Περιοδος και σεξ

13.03.2015
Πες μου αν υπαρχει περιπτωση εγκυμοσυνης...

Θεια Λουκία καλησπερα! ειμαι 20 ετων. Εχτες ειχα ελευθερη σεξουαλικη επαφη με την κοπελα μου, η οποια βρισκοταν στη δευτερη μερα περιοδου της και εγω τελειωσα μεσα της! Σε περακαλω, πες μου αν υπαρχει περιπτωση εγκυμοσυνης... Μηπως πρεπει να παρει το χαπι της επομενης μερας; Ευχαριστουμε εκ των προτερων. Αναμενουμε με αγωνια την απαντηση σου!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ανδρέα μου, δεν χρειάζεται να πάρει το χάπι της επόμενης μέρας. Η πιθανότητα μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης τη 2η μέρα της περιόδου είναι σχεδόν μηδενική, εκτός κι αν η κοπέλα σου έχει κύκλο μικρότερο από 21 μέρες, οπότε θα μπορούσες να πεις ότι υπάρχει μια ελάχιστη περίπτωση, αλλά και πάλι εξαιρετικά μικρή. Φυσικά, ο κίνδυνος αυξάνεται κάθε μέρα μετά τις πρώτες δύο της περιόδου, γι' αυτό δεν πρέπει να παίρνετε θάρρος και να συνεχίσετε το ελεύθερο σεξ σε όλη της διάρκεια της.

Μάλιστα, εφόσον έχετε μια σταθερή σχέση και κάνετε σχετικά συχνά σεξ, καλύτερα θα ήταν στο εξής να αρχίσετε να σκέφτεστε μια αξιόπιστη μέθοδο αντισύλληψης, προκειμένου να μην αντιμετωπίζετε τέτοιες αγωνίες κάθε τρεις και λίγο. Ιδανικό γ' αυτόν τον σκοπό είναι το αντισυλληπτικό χάπι, εφόσον το εγκρίνει ο γυναικολόγος της προηγουμένως φυσικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ