Σχέση και σεξ

17.03.2015
Γενικά επαφές κάνουμε 2-3 φορές την εβδομάδα ενω παλιά γινόταν καθημερινά. Ίσως φταίει ο καιρός που είμαστε μαζί;

Θεία μου, είμαι σε σχέση σχεδόν 2 χρόνια, το αγόρι μου ειναι 30 και εγώ 24. Το πρόβλημα είναι πως κάποιες φορές όταν εγώ προσπαθώ να τον "αποπλανήσω" αυτός δεν θέλει... Γιατί χαλαρώνει, νυστάζει κ.α. Γενικά επαφές κάνουμε 2-3 φορές την εβδομάδα ενω παλιά γινόταν καθημερινά. Ίσως φταίει ο καιρός που είμαστε μαζί; Δεν ξέρω... Ουτε εγώ θέλω κάθε μέρα. Αλλά όταν είναι κουρασμένος και με αποφεύγει νιώθω μηδέν σαν γυναίκα. Σήμερα όταν πήγε να γίνει η φάση στο σπίτι του ήταν μέσα και ο αδερφός του που θα μείνει εκεί 1-2 μήνες και δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι... Κάποια στιγμή πήγε να κάνει κάτι πολύ γρήγορα και ήμουν στεγνή και του είπα αγάπη μου έλα να το πάμε πιο αργά και σταμάτησε. Του λέω είπα κάτι που σε πείραξε; Μου βρήκε πρόφαση τον αδερφό του και ότι γενικά είχε σκοπό να με πειράξει και όχι να ολοκληρώσουμε. Δεν ξέρω θεία μου. Με προβληματίζει όταν με αποφεύγει σεξουαλικά και επίσης δεν ξέρω πως να του εξηγήσω πως πρέπει να με ερεθίσει αρκετά ώστε η επαφή να είναι απόλαυση και για μένα.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Λίζα μου, προφανώς το αγόρι σου ξέρει ότι πρέπει να σε ερεθίσει αρκετά για να είναι απολαυστική η επαφή και για σένα –είναι αρκετά μεγάλο παιδάκι για να το έχει μάθει αυτό. Εξίσου προφανώς, η άφιξη του αδελφού του τον έχει απορρυθμίσει, αλλά αυτό είναι κάτι προσωρινό, αφού σίγουρα θα τον συνηθίσετε μέσα σε μια δυο εβδομάδες και θα βρείτε ξανά τις ισορροπίες σας.

Τώρα, το γεγονός ότι γενικότερα κάνετε έρωτα με χαμηλότερη συχνότητα σε σχέση με το παρελθόν δεν είναι πραγματικό πρόβλημα, εφόσον πάνω-κάτω απ’ ότι καταλαβαίνω συμπίπτουν οι ρυθμοί σας.

Δηλαδή, αυτό που σε προβληματίζει στην ουσία είναι ότι δεν παίρνεις την επιβεβαίωση που θα ήθελες μέσω του σεξ κι όχι ότι δεν κάνετε αρκετό σεξ. Με άλλα λόγια, προσπαθείς να χρησιμοποιήσεις το σεξ για να καλύψεις τις συναισθηματικές ανάγκες σου μέσα στη σχέση. Αυτό όμως είναι παραπλανητικό και όπως φαίνεται σε οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα και σε λάθος χειρισμούς.

Μια καλύτερη ιδέα είναι να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου πιο σφαιρικά, σαν ένα ολοκληρωμένο άτομο με προσωπικότητα, όνειρα και φιλοδοξίες και να αρχίσεις να αναγνωρίζεις και τις συναισθηματικές, εκτός από τις σωματικές ανάγκες σου. Έτσι θα μπορέσεις να καταλάβεις τι πραγματικά σε ενοχλεί και τι σου λείπει στη σχέση σου και ίσως μπορέσεις να βρεις τις λύσεις που χρειάζεσαι για να την κάνεις να λειτουργήσει ξανά.

Μπορεί ας πούμε να χρειάζεστε νέα εξωτερικά ερεθίσματα, περισσότερες κοινές δραστηριότητες, κάποιες διαφορετικές διεξόδους τέλος πάντων που θα ξυπνήσουν ξανά το ενδιαφέρον του ενός για τον άλλον. Βλέπεις, κάθε σχέση για να επιβιώσει με επιτυχία θα πρέπει να εξελίσσεται. Αν όμως μένει στο ίδιο σημείο όπου βρισκόταν όταν ξεκίνησε είναι επόμενο να μην βαλτώσει και να πάψει να είναι εξίσου ικανοποιητική.

Ξύσε λοιπόν λίγο κάτω από την επιφάνεια του σεξ και σκέψου πιο βαθιά. Όσο κι αν σε ενοχλεί ή σε πονάει, η αλήθεια πάντα απελευθερώνει στο τέλος.