Όλα όσα πρέπει να κάνεις στο σπίτι, πριν να φύγεις για διακοπές!

04.08.2018
Όλα όσα πρέπει να κάνεις στο σπίτι, πριν να φύγεις για διακοπές!
Είτε αυτό τον Αύγουστο φύγεις για λίγες μονάχα ημέρες, είτε σκοπεύεις να λείψεις ολόκληρο τον μήνα, να όλα όσα πρέπει να κάνεις στο σπίτι ΠΡΙΝ να κλείσεις πίσω σου την εξώπορτα.

Για να μην... μετανιώσεις τη στιγμή της επιστροφής, καλό θα είναι να έχεις φροντίσει όχι μονάχα για την ασφάλεια αλλά και για την τάξη και την καθαριότητα του σπιτιού. Πάρε μολύβι και χαρτί και σημείωσε: πόσα από τα παρακάτω έχεις κάνει και πόσα ακόμα πρέπει να κάνεις μέχρι να φύγεις για τις διακοπές σου;

Καθάρισε το ψυγείο

Πέταξε τυχόν χαλασμένα προϊόντα και φρόντισε να χαρίσεις ή να πάρεις μαζί σου τα προϊόντα που πρόκειται να λήξουν το διάστημα που θα λείπεις.

Καθάρισε ολόκληρο το σπίτι

Τώρα μπορεί να μοιάζει με αγγαρεία όμως θα το χαρείς την στιγμή που θα μπεις και θα το αντικρύσεις καθαρό και φρέσκο! Βάλε καθαρά σεντόνια, κάνε ένα καλό σκούπισμα και σφουγγάρισμα και πέταξε τα σκουπίδια φεύγοντας.

Αποσύνδεσε τις ενεργοβόρες συσκευές

Δεν υπάρχει λόγος να χαλάς άσκοπα ρεύμα. Αν έχεις και άδειο ψυγείο ή καταψύκτη κατέβασε και τον γενικό.


Φρόντισε τα φυτά

Αν το σπίτι σου μοιάζει με ζούγκλα καλό θα ήταν να δώσεις τα κλειδιά του σπιτιού σε κάποιον συγγενή ώστε να τα περιποιείται όσο λείψεις. Εναλλακτικά, ενεργοποίησε το αυτόματο πότισμα ή προμηθεύσου πέρλες νερού από ένα φυτώριο.

Διάβασε επίσης: 8 τρόποι να αισθάνεσαι σα στο σπίτι σου σε κάθε δωμάτιο ξενοδοχείου

Βάλε συναγερμό

Αν έχεις συναγερμό στο σπίτι, ειδοποίησε την εταιρεία για το διάστημα που θα λείπεις. Ζήτησε να ενημερωθείς σε κάθε περίπτωση που εκείνος χτυπήσει.

Βάλε χρονοδιακόπτες στα φώτα

Ένα έξτρα μέτρο ασφαλείας είναι να ρυθμίσεις με χρονοδιακόπτη κάποια φώτα για να ανάβουν κάθε μέρα όταν ο ήλιος πέσει και να κλείνουν το πρωί. Έτσι θα φαίνεται σαν να είσαι ακόμα εκεί!

Ασφάλισε τα αντικείμενα αξίας

Για να έχεις ήρεμο κεφάλι, μην αφήσεις χρήματα ή κοσμήματα και αντικείμενα αξίας στο σπίτι. Μεταφέρετέ τα σε μία τραπεζική θυρίδα για ξένοιαστες διακοπές χωρίς άγχος!

Φρόντισε και το αυτοκίνητο

Αν δεν ταξιδέψεις με το αυτοκίνητο ή την μηχανή σου και δεν έχεις κλειστό γκαράζ για να το ασφαλίσεις, βρες ένα σημείο κοντά στο σπίτι που να είναι και εμφανές από τα σπίτια των γειτόνων. Αν πάρεις το αυτοκίνητο μαζί σου, κάνε έναν έλεγχο σε λάδια, φρένα, λάστιχα και μηχανή για να αποφύγεις τυχόν βλάβες στο ταξίδι.