμένεις ν’ ανακαλύψεις αργότερα και μπορείς να τον στείλεις άμεσα, χωρίς τύψεις. Βλέπεις, ό,τι λάμπει μπορεί και να μην είναι χρυσός τελικά. Αν το λέει η ψυχούλα του λοιπόν, ας σου αποδείξει ότι είναι χρυσός. Αρκετά τον ανέχτηκες κι εκείνον και τις νευρώσεις του.