6 έξυπνα κόλπα για να κάνεις το μπάνιο σου να δείχνει μεγαλύτερο

11.02.2019
6 έξυπνα κόλπα για να κάνεις το μπάνιο σου να δείχνει μεγαλύτερο
Αν είσαι ένα βήμα πριν από τα... γκρεμίσματα, κάνε υπομονή! Διάβασε παρακάτω και δες τι μπορείς να κάνεις πριν καταφύγεις σε πιο δραστικά μέτρα. Υπάρχουν πολλές και απλές λύσεις για το πρόβλημα χώρου που μπορεί να αντιμετωπίζεις. Δοκιμασέ τες.

#1 Προσοχή στο χρώμα που θα χρησιμοποιήσεις.

Ό,τι ισχύει για όλους τους χώρους ισχύει και για το μπάνιο. Τα σκούρα χρώματα μικραίνουν τον χώρο. Αν είσαι στο στάδιο που χτίζεις ή ανακαινίζεις το μπάνιο σου επίλεξε από την αρχή φωτεινά χρώματα. Αν δεν μπορείς να αλλάξεις αυτό το κομμάτι, τότε κάνει ό,τι μπορείς με τα αξεσουάρ. Πετσέτες, πατάκι, κουρτίνα μπανιέρας, αξεσουάρ νιπτήρα... Ανανεώσου και διάλεξέ τα όλα σε όσο πιο φωτεινό μπορείς.

Διάβασε επίσης: 7 σημεία του σπιτιού που είναι πιο βρώμικα απ' ότι νομίζεις

#2 Η φυσαρμόνικα.

Αν το μπάνιο σου είναι πολύ μικρό, σκέψου την πιθανότητα μήπως αντικαταστήσεις την πόρτα που ανοίγει κανονικά και σου "τρώει" ωφέλιμα τετραγωνικά

#3 Η δύναμη του φωτός

Ακόμη και αν υπάρχει φυσικός φωτισμός στο μπάνιο σου, η ανάγκη για "λίγο ακόμη" θα υπάρχει πάντα. Βάλε λοιπόν φωτάκια, σποτάκια όπου μπορείς και διάλεξε τη λευκή απόχρωση στις λάμπες.

#4 Επένδυσε σε νιπτήρα και ράφια

Αν έχεις έναν νιπήρα με ενσωματωμένα ράφια, τότε σίγουρα κάνεις το μπάνιο σου να φαίνεται μικρότερο. Διάλεξε έναν νιπτήρα χωρίς ντουλάπι στη βάση του ακόμη και αν θυσιάσεις αποθηκευτικό χώρο. Που και για αυτό υπάρχει λύση, δηλαδη. Υπάρχουν στο εμπόριο διαφανή ράφια που μπορούν να μπουν οπουδήποτε στον τοίχο και χρησιμεύουν για την αποθήκευση αλλά ταυτόχρονα δεν "τρώνε" τον χώρο που "τρώει" ένα κλασικό μαντεμένιο, ή ακρυλικό για παράδειγμα.

Αυτό το διάβασες; 4 απλές -και οικονομικές- ιδέες για να ανανεώσεις το μπάνιο σου

#5 Πέτα ό,τι δε χρειάζεσαι

Όσο περισσότερα πράγματα αποθηκεύουμε σε όποιον χώρο, τόσο πιο ακατάστατος αυτός θα φανεί κάποια στιγμή. Σίγουρα θα υπάρχουν πράγματα που μπορείς να αποχωριστείς μέσα στα ντουλάπια σου. Πέταξε αυτά που έχουν λήξει -σίγουρα θα υπάρχουν αρκετά και αυτής της κατηγορίας- χάρισε άλλα και τοποθέτησε μερικά σε διαφορετικούς χώρους. Πχ, τα είδη μακιγιάζ μπορούν να μπουν στο κομοδίνο σου...

#6 Καθρέφτες παντού

Διάλεξε τον μεγαλύτερο καθρέφτη για το μπάνιο σου και θα δεις στην πράξη τη θεωρία που θέλει τον καθρέφτη να διπλασιάζει τον κάθε χώρο. Αν μάλιστα τον συνδυάσεις και κανέναν ή δύο ακόμη, τότε θα έχεις ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.