Να μείνω ή να φύγω;

05.03.2015
Γινεται θεία μου να μη θυμάται τίποτα από το μεθύσι? Νιώθω πως δεν με υπολογίζει... αν πάθαινε κάτι? αν χτυπούσε κάποιον? Tον αγαπώ αλλα αμφιβάλλω πια...

Θεία μου σε παρακαλώ σχολίασε το μήνυμα μου... Είμαι με το αγόρι μου 2 χρόνια με σκαμπανεβάσματα όπως όλα τα ζευγάρια. Λοιπόν να σημειώσω πως είμαι μουσικός και είχα live ήρθε να με δει... ερχόταν στις πρόβες μαζί μου κλπ .. πήγαμε με το αμάξι μου στη συναυλία και όταν ήμουν στη σκηνή και ήμουν έτοιμη να κατέβω τον βλέπω φοράει το μπουφάν του παίρνει το τσαντάκι του και λέει στη φίλη μου πάω 2 λεπτά κι έρχομαι. Είχε μεθύσει και ανησύχησα όταν έφυγε.

Ρώτησα την φίλη μου αν είπε που πάει και είπε πως δεν ήξερε πέρασε η ώρα, το κινητό του είχε κλείσει από μπαταρία και κατέβηκα να δω αν είναι καλα (είχε περάσει μισή ώρα) , τότε είδα πως το αυτοκίνητο μου έλειπε, πήρε τα κλειδιά από το μπουφάν μου και έφυγε ... με έπιασε πανικός. τελείωσα τη συναυλία , σκεφτήκαμε μήπως έπαθε κάτι η μαμά του γιατί είναι άρρωστη. πήγαμε απο το σπίτι μου και μετά απο το σπίτι του , πουθενά... σκεφτόμουν μήπως έπαθε κάτι που είχε μεθύσει , χάλια ψυχολογικά εγώ... αγχωνόμουν που πήρε και το αμάξι μου, ένιωθα θυμό που δεν είπε τίποτα.

Μετά απο 1μιση ώρα με πήραν τα παιδιά του συγκροτήματος που έμειναν εκεί να περιμένουν πως γύρισε και με έψαχνε (ήταν μεθυσμένος) . Δεν ήθελα να του ξαναμιλήσω.. πήγα εκεί ενώ μου μιλούσε γλυκά όταν είδε πως ήμουν θυμωμένη μου λέει να παρε τα κλειδιά σου αγάπη μου και φύγε αφού έκανα κάτι τόσο κακό. προσπαθούσα να δω τι έγινε. πήγε σε κάτι φίλους του που έπαιζαν σε άλλο μαγαζί και δεν είπε τίποτα. έχασε την αίσθηση του χρόνου. τον πήραν σπίτι άλλοι φίλοι του μετά το γεγονός αφού πρώτα πήγαν για να βρει το πορτοφόλι του το οποίο ξεχασε στο άλλο μαγαζί. την επόμενη μέρα δεν θυμόταν τίποτα και μου έλεγε μα τι έκανα εχτές και μου έστειλες αυτό το μήνυμα?

Γινεται θεία μου να μη θυμάται τίποτα από το μεθύσι? Νιώθω πως δεν με υπολογίζει... αν πάθαινε κάτι? αν χτυπούσε κάποιον? αν τον σταματούσε η αστυνομία? και γιατί έφυγε χωρίς να το πει. Μου απολογήθηκε αλλά δεν θυμόταν και μου είπε πως πάλι βρίσκω αφορμές να μαλώνουμε. Εδώ και μια εβδομάδα έχω χάσει κάθε εμπιστοσύνη. Tον αγαπώ αλλα αμφιβάλλω πια...

Είδα πως τον έκανε add ή αυτός έκανε μια κοπέλα που ήταν στο άλλο μαγαζί που πήγε μεθυσμένος.. αυτή ειναι φίλη μιας φίλης του που επίσης ήταν εκεί και ο ίδιος μου είχε πει παλιά πως αυτή είναι παντρεμένη και τον φλέρταρε και ότι η φίλη του της είπε ο Μ. είναι σε σχέση μην τον φλερτάρεις...

Δεν ξέρω κάνω σενάρια, ότι κάνει φταίει ... δεν ήθελε καν να συζητήσει. μου είπε είπα συγνώμη τη άλλο να κάνω, μιλάς για κάτι που δεν θυμάμαι... ξέρεις πως νιώθω για σένα, δεν θα σε άφηνα αν ήμουν καλά... Θεία μου, να χωρίσω? μπορώ να τον συγχωρέσω? (Είναι και 8 χρόνια μεγαλύτερος αλλά πολύ ανεύθυνος όπως καταλαβαίνω) Πως να βασιστώ σε αυτό τον άνθρωπο?

Συγνώμη που είναι μεγάλο το θέμα μου . Θέλω την άποψη σου επείγον γιατί νιώθω πως παθαίνω κρίση ταυτότητας ... γενικά σκέφτομαι να επισκευτώ ψυχολόγο ... όταν έφυγε και με άφησε τρομαξα τόσο πολύ και στο μυαλό μου έρχοταν ο θάνατος της γιαγιάς μου και της θείας μου και νομίζω ξύπνησε μέσα που αυτός ο τρόμος της απώλειας.. δεν ξέρω είμαι σε κατάθλιψη.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Αγαπητή μου Άννα/Ελένη/Μαργαρίτα/Μαρία/Χαρά/Ελεάνα ή όπως αλλιώς σε λένε, πριν σου απαντήσω θα πρέπει να σου πω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μου στέλνεις το ίδιο μήνυμα, με το ίδιο ερώτημα αλλά με διαφορετικά ονόματα. Επίσης, δεν έχει κανένα νόημα να μου στέλνεις το ίδιο μήνυμα δέκα φορές (μπορεί και περισσότερες, αλλά κουράστηκα να μετρήσω παραπάνω) και μάλιστα μέσα σε μισή ώρα.

Όποιο όνομα κι αν χρησιμοποιήσεις, όσες φορές κι αν μου στείλεις ένα μήνυμα, από τη στιγμή που με ρωτάς κάθε φορά το ίδιο πράγμα θα το απαντήσω μόνο αν κρίνω ότι η απάντηση μου μπορεί να έχει κάποια χρησιμότητα για σένα και για τις άλλες αναγνώστριες της στήλης. Μάλιστα, το σπαμάρισμα δεν βοηθάει κι όταν στέλνεις πολλές φορές ένα μήνυμα και μάλιστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, έχεις περισσότερες πιθανότητες να μην απαντήσω.

Επίσης, θα πρέπει να καταλάβεις ότι δεν δουλεύω 24/7 και οι απαντήσεις μου δεν είναι αυτοματοποιημένες. Όπως γράφω και στις "οδηγίες χρήσης" της σελίδας μου, διαβάζω όλα τα μηνύματα, αλλά απαντώ ξεχωριστά μόνο σε κάποια, όσα μου επιτρέπει ο ελεύθερος χρόνος μου καθώς η δουλειά που κάνω είναι εθελοντική, στο περιθώριο άλλων επαγγελματικών υποχρεώσεων μου. Επιπλέον, μπορεί να μην απαντήσω αμέσως αλλά μετά από μερικές μέρες, γι' αυτό αν κάποιος επιμένει να μάθει τη γνώμη μου, θα πρέπει να μου ξαναγράψει επαναλαμβάνοντας το ερώτημα του με τις ίδιες ή περισσότερες λεπτομέρειες αφού περάσει τουλάχιστον μια μια εβδομάδα από την πρώτη φορά.

Με άλλα λόγια, το αν απαντήσω είναι και λίγο θέμα τύχης. Η μόνη περίπτωση που απαντώ πάντα και όσο γρηγορότερα μπορώ είναι όταν πρόκειται για κάποιο θέμα υγείας το οποίο κρίνω πως χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση. Αν πάλι κρίνω ότι δεν χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση ή κάποια αντιμετώπιση συνολικά, ακόμα κι αν είναι θέμα υγείας μπορεί να μην απαντήσω ποτέ.

Αυτά ισχύουν τόσο για σένα προσωπικά, όσο και για όλους τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι μπορεί να έχουν την εντύπωση ότι στέλνοντας μου επανειλημμένως το ίδιο μήνυμα θα πάρουν μια άμεση απάντηση και παραξενεύονται όταν κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, ακόμα κι αν είναι περασμένα μεσάνυχτα.

Στο θέμα σου τώρα... Έχεις κάθε λόγο να έχεις θυμώσει με το αγόρι σου, αφού όντως η συμπεριφορά του ήταν ανώριμη, αψυχολόγητη και αδικαιολόγητη, ήδη από τη στιγμή που έφυγε από τη δική σου συναυλία για να πάει ν' ακούσει κάποιους άλλους. Ακόμη κι αν δεχτούμε ότι "δεν ήταν καλά" -τι εννοεί ακριβώς άραγε;-, αυτό δεν δικαιολογεί την εξαφάνιση του χωρίς να ενημερώσει έστω κάποιον από τους φίλους σου που ήταν στο κοινό, ούτε το γεγονός ότι δανείστηκε το αυτοκίνητο σου χωρίς την άδεια σου, ούτε κι ότι αντί να πάει στο σπίτι του, πήγε σε κάποιο άλλο κλαμπ.

Η συγνώμη του κατόπιν εορτής είναι το μόνο ελαφρυντικό που έχει. Όμως το ότι "δεν θυμάται" τι έκανε, δύσκολα μπορείς να το δεχτείς, γιατί όντως μπορεί να έχει κάποια κενά ως προς τις λεπτομέρειες της επίμαχης βραδιάς αλλά όχι και να μην θυμάται τίποτα απολύτως.

Συνολικά, το όλο περιστατικό είναι λογικό να έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη σου σ' εκείνον τόσο ως προς την αφοσίωση του, όσο και ως προς την αξιοπιστία του γενικότερα.

Από εκεί και πέρα, αν παραμένεις ερωτευμένη μαζί του κι η καρδούλα σου χτυπάει ακόμα για εκείνον (εκτός του ότι τον αγαπάς που είναι φυσικό μετά από δυο χρόνια σχέσης) και δεν σου έχει δώσει άλλα τέτοια δείγματα, θα σου πρότεινα να τον συγχωρέσεις γι' αυτή τη μία φορά και να "βάλεις στην άκρη" το συμβάν ως μη γενόμενο, αλλά να του εξηγήσεις επακριβώς το σκεπτικό σου για να καταλάβει ότι είναι η πρώτη και τελευταία φορά που κάνεις κάτι τέτοιο.

Αν πάλι, παρά την αγάπη έχεις ξενερώσει τόσο πολύ που δεν μπορείς να φανταστείς πλέον το μέλλον σου μαζί του, ή αν εκείνος σου έχει δώσει κι άλλα δείγματα επιπόλαιας και ασυνείδητης συμπεριφοράς, τότε δεν χρειάζεται να το κουράζεις περισσότερο και μπορείς να του δώσεις άνετα τα παπούτσια στο χέρι χωρίς τύψεις. Σ' αυτή την περίπτωση είναι βέβαιο πως δεν θα σου λείψει και πως γρήγορα θα μπορέσεις να βρεις έναν καλύτερο αντικαταστάτη του χωρίς δυσκολία.

Αυτά.