8 τρόποι να αισθάνεσαι σα στο σπίτι σου σε κάθε δωμάτιο ξενοδοχείου

01.08.2018
8 τρόποι να αισθάνεσαι σα στο σπίτι σου σε κάθε δωμάτιο ξενοδοχείου
Τι να βάλεις στη βαλίτσα σου για να κάνεις τη διαμονή σου λίγο πιο άνετη

Είτε ετοιμάζεσαι για κάποιο εξωτικό νησί του εξωτερικού είτε για έναν από τους δημοφιλείς Ελληνικούς προορισμούς, το μόνο σίγουρο είναι ότι ανυπομονείς να φύγεις μακριά από την πόλη.

Παρ΄όλα αυτά, ανεξάρτητα από τον προορισμό σου, ίσως εκπλαγείς από το πόσο γρήγορα θα αρχίσει να σου λείπει η άνεση του σπιτιού σου. Μερικές φορές, ακόμα και ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων δεν μπορεί να φτάσει την ηρεμία της πρωινής σου γιόγκα και του γεύματος σου στο σπίτι σου.

Είτε είσαι συνηθισμένη ταξιδιώτισσα και βρίσκεσαι συνεχώς στο δρόμο, είτε μια υποψήφια παραθερίστρια, αυτά είναι τα οκτώ αντικείμενα που θα σε βοηθήσουν να αισθάνεσαι σα στο σπίτι σου σε κάθε δωμάτιο ξενοδοχείου:

1. Οι αγαπημένες σου μαξιλαροθήκες

Τα σεντόνια των ξενοδοχείων μπορεί να είναι πολύ καθαρά και αναζωογονητικά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να σου λείψει το κρεβάτι σου. Δεδομένου ότι είναι αδύνατο να φέρεις ολόκληρο το έπιπλό κατά τη μεταφορά, μπορείς απλώς φέρεις ένα ζευγάρι μαξιλαροθήκες που σου ταιριάζουν για να σου προσφέρουν μια ξεκούραστη διαμονή, όπου κι αν βρίσκεσαι.

2. Άνετες παντόφλες

Τα μπουρνούζια του ξενοδοχείου μπορούν να είναι πολύ άνετα, αλλά οι παντόφλες όχι και τόσο. Αντί να σκοντάφτεις μέσα στο δωμάτιό σου φορώντας το λάθος μέγεθος, μπορείς να φέρεις τις δικές σου χαριτωμένες παντόφλες από το σπίτι για να εξασφαλίσεις μια χαλαρή διαμονή.

3. Κάτι αρωματικό

Το άρωμα συνδέεται στενά με τη μνήμη και τη διάθεση. Τα δωμάτια του ξενοδοχείου συνήθως μυρίζουν πλυντήριο ή σαπούνι - κάτι που μπορεί να παραπέμπει στην καθαριότητα, αλλά όχι απαραίτητα στην άνεση. Δοκίμασε να συσκευάσεις ένα φορητό σπρέι αρωματοθεραπείας και να το γεμίσεις με λάδια λεβάντας, πατσουλί ή λεμονιού για να δημιουργήσεις μια ευχάριστη ατμόσφαιρα που θα θυμίζει το σπίτι σου.

4. Το πρωινό ρόφημα της επιλογής σου

Εάν προτιμάς να απολαμβάνεις τον πρωινό σου καφέ ή το τσάι σου στο δωμάτιό σου και όχι στο γεμάτο χώρο του μπουφέ του ξενοδοχείου, πάρε μαζί σου τον δικό σου εξοπλισμό για να φτιάχνεις το ρόφημα της επιλογής σου ακριβώς όπως το θέλεις.

Διάβασε επίσης: Ιδρώτας: 4 τρόποι για να διώξεις τη μυρωδιά από τα ρούχα

5. Τα πιο άνετα σου ρούχα

Όταν ταξιδεύεις, είναι σημαντικό να μην αφήνεις τις άνετες πιτζάμες σου στο σπίτι. Τα ταξίδια (ακόμη και οι διακοπές χαλάρωσης) μπορούν να μας κουράσουν, και γι'αυτό καλό θα ήταν όταν επιστρέφεις στο ξενοδοχείο να φορέσεις τα πιο άνετα κομμάτια για να μεταφέρεις νοητικά τον εαυτό σου πίσω στο σπίτι σου και στον άνετο καναπέ σου.

6. Οι αγαπημένοι σου ήχοι

Στα δωμάτια ξενοδοχείων ακούγεται συχνά μια πληθώρα από περίεργους ήχους, από τους επισκέπτες της διπλανής πόρτας που φωνάζουν διαρκώς έως τα κλιματιστικά που κάνουν θόρυβο όταν δουλεύουν δυνατά τη νύχτα. Μπορείς να αποκλείσεις κάθε ενοχλητικό ήχο παίρνοντας μαζί σου ένα ραδιοφωνάκι ή μικρά ηχεία που μπορείς να συνδέσεις με το κινητό σου για να παίζεις τους αγαπημένους σου ήχους, από μουσική μέχρι χαλαρωτικούς ήχους της φύσης.

7. Τα αγαπημένα σου καλλυντικά
Προστάτεψε τα μαλλιά σου και χαλάρωσε το δέρμα σου παίρνονας μαζί σου μικρές συσκευασίες με τα αγαπημένα σου προϊόντα.

8. Η καθημερινή σου γυμναστική

Τίποτα δεν μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι μακριά από το σπίτι σου και έξω από το στοιχείο σου από το να σταματήσεις το καθημερινό σου πρόγραμμα άσκησης. Πολλά ξενοδοχεία έχουν δωρεάν γυμναστήρια, αλλά αν προτιμάς να κάνεις τη γιόγκα σου πιο ειρηνικά και ιδιωτικά, πάρε μαζί σου το χαλάκι σου για να μην απομακρυνθείς από τις καθημερινές σου συνήθειες.