Απελπισμένη

16.03.2015
Τι τα κάνω τα τεστ ωορρηξίας; Για να τα βλεπω; Οι μήνες περνάνε έτσι και καθε μήνα τα ίδια και τα ίδια.

Θεία Λουκία ,καλημέρα! Χρειάζομαι απεγνωσμένα την βοήθεια σου... Είμαι πολύ απελπισμένη... Βαρέθηκα... Κουράστηκα... Είμαι 39 χρ. και παντρεμένη εδώ και 8 μήνες... Είχαμε σχέση 3 χρόνια και μένουμε μαζί από τον Οκτώβριο του 2014. Έκείνος είναι 1 χρόνο μεγαλύτερος από εμένα. Το πρόβλημα μου είναι πως ενώ του εχω εξηγήσει πως είμαστε σε προχωρημένη ηλικία και πρέπει να κάνουμε παιδί και παρόλο που και εκείνος λέει πως το θέλει, στην ουσία τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ενώ εχω κάνει όλες τις εξετάσεις και είναι όλες φυσιολογικές, ακόμα δεν εχω μείνει έγκυος. Έχω πάρει και τεστ ωοορηξίας για να βρω τις 2 γόνιμες μέρες μου, αλλά και που τις βρίσκω δεν με βοηθάει ο άντρας μου... Ενω του εξηγώ πως αφού το τεστ βγει θετικό, θα πρέπει να ερθουμε σε επαφή τουλάχιστον τις 2 επόμενες μέρες, θα κάνουμε μία φορά και τέλος. Είναι κουρασμένος, πτώμα λέει, λες και είμαστε 20χρονα και έχουμε το χρόνο μπρόστα μας... Ξέρω πως πρέπει από την 13η έως και την 18η μέρα να ερχόμαστε σε επαφή μέρα παρά μέρα. Αλλά αυτός είναι πτώμα συνέχεια και τουλάχιστον προσπαθώ τις 2 πιο γόνιμες μέρες να ερθω μήπως και... αλλά εχω κουραστεί. Κάθε μήνα τα ίδια και τα ίδια, είναι πτώμα... Τι τα κάνω τα τεστ ωορρηξίας; Για να τα βλεπω; Οι μήνες περνάνε έτσι και καθε μήνα τα ίδια και τα ίδια. Μετράω τις μέρες και μένω με τις μέρες... Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η δουλειά και τα λεφτά. Τίποτα αλλο. Θεωρει πως το φαγητό καλύπτει όλες τις ανάγκες μου. Εγώ θέλω ένα παιδί... Ντρέπομαι τους γύρω μου, περιμένουν να μείνω έγκυος και σιγουρα η πεθερά μου και οι άλλοι θα νομίζοπυν πως έχω πρόβλημα εγώ ενώ το πρόβλημα είναι αλλού... Είναι σαν τον πατέρα του, το μυαλό του είναι αρκετά παλαιών αρχών. Ειμαι πολύ δυστυχισμένη... Σήμερα πέταξα και τα τεστ και κάτι βιταμίνες εγκυμοσύνης που έπαιρνα. Δεν τον ενδιαφέρει τι θέλω και πως νοιώθω... Δουλειά και λεφτά... Τα λεφτά του δίνουν χαρά... Μόνο αυτά... Βοηθήστε με σας παρακαλώ.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Αγαπητή μου, πρώτα απ' όλα να πούμε ότι το να κάνεις σεξ με σκοπό και μόνο την τεκνοποίηση, είναι σκέτο ξενέρωμα, πόσο μάλλον όταν δεν καίγεσαι να κάνεις παιδί. Γιατί επίσης πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο άντρας σου δεν καίγεται να κάνει παιδί. Μπορεί να το θέλει έτσι γενικά, σαν ιδέα κάποια στιγμή στο μέλλον αλλά δεν είναι στις προτεραιότητες του, είτε γιατί φοβάται τις οικονομικές και συναισθηματικές ευθύνες της πατρότητας, είτε γιατί δεν έχει νιώσει ακόμα την εσωτερική ανάγκη να δημιουργήσει τη δική του οικογένεια. Για οποιονδήποτε λόγο κι αν συμβαίνει αυτό, το γεγονός είναι ένα και δεν αλλάζει: εκείνος δεν καίγεται για παιδί.

Από εκεί και πέρα, εφόσον εσύ καίγεσαι να κάνεις παιδί και η προσέγγιση που είχες μέχρι τώρα δεν έχει αποδώσει, θα πρέπει ν' αλλάξεις προσέγγιση και πιο συγκεκριμένα, να βρεις έναν τρόπο για να κάνεις τον άντρα σου να θέλει περισσότερο σεξ.

Το να τον κυνηγάς με το τεστ γονιμότητας στο χέρι, ενώ ταυτόχρονα γκρινιάζεις για τη έλλειψη συνεργασίας από την πλευρά του είναι βέβαιο ότι δεν θα του ανεβάσει τη λίμπιντο. Το καλύτερο θα ήταν λοιπόν να συνεχίσεις να παίρνεις τα συμπληρώματα για τη γονιμότητα, αν πιστεύεις ότι σου κάνουν καλό, αλλά να σταματήσεις να μετράς τις μέρες και να επενδύσεις την ενεργητικότητα σου στο να δημιουργήσεις μια πιο ρομαντική, σέξι και χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο σπίτι σας που θα σας βάλει στο σωστό πνεύμα.

Με άλλα λόγια ξέχνα ότι «πρέπει» να κάνεις παιδί τώρα αμέσως και επικεντρώσου στο να ξαναδώσεις στη σχέση σας έστω λίγη από την ερωτική σπίθα που σας είχε φέρει κοντά αρχικά -αν βέβαια υπήρξε ποτέ τέτοια σπίθα.

Ο λόγος που παρατηρώ κάτι τέτοιο είναι γιατί από τα λεγόμενα σου φαίνεται πως η απουσία ερωτικού ενδιαφέροντος από την πλευρά του προϋπήρχε του γάμου σας. Διαφορετικά δεν εξηγείται πως δεν μείνατε μαζί από την αρχή, ενώ είσαστε σε ηλικία που λογικά τουλάχιστον ένας από τους δυο σας πρέπει να είχε τον δικό του χώρο και ήδη είχατε σχέση 3 χρόνια.

Η διαπίστωση αυτή με τη σειρά της οδηγεί στην απορία του γιατί φτάσατε να παντρευτείτε, χωρίς να υπάρχει αμοιβαίο ερωτικό ενδιαφέρον αλλά ούτε καν κοινοί στόχοι μεταξύ σας. Ωστόσο, αυτό είναι ένα ερώτημα που μόνον εσύ μπορείς να απαντήσεις και πιστεύω ότι θα έπρεπε προκειμένου να καταλάβεις κατά πόσο αξίζει να μένεις παντρεμένη με έναν τέτοιο άνθρωπο.

Όλα τα υπόλοιπα, το τι θα πει η πεθερά σου και ο υπόλοιπος κόσμος είναι άσχετα με το θέμα σου. Το θέμα σου βασικά είναι ότι δεν είσαι ευτυχισμένη στον γάμο σου κι εφόσον δεν είσαι ευτυχισμένη στον γάμο σου, ένα παιδί δεν πρόκειται ν' αλλάξει τα πράγματα. Ένα παιδί απλά θα μεταθέσει το πρόβλημα αλλού κι από αυτή την άποψη μπορεί να είναι καλύτερα που καθυστερεί: έχεις ακόμα περιθώριο να γλιτώσεις από έναν δυστυχισμένο γάμο, ή αν προτιμάς και πιστεύεις ότι αξίζει, να φτιάξεις τον γάμο σου με τρόπο που να λειτουργεί, καθώς τώρα δεν λειτουργεί κι αυτό είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από την απουσία του παιδιού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ